ogolne kox info / info o gainach

Zaczęty przez Aion, 2010 12 07, 17:55:48

Poprzedni wątek - Następny wątek

Snibril666

suuuuchaaaar!

Los czarnych jest mi obojetny ;<

Sadi666

Cytat: Diabeł w 2011 01 15, 14:44:57
A jakie miałeś nastawienie GMów? Poza tym, gdyby DM tylko mogło, to przeszło by na RunUO. Tyle że wszyscy doskonale wiemy, że nikt nie przepisze naszego oskryptu ;P

Jak już wcześniej pisałem... czy na DM kiedyś dawno już nie było RunUO? Czy ten" system/język/emulator/nie wiem jak to nazwać" się jakoś inaczej nazywa? Chodzi mi głównie o wyświetlanie statystyk broni dmg, szybkości itd. jak w Diablo 2, funkcjonowanie parametru Luck itd. (bo to na pewno było, zanim weszły obecne expy i kolorki dla nich i magików).

Diabeł

Od początku serwer jedzie na POLu.

AsYlum

Nie ma znaczenia jaki emulator ;) POL też może fikuśne ramki ze statystykami wyświetlać ;)
<uninitialized object>

Sadi666

Myślałem, że właśnie cechą RunUO jest sposób wyświetlania statystyk w itemach, Luck.. Jeszcze pamiętam, że było coś takie, że żeby kupić coś u kupca klikało się na niego i z menu kontekstowego wybierało się Buy xD. To nie jest to? A zmiana z kolorkami itemów była chyba przy przejściu ze starego POLa na nowszego, coś mi świta.

Poza tym, ja zawsze marzyłem o cyferkach (obrażeniach) latających nad głową podczas walki i bryzgającą krwią :P.

Malak

RunUO z tego co mi się wydaje jest bardziej podobne do retaila - staty robi się pierwsze i mają drugorzędną rolę. GM skilla to jest już mega koks. U nas jest odwrotnie.

Zathaniel

Cytat: AsY!um- w 2011 01 15, 15:40:45
Nie ma znaczenia jaki emulator ;) POL też może fikuśne ramki ze statystykami wyświetlać ;)

To prosimy o takie paski postępu :)  Oczywiście jak już wrócicie z zasłużonych urlopów.
Cytat: Raaban w 2011 10 04, 18:06:16
Aion no i teraz wyszedłeś na idiote w sumie jak zawsze.

Malak

Cytat: Sadi666 w 2011 01 15, 15:42:06
Myślałem, że właśnie cechą RunUO jest sposób wyświetlania statystyk w itemach, Luck.. Jeszcze pamiętam, że było coś takie, że żeby kupić coś u kupca klikało się na niego i z menu kontekstowego wybierało się Buy xD. To nie jest to? A zmiana z kolorkami itemów była chyba przy przejściu ze starego POLa na nowszego, coś mi świta.

Poza tym, ja zawsze marzyłem o cyferkach (obrażeniach) latających nad głową podczas walki i bryzgającą krwią :P.

krew jest ok, ale bez cyferek proszę  :'(

Rey

CytatPoza tym, ja zawsze marzyłem o cyferkach (obrażeniach) latających nad głową podczas walki i bryzgającą krwią Język.

Lucznik kiedys mial ale na chwile tylko. ^^
Borry: "Papier przepakowany, nożyczki OK. Kamień"

"kolego jesli internet explorer ma odwage zapytac czy moze byc domyslna przegladarka, to Ty nie masz odwagi podejsc do dziewczyny i zagadac?"

DragoN

Nie dawajcie cyferek ;( to niszczy tą grę ;(

A teraz pytanie z innej beczki:

Jaka jest różnica w gainach skilla ( chodzi w tym wypadku o bojówkę ) między:
Bronią niespotykanej jakość Tyt a Bronią niespotykanej jakości myth ?
Cytat: Mekmar w 2010 11 30, 14:39:41
Cytat: Lindi w 2010 11 30, 13:19:47
Dziewczyną się zajmij a nie UO :<
Dziewczyna nie order, nie ucieknie.

Gerpir Feilan

Hmm po chwili zastanowienia powiem tak. Siedze na DMie prawie od poczatku istnienia shardu. Po wszystkich tych latach grania w UO +  WOWy, Warhammery, Conany, czy ostatnio DC Online, a niebawem Rift ;) sukcesywnie wracam do DMa. Wlasnie przez klimat, przez wspomnienia i przez swiat tworzony wlasnie przez nas. I powiem wam, ze w niczym nie przeszkodzi, a wrecz ubarwi pojawienie sie paskow postepu (miedzy 0,1 statow i skilli). Mysle ze bedzie to bardzo przyjemna innowacyja. Jestem przekonany ze przyciagnie to graczy na server.
Cyferki? Przeciez kazdy co jakis czas zerka w staty o skille, wiec prosze tutaj bez "nie chce cyferek bo popsuje to gre. Przeciez nikt nie kazde Ci wlanczac nowego paska postepu. Tak samo jak nik nie kaze Ci miec na ekranie inormacji o buffach.
Zdaje sobie sprawe ze pewnie zwiekszy to ilosc koxu na serverze, ale Ci co chca koxac staty i tak to robia, a skille? Ta sprawe doskonale rozwiazal sytem powerhour.

KarlaK

To korzystajac z tematu chcialbym sie zapytac jak wygladaja gainy statow na 'walce piesciami' czy jest taki sam przyrost jak u innych bojowek? Chodzi mi o czas w ktorym wbijemy te 0.1 str/dex.

DzikiHL

Buccaneer's Den - Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

BeLikeBird

A czy jest jakaś różnica pomiędzy ćwiczeniem w rękawicach ognistych, a szponach z tytanium?

Faro

chyba nie ma zadnej, nawet mozesz koxac w zwyklej nie exp skorze, dmg jest zawsze taki sam, wiec mysle ze i gai ntez