Oswajanie

Zaczęty przez DragoN, 2011 01 10, 11:25:55

Poprzedni wątek - Następny wątek

Rey

To o co prosicie mozna rozwiazac... oslabic chimere bo sie na nia wsiada, albo zakazac na nia wsiadac. ;)
Ja tylko ubolewam nad uwalnianiem przy gm wetki, ale to inny temat.
Borry: "Papier przepakowany, nożyczki OK. Kamień"

"kolego jesli internet explorer ma odwage zapytac czy moze byc domyslna przegladarka, to Ty nie masz odwagi podejsc do dziewczyny i zagadac?"

urbos11

No jest to opcja.
Po prostu IMHO każdy stworek powinien mieć zalety i wady. A teraz są po prostu lepsze i gorsze. A to źle.

DragoN

Teraz nie są lepsze i gorsze, teraz opłaca się używać mountów, bo:  łatwo się z nimi poruszać, szybciej się z nimi przemieszczać, można je uratować przez stop wsiadamy i zwiewamy. z nie mountem trzeba by się nagimnastykować, żeby go zawołać sparaliżować przeciwnika i żeby nasz pet nie zaatakował i nie wybił paraliżu.

Mae dzięki za nowego peta :]
Cytat: Mekmar w 2010 11 30, 14:39:41
Cytat: Lindi w 2010 11 30, 13:19:47
Dziewczyną się zajmij a nie UO :<
Dziewczyna nie order, nie ucieknie.

urbos11

DragoN, wybacz, ale właśnie napisałeś, że:
nie ma lepszych i gorszych, ale lepsze są mounty. Nie ogarniam logiki wypowiedzi.

DragoN

Mooby nie dzielą się na lepsze i gorsze tylko na użyteczne i bezużyteczne ;) gram już torchę i nie widziałem nigdy żeby tamer brał podkreślam brał na wyprawę nie mounta, bo się nie opłaca. Prawda można użyć nie mounta do walki jak napatoczy się jakiś i nie trzeba go ciągnąć za sobą, tylko oswoić i wysłać.

urbos11

No czyli się zgadzamy. Brak użytecznego niemounta.

Nie zgodzę się jednak, że tamer nigdy nie chodził z nie-mountem. Pamiętam jak się lało smok/wyrmy/demony na 2 wyverny.

Zywol

to może usuniemy tez chimere, tak jak było z feniksem? udupmy trochę tamera, bo ma za dobrze, w końcu traci tylko 300% skila ;)
nie wiem dlaczego mentalnością na dm zawsze jest uwalić a nie poprawić
każda zmiana na - osłabia chęci do logowania, myślę nie tylko mnie
chimera to mobek do którego dojście jest w pewien sposób ograniczony, wiec po cholerę uwalać kolejny skill który dobrze działa. będziecie jęczeli to ekipa wprowadzi znowu balans tamera, po czym do zuka runicznego nie podejdziesz bo nawet jak będziesz siedział to ci moba spłoszy.
dodać niedosiadanego mobka o sile lekko zmodyfikowanej jak chimera ok, ale nie uwalać
"Jeśli wierny jest na prawdę wierny swemu bogowi to załatwi sobie asyl w mieście gdzie świątynia stoi lub będzie żył na wygnaniu, prześladowany."

Logika DM'a ;)

urbos11

Zywol - nie rozumiem. Używaj znaków interpunkcyjnych.
Jeśli mówisz o uwalaniu to chyba mało zrozumiałeś. Teraz tamer nie jest mocny, ale ma swoje zalety.

Pozdrowienia,
Urbos

mae

Mnie sie wydaje, ze obecnie tamer nie jest ani zbyt mocny, ani zbyt silny. Najlepszym summonom demonologa troche daleko do chimery.

urbos11

Ja się zgadzam. Ale dodanie moobka, który byłby mocniejszy od chimery, ale nie był mountem byłoby urozmaiceniem ciekawym.

DragoN

Wg mnie, tamer jest odpowiedni jak na wymagania ( 300 skillcapa  i kox ;) Każdy dodatkowy moob jest plusem dla tamera i tutaj nie ma o czym mówić, bo puki coś nie uwala to daje bonus. A uwalanie mountów nie ma sensu, bo jak Zywol napisał było by to zniechęcające

ps.
Cytat: mae w 2011 01 13, 00:07:08
Najlepszym summonom demonologa troche daleko do chimery.
Ale to chyba nic dziwnego skoro Demonolog to 1 skill i ma dodatkowo inne spelle niż summoning :D

Diabeł

Dla mnie bezsensem jest, że najlepsze moby tamera to mounty. Ale cóż, ktoś sobie tak to umyślił...

mae

Gdyby chimera byla niemountem, tamer bylby przez to sporo slabszy i mniej grywalny. Gdyby istnial silniejszy pet niemount od chimery, tamer bylby z kolei bardziej dopakowany.

Mozna za to myslec o niemountach sily chimery. Zwazywszy na to, jak "latwo" dostepna jest chimera, mysle, ze sporo osob korzystaloby z tej opcji.

DragoN

Mae jeśli pet był by siły chimery to wszystko było by OK, natomiast wg mnie, dobrze by było, gdyby taki nie mount miał mniejsze wymagania ( slotowe )

bragl

Gdyby taki mobek miał 10 slotów, to byłoby całkiem sympatycznie.