PK na inco

Zaczęty przez Sadi666, 2011 01 15, 17:48:26

Poprzedni wątek - Następny wątek

DzikiHL

Cytat: fenri w 2011 01 15, 20:26:02
To co opisałeś Ragnall, to mechanika i Rudus obiecał kiedyś, że jak dorwie kogoś na czymś takim to mu da klaspa.
Nie do wykrycia
Buccaneer's Den - Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

Snibril666

Mmmmm, klaps od Rudusia, do czego mam sie przyznac?:DDDD

Przeciez po killu na inco wyskakuje nam okienko z prawdziwym imieniem mordercy? Czyz nie?

Pollack

Ograbienie osoby ze stuffu za 400-500k samo w sobie brzmi jak calkiem dobry powod do jej ubicia (jesli sie jest postacia szubrawca i lotra z zalozenia). Ale co ja tam wiem..:) Zawsze myslalem ze regulamin chroni biednych i slabych..:)

Antek

To co opisałeś Ragnall, to mechanika i Rudus obiecał kiedyś, że jak dorwie kogoś na czymś takim to mu da klaspa.
Hahaha... Dobre...
Z pewnych źródeł wiem że jedna gildia powinna być zbita za to do czerwonego tyłka  8) No ale oczywiście nie ma na to szans.
Fajnie by było jakby mechanicznie zablokowano tą możliwość, bo tak nie idzie tego udowodnić.

Cytat: Pollack w 2011 01 15, 20:59:28
Ograbienie osoby ze stuffu za 400-500k samo w sobie brzmi jak calkiem dobry powod do jej ubicia (jesli sie jest postacia szubrawca i lotra z zalozenia).
Jeśli masz taką koncepcję postaci to jest to dozwolone- ale wcześniej musisz "zaklimacić" odpowiednio. Oczywiście nigdy nie masz pewności że nie dostaniesz 96h- zależy to od podejścia danego GMa.

DzikiHL

Słyszałem że dawno dawno temu z różnych powodów na MW Mephisto zmieniał ID pewnych obiektów co tydzień aby uniemożliwić pewne skrypty EUO.
Jestem też pewien, że każda gildia pvp, taka "poważna" ma takie coś za co Rudus niby bije :)
Buccaneer's Den - Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

Gucio

Cytat: Ainn w 2011 01 15, 20:16:54
Juz dawno powinno sie zlikwidowac mozliwosc uzywania incognito na PK (rozpczecie castu dowolnego ofensywnego czaru rozparszaloby incognito).

Czasem inko używa się na pvm. :P

Sadi666

Cytat: Antek w 2011 01 15, 21:18:27
Hahaha... Dobre...
Z pewnych źródeł wiem że jedna gildia powinna być zbita za to do czerwonego tyłka  8) No ale oczywiście nie ma na to szans.
Fajnie by było jakby mechanicznie zablokowano tą możliwość, bo tak nie idzie tego udowodnić.

Cytat: Pollack w 2011 01 15, 20:59:28
Ograbienie osoby ze stuffu za 400-500k samo w sobie brzmi jak calkiem dobry powod do jej ubicia (jesli sie jest postacia szubrawca i lotra z zalozenia).
Jeśli masz taką koncepcję postaci to jest to dozwolone- ale wcześniej musisz "zaklimacić" odpowiednio. Oczywiście nigdy nie masz pewności że nie dostaniesz 96h- zależy to od podejścia danego GMa.

Zgadzam się... Kary dla gildii i graczy za takie rzeczy są zbyt łagodne, a do tego niewykrywalne, więc uskuteczniają to.. Tak tylko mówię na przyszłość, bo jak już pisałem, sprawa zakończyła się szczęśliwie :).

Cytat: Gucio w 2011 01 16, 00:56:33
Cytat: Ainn w 2011 01 15, 20:16:54
Juz dawno powinno sie zlikwidowac mozliwosc uzywania incognito na PK (rozpczecie castu dowolnego ofensywnego czaru rozparszaloby incognito).

Czasem inko używa się na pvm. :P

To zrobić, że każde wycelowanie czaru ofensywnego w innego gracza zdejmuje inco :).

Ragnall

Nie rozumiem dlaczego gracz miałby być karany za używanie możliwości dozwolonego programu. Rudus jako duchowy przywódca szemranych klas na DM stara się bronić swoją trzódkę. Jakby ktoś mi wrzucił KOSa na Inco/Peruce i miałbym tracić czas na dochodzenie swoich praw u GMów, to prędzej przerzuciłbym się na opisany wcześniej skrypt i sam zakombinował jak zatruć życie napastnikowi. Zresztą podobnych sztuczek w Easy jest więcej, jednak nie mówi się o nich głośno.
Zamrożony.

Diabeł

Cytat: zolta w 2011 01 15, 20:18:38
Cytat: Zyzio w 2011 01 15, 18:12:35
Ale nie licz na to ze odzyskasz sprzet, czy nawet na to ze dowiesz sie kto to byl albo dowiesz sie czy wogole zostal ukarany. Nie wiedziec czemu chociaz wypominam to porzadkowym od lat istnieje przy PK wydajny system ochrony sprawcow.

Teoria spiskowa... nigdy nie bylo ochrony sprawcow i nie sadze zeby teraz rowniez byl, poprostu nie podaje sie takich informacji publicznie po to zeby nie bylo zbednych flamow na forum ani zemst "przypadkowych" firstow i kolegow ubitego seconda.

Tia, dlatego poszkodowany nie ma prawa wiedzieć czy ktoś dostał jaila czy nie...