NOWE ZASADY: regulamin pvp..

Zaczęty przez wilq, 2010 12 07, 20:11:45

Poprzedni wątek - Następny wątek

Maelui

Cytat: zethaiks w 2010 12 09, 09:35:30
Dla satysfakcji. Dla rywalizacji sprawdzenia sie. Dla usmiechu na twarzy. Dla adrenaliny ze sam mozesz pasc i stracic. Dla pokazania kim jest chaos na swiecie .
dlatego warto zabic jezeli nie masz z kims zatargow nawet.
Od zalania dziejow mordercy nigdy z nikim nie rozmawiali nie dyskutowali poprostu zabijali !

to idz pograc w lola/CS'a /quake'a jak chcesz adrenaliny.  to o czym ty mowisz wymusi na 2/3 graczy do stania sie pvp oni tego nie chca. nikt nie mowi o niesmiertelnosci ale o tym aby wysilic mózg. odpowiednie podejscie do gracza rpg pozwoli ci na zabicie go wziecie sobie stuffu i brak reakcji porzadkowego. mnie raz jakis nub zgłosil ze go zabilam ze to było pk. odwaliłam 3 journale klimatu i gm kolesia wysmial.

Wol

po mojemu jak sie chcesz sprawdzic jaki jestes pro to dizesz wlaczyc z innymi postaciami pvp a nie z kims kto ma w reku kriss i zbroje z bagna i staty 5/5 :) 

zethaiks

Cytat: WolAn w 2010 12 09, 10:09:15
po mojemu jak sie chcesz sprawdzic jaki jestes pro to dizesz wlaczyc z innymi postaciami pvp a nie z kims kto ma w reku kriss i zbroje z bagna i staty 5/5 :)  

jak juz odpowiadasz to odpowiedz na wszystkie po co a nie tylko na to na ktore mozesz jakos wybronic swojej decyzji

...

Jak bym chcial pograc w quaka to bym poszedl na quaka

powtarzam ejszcze raz mielismy dac tylko to co chcielibysmy zmienic a nie tak jak mamy postepowac czy robic. ...

albo jezeli juz tak rozmawiamy to ja napisze... idz sobie pograj w wowa jezeli chcesz pvm albo w simsy jezeli nie pasuje Ci zabijanie... Tego typu odzywki do niczego nie prowadza...

Na temat filmiku sie nie wypowiem bo znacie i tak moje zdanie :)

Wol

ty jestes ograniczony?  mowi ci ludzie ze mozesz zabic kazdego. ale musisz to poprzec klimatem a jak ci to ne pasuje to zmien server

KusKus

Ja tylko nie rozumiem jednej rzeczy, tego odgrywania scenek? Wyscie sie ludzie za duzo anime naogladali albo innego shitu gdzie przez 5 odcinkow stoja na przeciwko siebie i pierodla od rzeczy jak i za co sie zabije druga osobe. Chcecie takich akcji? Won na koreanski albo japonski serw jakiegos JMMORPG O_o
Wasze pojecie RPG i klimatu jest wypaczone do granic mozliwosci jezeli atak bandyty w lesie wyobrazacie sobie jako przykladne rozmowki niemiecko polskie na 4 strony A4, gdzie atakujacy ma niemal obowiazek opowiedziec historie swojego zycia, a wy macie wtedy okazje przeprowadzic psyhoanalize. To ma byc nagle "pierdolniecie", zawiniecie sprzetu i wypad spowrotem do kryjowki. Jasne mozna rzucac emoty z bindow.... ale kto do kutwy je wogole czyta?! A i tak potem bedzie jek ze " om nom nom on uzywa klimatu z bindow om nom nom" - kazdy z was klimaciarzy od siedmiu bolesci takie teksty rzuca.
Problem jest z wami taki ze sie wam nie dogodzi...

zethaiks

a przed zabicie trzeba porozmawiac zaklimacic dac sie przeciwnikowi zblesowac zprotowac w tym czasie jak bede klimacil uleczyc sie zmedytowac jezeli mag .... Wiecznie ataki mialy byc z zaskoczenia... Bez klimatu pk zle... z klimatem zle bo z bindow ...

