Górnik

Zaczęty przez Blind951, 2010 12 27, 16:41:41

Poprzedni wątek - Następny wątek

Blind951

Górnik kopie więcej Tytanium niz Adamytu! Czy mam magola czy nie to i tak mało kopie akurat tej rudy
U was tez tak jest?

^MK

Górnik kopie każdej rudy mało. (żenada :() Masz szczęście co do tytana i tyle. Ja w cale tak nie mam

Blind951

Cytat: Dameis w 2010 12 27, 16:46:04
Górnik kopie każdej rudy mało. (żenada :() Masz szczęście co do tytana i tyle. Ja w cale tak nie mam

Szczęście jak szczęście ale ogólnie bardzo mało kopie, trzeba dzień kopać aby 1k tyta nakopać

Thrasos

mi się też czasami wydaje że kopię więcej tytana ale potem jak sprawdzam magazyn to zawsze jednak adama jest w sumie więcej

chud

No ilość wydobywanej rudy jest drastycznie mała. Kopalni nie ma za wiele. Ja bym najchętniej widział powrót do kopania przy skałach (jakichkolwiek), albo w niekoniecznie miejskich jaskiniach. Ale tak naprawdę zwiększenie wydobywanej rudy o 1 (żelazo i tych lepszych) już sporo da. Obecnie ceny są masakryczne.

Blind951

To mam szczescie co do tyta :d
np: Najedzony na full, niespotykanej kilof + magol +12  na 60-70 tyta kopie około 30-35 adamytu (mowa o jednym cyklu 25 miejsc )

drss

Mam górnika. Nie uważam, żeby rudy było mało. Fakt, żeby nakopać rozsądne ilości to trzeba przeczytać w tym czasie cały internet :D ale rudy jest mało tylko i wyłącznie dlatego, że najlepsze (szczególnie tytan) są skrzętnie chomikowane i niechętnie sprzedawane (chyba, że za duże ilości gp).

Co do kopania tytana i adamantytu, to zdarza się, że na pełny plecak uda się wykopać mniej więcej równo (z lekką przewagą którejś rudy), ale "na koniec dnia" w magazynie i tak tytana jest najmniej.

Ja bym nie ruszał ilości wydobywanej rudy, dałbym ewentualnie z powrotem możliwość kopania w terenie...miałbym motywację do skoxania traperki ;D
dea:
   firewall ? to przegladarka internetowa ?

Groe:
   masz  "meszczyzne" w opisie
Somini:
   no i?

[00:05] <Shadow_of_Death> ale najfajniejsza frakcja
[00:05] <Shadow_of_Death> order

^MK

Niby teraz jest 707 na puszke bez tarczy... I co z tego... Kiedyś w NAJGORSZYM wypadku wyszło 900 rudy, a tak sie kuło często z 600-700. Czasami z 500 nawet.

System zły, no ale nie o tym temat oczywiście...  ::)

Sadi666

Cytat: Blind951 w 2010 12 27, 16:52:08
Cytat: Dameis w 2010 12 27, 16:46:04

Szczęście jak szczęście ale ogólnie bardzo mało kopie, trzeba dzień kopać aby 1k tyta nakopać

To jest źle?! Ja bym się cieszył, jakbym codziennie 1k tyta wykopywał. Co to za problem zapuścić makro na 7-8h :D?

chud

I tekst o przeczytaniu internetu mnie tym bardziej utwierdza w przekonaniu, że wydobywa się za mało. Wszystko jest równane do ludzi z makrem i wolnym czasem na oglądanie filmów.

DzikiHL

Po co więcej miejsc do kopania? Kopalnie świecą pustkami, poza nielicznymi miejscami. Miejsca do kopania jest dość, jedynie chętnych mniej.
Buccaneer's Den - Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

Sadi666

Może dać, że na PH wydobywa się dwa razy więcej rudy :D :D :D?

Ja tam jakoś nie zauważyłem, że kopalnie świecą pustkami, wręcz przeciwnie, czasami się przenosiłem z Cove do Minoc albo odwrotnie, bo było takie zagęszczenie ludzi, że ciągle "W tym miejscu nie było już rudy". Widocznie są ludzie chętni do zmiany miejsca kopania, a nie wiecznie to Cove, Minoc, TK (Ocllo nie biorę pod uwagę). Generalnie mało jest kopalni na serwie... albo dać kopanie w większej ilości miejsc albo stworzyć +1-2 kopalnie.

drss

Cytat: Sadi666 w 2010 12 27, 17:40:33
To jest źle?! Ja bym się cieszył, jakbym codziennie 1k tyta wykopywał. Co to za problem zapuścić makro na 7-8h :D?

Dorośnij, to zobaczysz, że za tytanium nie kupisz bułek na śniadanie  ;D

Mimo wszystko, nadal uważam, że nie powinno się ruszać ilości wydobywanej rudy (już od tematu odeszliśmy).
dea:
   firewall ? to przegladarka internetowa ?

Groe:
   masz  "meszczyzne" w opisie
Somini:
   no i?

[00:05] <Shadow_of_Death> ale najfajniejsza frakcja
[00:05] <Shadow_of_Death> order

Ari

tytana bez magika na maxa najedzonym oczywiscie niespotykany tytan kilof sie kopie ok 38 sztuk na 1,5h kopania z magikiem ok juz 108. Nie nakopiesz w 1 dzien 1 k tytana. Kopalem nie raz po 14 h dziennie ok 2 miesiace temu i jakos tak pokaźnych ilosci nie posiadam swiadkami są gmi i liczne sprawdzenia :P .

Podczas kopania z magikiem wydobywa sie znacznie wiecej tytanium jednak kosztem mniejszej ilosci adamantytu co jest logiczne.

Problemem malej ilosci rudy ktora mozna zakupic w rozsadnej cenie jest mala ilosc gornikow wynikajaca z secondow lub poprostu skilla ktory malo daje( w przypadku firstow), zabiera 100 % i jeszcze prawie wszystkie klasy dla wojownika i duzo inych skili skutecznie blokują górnictwo ( wierny, kowal nie mieszczący skilla itp )  co powoduje ze skill w  dobrym przypadku sluzy mlodej postaci lub osoby duuuzo pracujacej i kopiącej jednocześnie ;-)

Bo kto bedzie kopal gornikiem rude jak to zajmuje naprawde wiele czasu i nie jest az tak dochodowe - lepiej isc cos wyczyscic jakies mobki i zarobek jest kilkukrotnie wiekszy, lepiej rosna statystyki itd .

Magiki stąd są bardzo drogie i nie oplaca się w nich praktycznie kopac.  

Kox_Rox

Troche poofftopuje. Generalnie mi tez bardziej sie podobal poprzedni system kucia. Lubilem jednak ta losowosc, i to ze srednio jednak mniej wychodzilo rudy na poszczegolne elementy.
Cytatchociaz sa osoby ktore nawet tepe wcisanie kalwisza potrafia zmienic w cos naprawde ekstra...