Nekro & Demonolog

Zaczęty przez MORFI, 2010 12 24, 01:13:55

Poprzedni wątek - Następny wątek

Sadi666

Sul mówił, że z Nekro miał być klątwer, tak jak nekro w Diablo 2 i WoWie (specjalności). Ok, niech tak będzie, ale te klątwy powinny być wydłużone co najmniej dwukrotnie, jak nie więcej, bo w takim razie nie przydają się na solo PvM, bo zanim sklątwisz moba i cokolwiek zrobisz, to pierwsza rzucona klątwa już spada.

Ja mam koncept-plan zrobienia dwóch ścieżek dla każdej dodatkowej klasy (tak, tak jak w WoWie, D2), tzn. są dwie specjalności, na przykładzie Demonologa specjalista w DoTach i masówkach (taki Destroyer) oraz specjalizujący się w przywołańcach (Summoner). Wybierając jedną czy drugą ścieżkę, mamy inne czary i techniki, ale nie wszystko na raz. Pierwszy czar wpisany Codexu decyduje, jakie czary można wpisać tam dalej. Jeśli jako pierwszy wpiszemy czar Summonera, to nie będziemy mogli dodać tam czaru Destroyera, proste. Zrobić tak samo z Nekro (np. czary kości i trucizny/klątwy, summoner), Druid (zmiany kształtu - combat - chociaż tutaj Liki mogą być zazdrosne, oswajacz + healer/support). Taka luźna propozycja, która urodziła się na porcelanowym tronie :). Takie rozwiązanie podwaja klasy magiczne :P.

Ainn

Klatwy nekruska sa baaaardzo mocne chociaz krotkie. Ja jestem za silna magia.. i wydluzlbym czas trwania tych klatw bo faktycznie trwaja za krotko. Mozna nawet zrobic tak, ze klatwa 3 x dluzsza, ale koszt jej damy 2x wiekszy.

Dodam jeszcze ze nekrus powinien byc tez summonerem. Wlada nad zmarlymi, przywoluje ich z zaswiatow. Nekromanta powinien przywolywac duzo srednich i dobrych mobkow (od pojedynczych bardzo dobrych jest demonologow) - niestety to nie przeszlo.

Sadi666

Nie, no bez przesady.. o 1/2 zwiększyć koszt 3 klątw, a nie zwiększać kosztu klątwy na resa, bo nie dość, że jest najgorsza, to jeszcze najdroższa. Powinno się dać rzucić wszystkie klątwy na jednym zapasie many (100-120 many), bo medytowanie pomiędzy mija się z celem.

Szczerze, to przyzywanie nieumarłych sług też nie ma sensu, jeśli nie byli by zrobieni na zasadzie tych Demonologa. Wtedy to już w ogóle wyglądało by to tak jak w D2, że sługi biją, a nekrusek stoi dalej i klątwi :). Średnie mobki mamy w postaci żywiołaków :P.

Aiwass

Klatwa na resa jest do bani moim zdaniem... bo naprawde duzo nie daje.. mozna by ja wymienic np. na zmniejszenienie magii/evala/nekro/szamana o -10% i to juz by cos dalo... A co do wszystkich klatw nekro... to powinny trwac zdecydowanie dluzej.....

fenri

Klątwe na umy magiczne ma już demonolog i to chyba w wysokim kręgu.

Bazyli

Cytat: Ainn w 2010 12 25, 18:08:52
To pomysl sobie co robi szaman z wetka i chimera. Dodaje jej mane, leczy, a na 3 chimery moby jak Pteroptatusy padaja jak bezglowe ;) Z kolei demo nie ma masowek, nekro ma kozackie klatwy (moze troche za krotko one trwaja). Skille nie powinny byc rownorzedne, kazdy powinien cos znalezc dla siebie, jesli widzisz, ze demonologia Ci bardziej pasuje to ja zrob.

Tamer oswaja moby, a gornik nie.. i z tego powodu gornikowi nie da sie oswajania :P

buahahaha

rzeczywiscie porownuj kogos kto ma skill necro do kogos kto ma skille: szaman, tamer, weta , animallore (i jeszcze dodaj ze trzech takich to masakra)... nie rozbrajaj mnie..

mowa byla o porownaniu dwoch klas magicznych ktore powinny byc na podobnym poziomie.

jesli chodzi o zwiekszanie kosztu many to PRZECIW. zwroccie uwage ze koszt many czarow zalezy od kregu magii. obecnie klatwy necro to VI krag. zjadaja 20 many. jesli chcecie zwiekszyc krag to trzeba by je przerzucic do kregu VII ktory zjada 40 many (co by bylo strzalem w stope dla necro). zwiekszyc czas trwania mozna nieco...

mnie najbardziej martwi roznica dmg czarow ofensywnych i to ze czary demonologa sie stackuja.

i to ze nekromanta nie mozna miec malej "armii nieumarlych".. ale coz.. inna koncepcja necro...

edit: a jesli chodzi o propozycje klatwy to moze taka:

potwor przez jakis czas (30 sek?) nie rzuca zadnych masowych zaklec ofensywnych (nadal sie leczy, przywoluje demony, corpuje itp ale nie puszcza chainlighta, plagi ani meteorswarm)
CytatQuot capita, tot sensus...

