ogolne kox info / info o gainach

Zaczęty przez Aion, 2010 12 07, 17:55:48

Poprzedni wątek - Następny wątek

BeLikeBird

8)

DonPedro

Cytat: Gerpir Feilan w 2011 01 22, 15:41:21
Hmm po chwili zastanowienia powiem tak. Siedze na DMie prawie od poczatku istnienia shardu. Po wszystkich tych latach grania w UO +  WOWy, Warhammery, Conany, czy ostatnio DC Online, a niebawem Rift ;) sukcesywnie wracam do DMa. Wlasnie przez klimat, przez wspomnienia i przez swiat tworzony wlasnie przez nas. I powiem wam, ze w niczym nie przeszkodzi, a wrecz ubarwi pojawienie sie paskow postepu (miedzy 0,1 statow i skilli). Mysle ze bedzie to bardzo przyjemna innowacyja. Jestem przekonany ze przyciagnie to graczy na server.
Cyferki? Przeciez kazdy co jakis czas zerka w staty o skille, wiec prosze tutaj bez "nie chce cyferek bo popsuje to gre. Przeciez nikt nie kazde Ci wlanczac nowego paska postepu. Tak samo jak nik nie kaze Ci miec na ekranie inormacji o buffach.
Zdaje sobie sprawe ze pewnie zwiekszy to ilosc koxu na serverze, ale Ci co chca koxac staty i tak to robia, a skille? Ta sprawe doskonale rozwiazal sytem powerhour.

chcialbym odswiezyc i podpisac sie pod propozycja tego pana bo jest wrecz doskonala! :)
" As I walk through the valley of the shadow of death, I have no fear because I am the meanest motherfucker in the whole valley. "

- GEN. George S. Patton.

Powiedzcie mi jakie znaczenie maja te ramki i inne duperele do szybszego koxu? Każdy rozsadny NOWY gracz koxa dexa do 75, str do 90 bo wtedy osiaga optimum dmg i trafialnosci. Reszta w inta dla specow. Oto cala tajemnica gry i koxu na DM wyjawiona dla Was w dwoch zdaniach. Do 75 kazda sierota dokoxa w przeciagu kilku/kilkunastu tygodni, chyba ze nie ma ziomali do pomocy to potrwa to okolo 1,5-2x dluzej. EOT
LoA! I $%@#

Ari

no dzis sa czasy gdy w pelni gotowa postac do walki pvp od 0 to 2 miechy z znajomymi 3 -4 tygodnie i walczysz na rowni z kazda postacia. 75 / 75 ew dex do 80. Znam kilku mlodych skoxanych w ten sposob i aktywnych pvp / pvm.

BeLikeBird

ubee

Arg

Cytat: ubee w 2011 06 05, 18:03:29
Cytat: BeLikeBird w 2011 06 05, 14:25:37
Nikt mi nie odpowie?  :-X
LEpszy dmg szybszy gain :)

Czyli szybciej się gainuje zadając większe dmg (2 h), czy gdy się szybko uderza (np. tasak, kordelas)? Bo zawsze się koksało na szybkich broniach, przynajmniej takie informację uzyskiwałem.
"Kto wespół ze mną krew przeleje, ten mi bratem"

Raaban

Dlatego że one są szybsze zadajasz max dmg z szybkiej broni lekkiej z tytanium, dlatego tak jest.
Z tego co zauważyłem liczy się suma dmg czyli gain ci sie nalicza 2x cios bron lekka 1h = 1x cios ciezka 2h
Ale to nie do końca jestem pewien, wiem że bronią maga laską mam gorszy gain niż laską z ostrzami.

Arg

Czyli tak jakby liczyła się suma dmg w np. godzinie ćwiczeń, a nie ilość trafień.

Raaban

Ilość trafień też ma znaczenie, im więcej trafiasz więcej gainuje. Weź też pod uwagę szybkość dlatego koxa się tasakiem bo jest dużo szybszy niż halabarda

Arg

Czyli tak: przy większej ilości uderzeń/jednostka czasu, mam większe prawdopodobieństwo na n trafień (bo chyba prawdopodobieństwo trafienia tasakiem i halabardą jest taka sama)w danym czasie koksu i zadania maksymalnego dmg z danego typu broni, dlatego koks się szybką bronia. Chyba dobrze zrozumiałem ?

Raaban

Wiesz to wszystko jest w strefie domyslów, nikt Ci nie powie rzeczywiście jak jest ;)

Arg

:) dzieki Raaban za dysputę, wszystko się wzięło z tego bo myślałem, że wpływ na gain ma tylko sam fakt trafienia.

No to można iść do domu :)