Nowy regulamin - bledy i uwagi

Zaczęty przez Papa Smerf, 2011 01 06, 22:13:54

Poprzedni wątek - Następny wątek

licho

Cytat: Lindi w 2011 01 10, 12:19:32

Licho nie dobijaj mnie. Jak leżą ciała to może sprawdzić kto zabił. -_-

Albo oskryptujcie [tak, ja tego nie zrobię bo nie umiem] zagrody na zasadzie kurnika i będzie po problemie. A nie że nie da się przypilnować to pozwalamy...

jak leżą ciała, bo jak ciała nie leżą bo znikły to nic nie możemy zrobić.
Co do skryptowania, jak zauważyliście ostatnio nie wchodzą nowe rzeczy które muszą być oskryptowane, bo przez ostatnią atmosferę na forum skrypterzy musieli udać się do sanatorium bo im się odechciało.
Póki nie odpoczną mają urlopy.
Przed lichem nie można było się uchronić, jedynym sposobem było cierpliwe znoszenie go i oczekiwanie aż odejdzie.

A Mae kasuje wiadomości bez powiadomienia użytkownika o tym że usunął, co jest bardzo niekulturalne.

Spider

To napisać, że za zabijanie jest obcinka statów. Raczej nikt nie będzie ryzykował wybicia sąsiadowi zagrody "bo może GM nie zauważy". Raz, dwa, pięć nie zauważy, ale za szóstym delikwent obudzi się z -10/-10/-10.

Borry

To może dać kasację postaci, zgwałcenie psa i zamknięcie matki w piekarniku na trzy zdrowaśki. Wtedy nawet nie będą próbowali tych pięciu razy.

Zathaniel

Co do razora nadal chce się dowiedzieć jak pokazywanie słów czarów(od mobów) wpłynie na PvM. Jeśli zostanie to udostępnione to trzeba będzie skryptować kolejne ograniczenia a tego nie chcemy.

Czy do zagrody na tabliczce dałoby się dodać "zablokowanie" ciała by GM, gdy się pojawi, mógł sprawdzić kto zabił? lub Zwykły donos z automatu "xxx zgłasza że yyy zabił zwierzęta w zagrodzie" gdzie gracz pierwszy nie pozna imienia sprawcy bez wyraźniej chęci ekipanta.
Cytat: Raaban w 2011 10 04, 18:06:16
Aion no i teraz wyszedłeś na idiote w sumie jak zawsze.

DzikiHL

Gofer, prawdę mówiąc nasze dwa posty mówią o tym samym tylko w inny sposób i biorąc pod uwagę inny przypadek. Ja pisze o przypadku w którym nie ma zwłok, Ty o tym w którym zwłoki istnieją. Zdaje sobie dobrze sprawę, że ciało pamięta więcej szczegółów niż sam serwer, są to dane tymczasowe niezapisywane.

Są, jeśli dobrze rozumiem, 3 możliwe przypadki zabijania czegoś z zagrody:
- Woj atakuje zwierzę w zagrodzie i czeka aż te w końcu wyteleportuje się z tej zagrody - strata czasu
- Woj bije bronią 2polową zwierzynę wewnątrz - (działało 4 lata temu, nie wiem czy nadal działa)
- Mag zabija obszarówką - tak?

W tych dwóch ostatnich chyba nie ma możliwości pokrojenia zwłok. Wtedy liczy się timer do zniknięcia zwłok trwający chyba 20 minut około. W tym czasie zapewne gm może przez obejrzeć ciała swoimi komendami
W pierwszym przypadku jestem w stanie sam pokroić zwłoki i jakim sposobem mi ktoś udowodni cokolwiek? Musiałby chyba być przy tym obecny.
Dobrze rozumuję?

Zapewne zagroda działająca jak "magazyn"  byłaby ciekawym rozwiązaniem które nawet przysłużyłoby się serwerowi i graczom. Mniej pamięci zawalonej, szybsze zapisy, mniej wgrywanych obiektów na ekran gracza.
Traci się jednak pewne poczucie "życia" przy domach itp. Trudno to wyrazić tak na szybko,

Z drugiej strony jednak pokusiłem się o porównanie farmerstwa, rolnictwa i w ogóle do systemu miast.
Mamy możliwość zabijania straży i doprowadzania danego miasta do wyczerpania.
Czemu nie możemy mścić się na rolnikach za ich wysokie ceny, lub za ich zaniżanie gdy sami jesteśmy rolnikami, lub kiedy chcemy odegrać "La chupacabra" czy łotrzyków kradnących dochody rolników itp.

Oczywiście nie jestem za tzw dręczeniem osób niewinnych czy też nie mogących się obronić jednak wg mnie można być rolnikiem i mieć spokój. Gdyby tylko można było w domkach do wynajęcia ustawić zagrodę, pod strażą... Od tego te domki są w sumie, bronione przez NPC do tego przeznaczonych...
Buccaneer's Den - Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

Antek

Jeśli rzeczywiście jesteście przekonani że nie ma możliwości aby używać bardziej skomplikowanych opcji i ingerujących w clienta bez zmiany pakietów, a każdy gracz który się tego podejmie będzie banowany- to Razor rzeczywiście może okazać się celnym strzałem. W innym przypadku może powstać z tego niezła burda.

DzikiHL

Licho, proszę o ustosunkowanie się do tego pomysłu: http://dm-uo.pl/forum/index.php/topic,22231.new.html#new
Dotyczy kar za bierne makro.
Buccaneer's Den - Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

Diabeł

Kiedy można spodziewać się wprowadzenia regulaminu?:>

Papa Smerf

Ponawiam pytanie powyżej. Czy nowy regulamin wejdzie w życie niebawem czy tylko narobiliście nam smaku?:)
"Feel the burn of the mists. Master them. They will devour your enemies"

Allton

W mieście minoc po zatruciu kogoś truta bronią nie ważne czy zatruty ma reda czy crima automatycznie gania straż ( Nawet mieszkańca ) ....
O szlag złe mi się stronki otworzyły i przypadkowo napisałem tutaj zamiast w dziale z błędami proszę o przeniesienie...;/