Nekro & Demonolog

Zaczęty przez MORFI, 2010 12 24, 01:13:55

Poprzedni wątek - Następny wątek

MORFI

Mam pytanie do Ekipy jak i do graczy DM2 związanych z Demonologiem a wstępie chciał bym zaznaczyć ze NIE MAM zamiaru robić sobie Demonologa bo argumentacja "to zrób se demonologa" jest typowym wyrazem braku pojęcia o rpg. A także to ze pakt kosztuje 2-3 mln nic nie znaczy gdyż za miesiąc pakt będzie chodził 200k w porywach 300k. To też pytanie czemu  obrażenia Demonologa są takie duże i ma tyle dobrych czarów ofensywnych w stosunku do innych klas takich jak nekromanta.
A) Demonolog 73 inta, 100 mądrości, około 70-80 demo nie więcej.
Paląca Rana 9 many 40 obrażeń w czasie około 10 sekund cast bardzo szybki nie jestem w stanie określić ile "s"
Duszenie 14 many 50 obrażeń w czasie około 10 sekund cast bardzo szybki
Krwotok 20 many szok.... około 100 obrażeń, w czasie 20 sekund szybki cast
B) Nekromanta 56 inta, 100 mądrości, 90 Nekromancji,90 zatruwania
Dotyk Upiora 20 many 84 obrażenia (licząc 1 dmg za 1 inta zadał bym około 107 dmg)
Unicestwienie 50 + trucizna  czyli około 80
Jeśli za rożnie odpowiada inteligencja to powiem ze Szaman z takim samym intem nie zadaje tyle obrażeń.

Jeszcze pozostał Oddech Balrona który nie jest słabym czarem a go nie wymieniłem. Czyli wychodzi na to ze Nekromanta za zatruwaniem z skillem którego nie koksa się za łatwo ani tanio nie jest zadaje tyle obrażeń ile Demonolog bez zatruwania i jeszcze Demonolog  ma 2 dobre czary ofensywne. Odnośnie Demonów nie sprawdzałem ich skuteczności bojowej gdyż ów Demonolog nie posiada 100 umiejętności  ale  posiadając 5 Wybrańców jestem pewny ze zrobi więcej niż 5 Szkieletów Wojowników które jeszcze trzeba znaleźć jeśli da się w ogóle 5 na maksymalnym skillu. Jak Licho napisał w poście nie będę nic mówił o Kościanym Mędrcu ani  Macce jeden z nich jest robiony. Wiem jak się to ma do PvM ale nie mam pojęcia w kwestii PvP niech gracze sami ocenią czy Demonolog ma przegięty dmg czy nie.

Na Święta chciał bym życzyć ekipie jak i wszystkim gracza Dream Master 2 wysołach świąt i szczęśliwego nowego roku oby w przyszłym roku na DM zawitały same zajebiste UPDATY
,,Jedźcie i walczcie. Szkolcie się i zwyciężajcie! Bracia Krwawego Smoka od dziś misję swoja już znacie, na chwałę Abhorasha, wypełnijcie ją i bądźcie wolni!"- Kirthor Bathed-in-Blood- Rycerz Krwawego Smoka z Mousilion do swych Thrali

Bazyli

Morfi: zwroc uwage na roznice inta u osob ktore to testowaly... z tego co pamietam to progi u inta sa co 5 wiec jedna osoba ma 55 a druga 70... to ogromna roznica. ja z checia potestuje jak dokoxam.

od siebie powiem ze super ze ekipa odchodzi od ujednolicania szkol magii i kazda dziala troche inaczej i ma nieco inne plusy... jednak podobne czary powinny zadawac podobny efekt.

przyklad:

krwotok: 20 many czyli VI krag
dotyk upiora: 20 many - VI krag
- czary dzialaja inaczej. jeden zadaje 4 razy po xx dmg a drugi ma "ujemna regeneracje" , ale sumarycznie powinno wyjsc podobnie (i nieco wiecej niz zwykly corp ktory tez jest VI kregowy)
CytatQuot capita, tot sensus...

zethaiks

Standardowo on ma lepiej to uwalic !! on ma to a ja nie !! on ma tamto a ja nie !!!

Tylko wez pod uwage kox tego a kox tego...

zdobyc czary necro pelny codex nie problem... demo jest od tylu czasu a chyba nikt nie ma pelnego

Dodaj ceny regow necro a demo

ile trzeba golda na necro a ile na demo

Bazyli

Cytat: zethaiks w 2010 12 24, 07:19:27
Standardowo on ma lepiej to uwalic !! on ma to a ja nie !! on ma tamto a ja nie !!!
ty z kolei piszesz z perspektywy: "mam demonologa wiec wara od tego bo mi dobrze tak jak jest i jak mi zrownacie to bede plakal"

zethaiks... ja mam prawie pelny codex demono i nie byl to duzy problem... regow tez jest od cholery jak sie chce pozbierac.

Pakt jest drogi bo jest nowy... kiedys necro tez byl koszmarnie drogi a do tego byl do dupy i jakos nikt sie nie przejmowal (poza nekromantami :P ).  

poza tym nikt nie mowil o uwalaniu tylko o lekkim wyrownaniu... jak dla mnie moga polepszyc dmg necro...

