Regulamin

Zaczęty przez Lektor, 2011 01 28, 00:10:13

Poprzedni wątek - Następny wątek

Pollack

Dokladnie - mozna to jakos... ubrac w zrozumialem slowa z jakims zwiazkiem przyczynowo skutkowym? Bo zrozumialem tylko tyle ze ktos Cie zabil, cos Ci zabral i ze widzisz problem z tego powodu w regulaminie (nowym)... Nie rozumiem tych nerwow o jeden zgon - chocbys nie wiem w jak francowaty sposob zostal zabity - wiec moze troszke ochlon i napisz konstruktywnie gdzie widziac luke w regulaminie.

Takie emocjonalne podchodzenie do sytuacji - w ktorej Ty wiesz tyle ile widzisz - a nie wiesz tego co wiedza inni - nic niestety nie wnosi.

Moze to sie troche odnosi do twojego przypadku (chociaz bardziej jasnie to jest ujete akurat w poscie Zywola) ale mam taka jedna sytuacje gdzie mimo iz sekond postaci mojego ulubionego przeciwnika sie PVP nie udziela - to ubije go jak tylko zobacze. Bo w dawnych czasach tez mi podpadl i to bardzo. On moze juz nawet o tym nie pamietac. I teraz jak go ubije - to on powie ... aaaa on laczy moje postacie nieregulaminowo etc. A tu sie okazuje ze nie - bo sekondem tez sobie zaskarbil juz moja wdziecznosc.

Gdyby ktos ci w grze napisal ze giniesz za tego i tamtego - to rozumiem - naciagany powod. Jesli zas twoj sekond jest non-pvp (i nigdy nie byl - ani danej poostaci nie podpadl) to obowiazuje regulamin taki sam jak dla wszystkich innych - i na pewno nie jest to jeden bind (imho tak osobiscie za bindy przy pk to dawalbym jaile - jak sie juz odzywasz to pisz cos co ma sens - aczkolwiek jak akurat PK bindowinikow za wielu nie widuje).

Darogan

Ja powiem tak...

Nie wierze ze -- Zabiłeś postać X , podlatuje do Ciebie postać Z i mówi - "zabiłeś X i za to teraz Cie ja zabije"  i ze to nie będzie ścigane przez grono ekipy.
Więc taki strach przed tym, jest nieuzasadniony. A jeżeli ktoś będzie naginał tą swobodę która została nam dana, niechybnie będzie pod obserwacją.
Lektor znam Cię już trochę i wiem ze Ci pewnie niedługo przejdzie.. ale proszę - jeżeli są takie akcje zgłaszaj to do odpowiedniej osoby. Wychodzenie z tym na forum, nie jest potrzebne...

Z poważaniem

Vilku

Daro ale przeciez teraz tak mozna , wiec za co ekipa ma scigac ? Za x wstaw brata , wujka , szwagierke , cioteczna matke stryja  ;) a wszyscy wiedza ze to postacie z tego samego konta .
rzemiosło górą , reszta to tylko drobny dodatek

DzikiHL

To, że "wszyscy wiedzą" to tylko ułomność osoby która gra tym secondem. Albo się chwali swoimi postaciami gdzieś indziej albo ma kolegów gaduły, lub ex-ekipant gaduła widział :P.
Największy respekt mam dla tych którzy grają na DM, siedzą na ircu a nikt tak na prawdę nie wie kim oni grają ;]
Buccaneer's Den - Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

Darogan

Cytat: Vilku w 2011 01 28, 11:42:06
Daro ale przeciez teraz tak mozna , wiec za co ekipa ma scigac ? Za x wstaw brata , wujka , szwagierke , cioteczna matke stryja  ;) a wszyscy wiedza ze to postacie z tego samego konta .

To niech Ekipa jasno napisze... ze do takich przegięć nie dopuści..  i będzie surowo karach tych co wykorzystują w tak chamski sposób nowy regulamin..  ::)

Vilku

Byl taki jeden , Ragnall sie zwal i przez dlugi okres sie stawial  ;D ;D . Wiesz DzikiHL ze teraz duzo sie ne ircu zalatwia i niestety ciezko sie ukryc . Co nei zmienia faktu ze fajnie miec kazda postac w innej frakcji i miescie . Wiecej znajomych i wiecej zabawy .
rzemiosło górą , reszta to tylko drobny dodatek

jamajka

papa lektor :( milego pobytu w zamrazarce :P oryginalny sposob na zegnanie sie ^^

Thiass

Daro czyli wedlug ciebie jak zabijesz kogos i po chwili znajdzie cie jego skoxany znajomy, poinformuje ze giniesz bo zabiles mu kolegee i cie trzasnie to jest zle?

Widze, ze juz Thiass na lika relognal, to spadamy - by order ;]

Diabeł

Jeśli to powie, to jest to ok. Ale znając połowe shardu - będzie kill on sight, bo jak ktoś pkuje to jest odrazu graczem pvp ;>

Darogan

Nie... chodzi o to ze jezeli np zabijesz Firsta, a po chwili secund do Ciebie przybiega i Cie pekuje , za firsta - to jest złe. I nie uzasadnione fabularnie. I powinno podlegac karze jak zwykłe pk, a nawet surowszej karze w tym przypadku :)

McDevil

A jak masz tylko 1 postać, i zabijasz kogoś bez słowa, to jest mniejsze przewinienie niż zabicie za seconda ?

Jeśli jest to jednak to samo, to chyba mamy już w regulaminie kary przewidziane za takie zachowanie.

Darogan

Cytat: Bunshee w 2011 01 28, 12:23:31
A jak masz tylko 1 postać, i zabijasz kogoś bez słowa, to jest mniejsze przewinienie niż zabicie za seconda ?

Pod pewnym względem jest mniejsze.. zło samo pk , niz pk secondem za firsta. Ale Bad.. to moje prywatne zdanie, mozesz miec inne

^MK

Cytat: Darogan w 2011 01 28, 12:22:06
Nie... chodzi o to ze jezeli np zabijesz Firsta, a po chwili secund do Ciebie przybiega i Cie pekuje , za firsta - to jest złe. I nie uzasadnione fabularnie. I powinno podlegac karze jak zwykłe pk, a nawet surowszej karze w tym przypadku :)

Polecam kłócić się z gmami.. :D

Tak już jest, na dmce panuje prawo dżungli.  :D

Pollack

A co jesli first i sekond sa w tej samej gildii?:) Jesli zabijesz pana X - to pan Y z tej gildii moze wywrzec na Tobie swoj gniew (ma twoj rysopis juz nastepnego dnia), prawda? Wiec czemu nie moglby tego zrobic pan Z, ktory jest sekondem pana X i rowniez jest w tej samej gildii? Wedlug mnie moze - tak samo jak Ty walczac z ta gildia mozesz prac ja cala (wliczajac w to sekondy ktore sa w tej gildii).

A poza tym wszystkich - firsty i sekondy obowiazuje ten sam regulamin. Zasadnosc przy PK. I chyba szukacie dziury w calym..:)

zethaiks

Jak bedize chcial to wejdzie sobie mainem i cie peknie bo masz zolte buty i tyle. wcale nie musi za seca