Herpin nic dodac nic ujac

Amen

Spider

Ale zabijaj sobie bez słowa, ale musisz pokazać, że taką postać odgrywasz. Emoty odnośnie zachowania, ruchów itp. Jak dajesz na kogoś tylko 2 klik i pk, to skąd mam wiedzieć, czy faktycznie jesteś fanatycznym mordercą, czy chorym psychicznie rolnikiem, który pomylił kose do warzyw z 2 ręczną kosą, a biegającego fraga z rosnącą ma polu marchewką?
Nie umiesz tego odegrać, to musisz zadowolić się rolą przeciętniaka, który niczym szczególnym się nie wyróżnia i musi się odpowiednio zachować.

Edit: Jak ktoś nie jest w stanie wysilić mózgownicy na tyle, żeby wklepać kilkanaście słów, albo zanim je wymyśli jego cel zdąży nablesować się, zawołać kolegów i zjeść obiad, to już nie nasz problem. Jeśli średni poziom graczy się obniża, to nie należy bynajmniej obniżać wymagań - to oni powinni się podciągnąć do starej średniej.

zethaiks

Cytat: Spider w 2010 12 09, 10:46:30
Ale zabijaj sobie bez słowa, ale musisz pokazać, że taką postać odgrywasz. Emoty odnośnie zachowania, ruchów itp. Jak dajesz na kogoś tylko 2 klik i pk, to skąd mam wiedzieć, czy faktycznie jesteś fanatycznym mordercą, czy chorym psychicznie rolnikiem, który pomylił kose do warzyw z 2 ręczną kosą, a biegającego fraga z rosnącą ma polu marchewką?
Nie umiesz tego odegrać, to musisz zadowolić się rolą przeciętniaka, który niczym szczególnym się nie wyróżnia i musi się odpowiednio zachować.

gadaj z dupa to cie osra jak to sie mowi ja o jednym a oni w kolko o tym samym. Nauczcie sie czytac ze zrozumieniem. Swoja opinie wyrazilem nie mam ochoty wiecej odpowiadac wiecznie na to samo i tlumaczyc jak chlopu na miedzy.. Wszedzie musisz zaklimacic zaklimacic zaklimacic... A co jezeli ktos nie chce klimacic !!!!! juz sie nie wypowiadam bo tylko nerwy mi puszczaja czytajac niektorych ludzi.

Jedni chca to drudyz tamto. Skoncmy ta bezsensowna dyskusje.. Gm'i podejma decyzje sami

Spider

Jak narazie to ty pieprzysz przez 20 postów o tym samym i nie odpowiedziałeś na nasz argument niczym innym, niż "bo ja chcę pekować i odgrywać ale bez słów i emotów".

Edit: A co jak ekipant ma zły dzień i chce zbanować 5 osób nie podając powodu? Pewne zasady obowiązują i należy się ich trzymać. Nie podobają się, to zmień piaskownicę.

zethaiks

Cytat: Spider w 2010 12 09, 10:51:49
Jak narazie to ty pieprzysz przez 20 postów o tym samym i nie odpowiedziałeś na nasz argument niczym innym, niż "bo ja chcę pekować i odgrywać ale bez słów i emotów".

Edit: A co jak ekipant ma zły dzień i chce zbanować 5 osób nie podając powodu? Pewne zasady obowiązują i należy się ich trzymać. Nie podobają się, to zmień piaskownicę.

Ograniczony jestes ?? umiecie tylko od kilku postow pisac zmien gra zmien piaskownice zmien serwer ?
Polecam isc do szkoly czytac ze zrozumieniem to co pisze nie tylko ja ale tez i inni na temat pk... Bo jak narazie to nie potraficie nic innego powiedziec niz zmien serwer badz gre...  I przeczytaj jeszcze raz moje postu bo odpisalem na nie jeden argument

KusKus

Cytat: Spider w 2010 12 09, 10:51:49

Co ma piernik do wiatraka?