Molt

Cytat: Bazyli w 2010 12 26, 00:01:42
jesli chodzi o zwiekszanie kosztu many to PRZECIW. zwroccie uwage ze koszt many czarow zalezy od kregu magii. obecnie klatwy necro to VI krag. zjadaja 20 many. jesli chcecie zwiekszyc krag to trzeba by je przerzucic do kregu VII ktory zjada 40 many (co by bylo strzalem w stope dla necro). zwiekszyc czas trwania mozna nieco...

a to dobre bazyli masz nekro ? jak nie to naprawde polecam sprawdzic ile klatwy nekro zjadaja many bo napewno nie 20

Bazyli

molt: kotwica i dotyk to VI krag i oba zjadaja po 20 many. tylko tchnienie to VII krag i zjada 40. Chcesz go przerzucic do VIII kregu? wiesz ze to tez zwiekszy trudnosc zaklecia? VII krag przy 100 skilla wychodzi zawsze VIII juz nie bedzie.

Bazyli

Cytat: MORFI w 2010 12 24, 01:13:55

A) Demonolog 73 inta, 100 mądrości, około 70-80 demo nie więcej.
Paląca Rana 9 many 40 obrażeń w czasie około 10 sekund cast bardzo szybki nie jestem w stanie określić ile "s"
Duszenie 14 many 50 obrażeń w czasie około 10 sekund cast bardzo szybki
Krwotok 20 many szok.... około 100 obrażeń, w czasie 20 sekund szybki cast

a jeszcze sie do tego ustosunkuje... jesli to rzeczywiscie zadaje taki dmg przy 73 inta to kazdy z tych czarow powinien byc o krag wyzej... tzn:
- palaca rana: VI krag a nie III i zjada 11 many
- duszenie: VI krag a nie V i zjada 20 many
- krwotok: VII krag a nie VI i zjada 40 many

to i tak bedzie malo przy tych obrazeniach... Flamestrike przy 75 inta zabiera ile? ~65? a krwotok 100 i zjada polowe mniej many? to cos nie halo...

MORFI

Bazyli nie wierzysz sam sprawdź a zobaczysz ze dwa takie czary na klatę i jak nie zaczniesz się leczyć to leżysz a jak zaczniesz paral i powtórka
,,Jedźcie i walczcie. Szkolcie się i zwyciężajcie! Bracia Krwawego Smoka od dziś misję swoja już znacie, na chwałę Abhorasha, wypełnijcie ją i bądźcie wolni!"- Kirthor Bathed-in-Blood- Rycerz Krwawego Smoka z Mousilion do swych Thrali

growin

Cytat: MORFI w 2010 12 26, 19:55:40
Bazyli nie wierzysz sam sprawdź a zobaczysz ze dwa takie czary na klatę i jak nie zaczniesz się leczyć to leżysz a jak zaczniesz paral i powtórka

Wcześniej pisałeś, że nie da się wyżyć tego, gdy mag wyczaruje coś tam jeszcze (jakaś aura?).
A da się wyżyć jeśli będziesz stał w miejscu, a mag będzie corpował Cię? :|
Jeśli z takim podejściem chodzisz na pk, to się nie dziwię, że panikujesz& :)
Cytat: Gucio w 2014 02 13, 19:37:36
"posiadanie umiejętności Anatomia oraz Taktyka uniemożliwia przemieszczanie się przy użyciu zaklęcia Recall."
Wycastowanie czaru recall i kliknięcie na zaznaczoną runę UMOŻLIWIA teleportację.

MORFI

Witam
Mam już GM Nekro i bez magika mogę kontrolować Mrocznego Licha co jest przegięte :D czyli z magikiem 15? może prastarego a z boskim co kroczącą w najlepszym wypadku. A najlepszy Demon z Demonologi jest tylko duzo (!!!) lepszy niż SMOK..... ale co tam. I na "za mną" zabija cie rzucając plagę :D:D:D
,,Jedźcie i walczcie. Szkolcie się i zwyciężajcie! Bracia Krwawego Smoka od dziś misję swoja już znacie, na chwałę Abhorasha, wypełnijcie ją i bądźcie wolni!"- Kirthor Bathed-in-Blood- Rycerz Krwawego Smoka z Mousilion do swych Thrali

Sadi666

Nie marudź :). Ja tam bym się cieszył na Twoim miejscu, że można takiego mobka kontrolować :).

azuth

Moim zdaniem to jest przegięte ;)
"Understanding is a three edged sword
Your side,their side and the truth"