Pytanie o bezpodstawne PK

Zaczęty przez zethaiks, 2011 03 02, 17:17:15

Poprzedni wątek - Następny wątek

Aruv

Dziękujemy za przyjęcie roli publicznego obrońcy oraz cały worek pouczeń, co do sposobu w jaki mamy wykonywać naszą pracę.  ::)
Sprawa jest głębsza niż zostało to przedstawione w tym temacie, jednak wszelkie informacje z nią związane oraz to, co zaważyło nad wydananiem takiej a nie innej kary sam zainteresowany zawsze może uzyskać od osoby, która go ukarała.

Co do
CytatCzy jest to powod do zabicia go ?
Czy wrecz jest to bezpodstawne pk ?
Każda sprawa oceniana jest indywidualnie i jedna drugiej nie jest podobna, dlatego wszystko zależy od tzw. stanu faktycznego.

zethaiks

Cytat: Aruvin w 2011 03 03, 09:27:26
Dziękujemy za przyjęcie roli publicznego obrońcy oraz cały worek pouczeń, co do sposobu w jaki mamy wykonywać naszą pracę.  ::)
Sprawa jest głębsza niż zostało to przedstawione w tym temacie, jednak wszelkie informacje z nią związane oraz to, co zaważyło nad wydananiem takiej a nie innej kary sam zainteresowany zawsze może uzyskać od osoby, która go ukarała.

Co do
CytatCzy jest to powod do zabicia go ?
Czy wrecz jest to bezpodstawne pk ?
Każda sprawa oceniana jest indywidualnie i jedna drugiej nie jest podobna, dlatego wszystko zależy od tzw. stanu faktycznego.

zainteresowany uzyskal ze bezpodstawne pk i tyle nie mogl sie nawet wiecej tlumaczyc. po primo.
Po drugie zadalem to pytanie tutaj poniewaz dany gm kazal spytac na forum czym sie rozni jedno pk od drugiego dlaczego jedni dostali jaila drudzy nie. Wiec prosto na odpowiedz gm'a piszemy tutaj.
Wiem ze bede przez gm'ow zlinczowany za to ale bez jaj. zglaszalem 3 takie przypadki pk zaden z nich nie dostal jaila.
Nawet jak mnie pk'neli jako mlody bez ubran bez slowa nawet emota nie dali i tez jaila za to nie dostal.
a teraz jezeli sytuacja nie tyle co bezpodstawna co przynajmniej do wyjasnienia bo 50/50 jest czy faktycznie czy nie.

Nie mowie i nie kieruje jak macie pracowac / robic itp. wy jestescie gm'ami nie my.

Lecz chodzi o to jak ludzie spostrzegaja to a to wkoncu my kreujemy ten swiat. Albo wkoncu jasno postawcie warunki zabijania
albo jasno karajcie wszystkich a nie jedne zgloszenia olewajcie a drugie nie.
Nie chce tutaj posadzac o stronniczosc ale widze do kogo trzeba zglaszac nieklimatyczne badz bezpodstawne pk skoro jedni gm tak interpretuja a inni inaczej. chce jaila zglaszal do xxx nie chce to zglaszam do xxx...
Nie jest to posadzenie o stronniczosc z gory zakladam tylko nie dogadywanie sie w roznych kwestiach zwiazanych z regulaminem pK

Aruv

Problem leży w tym, że wymagasz prawie niemożliwego. Napiszę jeszcze raz: nie można zrobić czegoś na zasadzie "Jeśli X zabije Y w okolicznościach Z, to wtedy nastąpi kara XX". Jest masa różnych zmiennych. Czy to nazywasz "jasnymi" zasadami?

Sugerowanie że jeden GM wsadza a drugi jak to napisałeś "olewa" jest nie na miejscu, ja czegoś takiego nie widzę.

zethaiks

To powiedz mi dlaczego gracz X zabijal mnie za miejsce Y i przynaleznosc - niby do grypy  Z
ta sama sytuacja
zostalem zabijany ze bieglem kolo minoc - i jawne sciemnianie ze biegam z loa
i co ? jaila nie mieli a z dupy pretekst . Ok bind od teraz za PRK i bede bil kazdego mlodego ktory mi sie pojawi na horyzoncie. mnie tak bili jailow nie bylo i nie zycze jailow w takim razie za to na mnie. ide pk'owac mlodziaszkow za PRK

skoro zglaszalem ze screenem to pk "za loa parobie" i jaila nie dostal
uwazam jasno ze i ja tak moge i wszyscy inni wymyslec sobie byle jaka wroga gildie. Ktora nawet nie ma nic wspolnego z dana postacia ktora padnie.

Aruv

Koniec końców wychodzi, że zamiast pytania zgodnie z prośbą GMa zobaczyłeś szansę na ulżenie sobie i prywatną vendetę. ;)
Sytuacja sytuacji nie równa, my zawsze będziemy bardziej chronić młodego gracza, co nie znaczy że pozostaje bezkarny.
Temat zamykam, bo sądząc po ostatnim poście właśnie skończyły Ci się pomysły, jak go rzetelnie prowadzić.