BTW skonczcie juz z tym zmienianiem serwerow bo to zalosne, co innego zmiana gry
a i DM2 nie jest sandboxem, wbij sobie to do glowki

Thiass

Zethaiks mistrzu najlepsze jest to ze bluzgasz od lamek ktore tylko rpguja graczy ktorzy czynnie biora udzial w pvp  ;D

Klimacic musisz... to czy staniesz przed gosciem i bedziesz mu nawalal wypracowanie przez 3 godziny czy walniesz 2 emotki zabijesz go i po smierci odegrasz co nalezy to juz twoj wybor. Chodzi o to aby zabicie roztaczalo dookola siebie czym jest twoja postac i co sie wlasciwie stalo.
Da sie to zrobic 3 emotkami ale nalezy uzywac mozgu i odegrac to we wlasciwy sposob.
Nikt na DM nie zabrania zabijac... na dm poprostu zabrania sie glupoty i grania w CSa  ;)

Widze, ze juz Thiass na lika relognal, to spadamy - by order ;]

Spider

To ty nie potrafisz prowadzić rzeczowej dyskusji. Również polecam nauczyć się czytać ze zrozumieniem, a w dodatku zainteresować się językiem polskim, bo naprawdę ciężko czyta się posty nie zawierające praktycznie żadnych znaków interpunkcyjnych :)

Pollack

Czy naprawde tak ciezko jest odroznic idiote ktory biega od osoby do osoby - zabija i lootuje, kompletnie losowo, w celu stricte wyzycia sie - od kogos kto zabija w jakims celu (ktorego uwaga - wy jako ofiara nie musicie znac - ale GM juz po przyjrzeniu sie tak) - ze trzeba ten temat walkowac w kolko od x lat?:)

Wydaje mi sie ze po informacji od umeczonego gracza - poobserwowanie delikwenta podczas gry - zwykle wystarczalo zeby ocenic czy page byl slyszny czy nie - wszak nie mamy 20 tysiecy graczy na serwerze, prawda? Niewyobrazam sobie karania kogokolwiek za pojedynczego killa - chocby sie slowem nie odezwal, zgrabil wam zuzyte bandaze i zgwalcil wierzcha. Z drugiej strony - rozumiem GM page kiedy robi wam to regularnie - to powinien byc sygnal zeby ekipa sie przyjrzala - a nie cholerna skarga na pojedyncze wydarzenie.

Niestety dla wielu osob poczucie klimatu podczas sytuacji kryzysowej w duzej mierze polega na tym czy bylo grabienie czy nie (i prosze te wyjatki ktore oczywiscie zaraz napisza ze im nie zalezy na stuffie, by tego nie podwazaly - bo kwestia "straty" jest wzgledna i zmienna). Zabil - zostawil rzeczy - jest ok. Dla wiekszosci jednak chociaz by sie wystosowalo pisemny elaborat - jesli ktos ich ubije podczas high pvm w top sprzecie - to i tak nie bedzie mialo znaczenia - bo emocje po stracie tych wspanialych cudeniek i tak wezma gore.

Sosaria ktora ja pamietam wciaz - byla kraina niebiezpieczna - na kazdym kroku - kazda wyprawa byla ryzykiem - ale to wlasnie powodowalo ze ludzie naprawde sie ze soba trzymali razem, tworzyli mocne grupy - bo autentycznie mozna bylo sie dowiedziec na kim mozna polegac a na kim nie - mnostwo ciekawych historii, relacji wlasnie wzielo sie z tego ciaglego poczucia zagrozenia. I pisze to z perspektywy osoby ktora byla po obydwu stronach barykady i co nieco widziala. Przypomne takie postacie jak Zeden czy Shivar lub Silvearis d'Arthe. Tak samo oni z jednej strony - jak rzucajac na szybko Siona Lutena czy Cromma Cruacha - tworzyli wlasnie klimat tego swiata. Kazda z tych osob na swoj sposob. Tylko czy ta pierwsza grupa mialaby teraz racje bytu? Czy to znaczy ze ich "wklad" byl gorszy? Tak samo przeciez wspoltworzyli historie i pozostana niezapomniana czescia tego swiata...

Wymagacie od innych klimatu - a tak naprawde chcecie zeby on gral dla was - zeby wpasowal sie w wasza wizje postaci chaosnika, mordercy, rabusia, cholera wie kogo i tlumaczyl sie przed wami ze swojej gry, swoich pobudek, historii?

Vibo

To niech nie graja i nie klimaca nikt do tego ich nie zmusza ;)