A I TAK ZANIM COKOLWIEK BEDZIE SIE ROBIC TRZEBA USIASC I POTESTOWAC PORZADNIE PRZY PODOBNYCH POSTACIACH i dopiero wyciagac wnioski. nic na szybko

wesolych swiat ;]
CytatQuot capita, tot sensus...

azuth

Morał z tego taki, że Morfi musisz skoxac inta :))
"Understanding is a three edged sword
Your side,their side and the truth"

zethaiks

Tak ale znasz zasady ze raczej nie zrobia na + necro tylko na - demo
jak wyrownanie to zazwyczaj ten troche silniejszy spada a nie tym slabszym dodaja :D

Tinerot

Jeśli jest źle, to balans prędzej czy później nadejdzie. Podkreślam tutaj słowo 'jeśli'. Jeszcze tylko kwestia wyjaśnienia dlaczego demo na minus, a nie reszta na plus. Szaman jest pod względem obrażeń zbalansowany do nekromancji, a obie te szkoły do magii. Są różnice, ale tolerancja zostaje zachowana. Psionik w ogóle wykracza poza to bo ma dwa czary zadające obrażenia z czego jeden jest masówką.

I teraz przychodzi demonolog, przypominam, że wciąż zakładamy, że ze zbyt dużym boostem do obrażeń. Jak myślisz zhx, co będzie bardziej fair (już nie mówiąc o oszczędności skrypterskiego czasu) - przyciąć demonologa, czy podnosić magię, nekro i szamanizm do niego? ;)
(18:42:51) Dhagt: asylum
(18:42:53) Dhagt: gral w ogole w uo?

MORFI

U nekro niema problemu zmienili by lekko Mędrca i Kontrole Umarłych(chyba ze jest super tylko o tym nie wiem). Dodali by jeden czar ofensywny tez obrażenia w czasie zamiast Obcowania czy Umysł Ponad Ciałem i wtedy żaden nekro by nic nie powiedział.A jeśli skuteczność danej klasy ma być określana w sposób w jaki zdobywa się regi i zwoje to chyba coś nie halo ...
Bazyli: mówisz ze 2x inta aż tak zmniejsza obrażenia ?
,,Jedźcie i walczcie. Szkolcie się i zwyciężajcie! Bracia Krwawego Smoka od dziś misję swoja już znacie, na chwałę Abhorasha, wypełnijcie ją i bądźcie wolni!"- Kirthor Bathed-in-Blood- Rycerz Krwawego Smoka z Mousilion do swych Thrali

kwiatek

Nie rozumiem, po co robić wszystkie klasy takie same :F był już demo który miał 9x skilla i go po prostu wywalił bo jak stwierdził jest z dupy

poza tym Morfi, z czym do ludzi z takim intem nie porównuj dmg

Sadi666

Ale faktycznie coś jest nie tak, z Thorusem testowaliśmy (tzn. on we mnie miotał czary, a ja sprawdzałem co jest mocne :P), to faktycznie jak Demonolog narzuca DoTów, których cast jest 2-3s i jeszcze się stackują + do tego Oddech Balrona (aura obrażeń na wszystkich wokół demonologa), który taki słaby wcale nie jest, to ciężko jest ustać cały czas się lecząc... Int, nie ma tu nic do rzeczy, bo obrażeń na sekunde Demo z 55 inta ma i tak więcej, niż mag/necro/szaman z 75 inta. Ma po prostu więcej bardzo szybkich, STACKUJĄCYCH się na postaci czarów (a Spirytysta nawet nie może nałożyć więcej niż jeden Dotyk na wroga).

PS: MORFI, od Umysłu Ponad Ciałem się odczep :D. Można najwyżej dać coś zamiast Obcowania (może być też DoT, zadający obrażenia 3xPiorun, tak jak u Demo albo nowa klątwa np. na prota).

To fakt, Spirolowi brakuje DPSu trochę na jeden cel, jeden czar więcej by wystarczył. Można też zmienić działanie klątwy na resa, bo to w ogóle jest z dupy wzięte (odpowiednik Klątwy Natury na magię? Bollocks! Ile daje -10% do bojówki/takty, a ile -10% do resa :)?). Brak DPSa nawet jest odczuwalny vs. Szaman...

MORFI

No widzisz kwiatek żebyś nie mówił int. Wiem ze mam mało inta i wziąłem to pod uwagę.... a Umysł Ponad Ciałem przydaje się tylko w twoim wypadku Sad.... :P

Ainn

Ujednolicic wszystkie czary!  ;D

Jak sie to czyta to mam wrazenie ze dla niektorych powinna byc dostepna tylko czysta amgia i nic wiecej. Nekro to abrdzo przydatny skill do PVP i w PVM robi rowniez miazge. Nekro w PVP ma czary masowe jakis demonolog nie ma, a w PVM nekrus jest najszybciej zabijajacym skillem.

MORFI

Zapomniałem o istotnej  rzeczy Demonolog może przywołać 5 Wybrańców + 2 ziemniaki czego ani Nekro ani Szaman nie zrobi co z tego ze nic nie robią nie muszą.

Ainn

To pomysl sobie co robi szaman z wetka i chimera. Dodaje jej mane, leczy, a na 3 chimery moby jak Pteroptatusy padaja jak bezglowe ;) Z kolei demo nie ma masowek, nekro ma kozackie klatwy (moze troche za krotko one trwaja). Skille nie powinny byc rownorzedne, kazdy powinien cos znalezc dla siebie, jesli widzisz, ze demonologia Ci bardziej pasuje to ja zrob.

Tamer oswaja moby, a gornik nie.. i z tego powodu gornikowi nie da sie oswajania :P

MORFI

Cytat: MORFI w 2010 12 24, 01:13:55
Mam pytanie do Ekipy jak i do graczy DM2 związanych z Demonologiem a wstępie chciał bym zaznaczyć ze NIE MAM zamiaru robić sobie Demonologa bo argumentacja "to zrób se demonologa" jest typowym wyrazem braku pojęcia o rpg.

Ainn bzdury gadasz Wetke, Oswajanie i co tam jeszcze trzeba to nie jest jeden skill.... i koksa się go mega długo za co masz odpowiedni bonus