Wierny...

Zaczęty przez maskoteq, 2011 03 11, 14:40:57

Poprzedni wątek - Następny wątek

maskoteq

Dobry cześ. Do rzeczy. Prot wiernego mial byc zmniejszony o kilka oczek, niestety jest to polowa. Bilem sobie wczoraj gargulca niszczyciela na procie. 106 arma i dostaje kluchy max 14 hp. ladnie. po dzisiejszej zmianie ide znow na niego z 94 armora i kluchy wieksze o 10 hp czyli za 24. i nie adekwatne do armora ktory posiadam. Druga rzecz bless. niby wiekszy ale trzeba czekac 3 minuty na kolejnego.złe Teraz druga sprawa rozwiazanie ktore bylo wczesniej czyli pp oraz wierny bylo bardzo dobre. czemu? aktualnie po tych zmianach wyszlo na to ze chcacy miec cios tarcza wierny na tym wiele traci, niektorzy nie musza miec tego ciosu tarcza mi jako graczowi pvm jest absolutnie nie potrzebny. Po co takie rozwiazanie zostalo wprowadzone? nie wiem ale moim zdaniem jest to pograzenie skilla wierny... piszcie tez co o tym sadzicie a nie obraze sie.

<&^sadam> "- O! Nowy Plaszcz Cienia? - Nie, wyprany w Perwollu"
<Allton> my bijemy we 2 order w 5

Raaban

Jeszcze dziś się nie logowałem, ale jeżeli jest tak z wiernym jak napisaleś że taki mistyczny będzie mi wkładał placki za 20~ to grzybie tego wiernego i zrobie  łuk bo po co się meczyć :D

Badalaman

To sie noienazywa pograzenie skilla a balansowanie ;)
Wierny wszedl jako uber skill i teraz bedzie stopniowo sprowadzany na ziemie.
Tak to zawsze bywa na DM  8)

Thiass

Badal nie grasz to nie mow bo palnales glupstwo  ;)

Wierny jest ok.. jedyne co boli to te 3 min "klatwy" czyli za dlugi delay w stosunku do dzialania + to ze po padzie ten delay moze byc nawet 18 minutowy
Widze ze zapominajki pojda w gore  ;D

Widze, ze juz Thiass na lika relognal, to spadamy - by order ;]

maskoteq

A mnie najwiecej boli prot bo blessa nie uzywam.  ;)

<&^sadam> "- O! Nowy Plaszcz Cienia? - Nie, wyprany w Perwollu"
<Allton> my bijemy we 2 order w 5

spocik

Cofnac zmiane i wszyscy zaczna pisac na forum jacy sa szczesliwi  ;D

Badalaman

Thiass, moze i niegram, choc mysle o tym by pobawic sie wlasnie wiernym zamiast berka na jednej z postaci ;)
A opinie o wiernym sa od dawna takie ze to klasa przepakowana.

Thiass

CytatWierny wszedl jako uber skill i teraz bedzie stopniowo sprowadzany na ziemie.

wierny wszedl jako lewy skill i dopiero potem go poprawiano  ;)

Widze, ze juz Thiass na lika relognal, to spadamy - by order ;]

Tinerot

1. Tak to jest jak się przyzwyczaja graczy do przegiętej w kosmos podklasy woja z magowskim protem - potem balans powoduje flame.
2. To dopiero pierwsza część zmian, ale jak zgrzybisz to płakał nie będę - zostanie ktoś o mocniejszych nerwach żeby grać.
(18:42:51) Dhagt: asylum
(18:42:53) Dhagt: gral w ogole w uo?

McDevil

Nie żebym się śmiał, ale 100% balans na DMie jest tak samo realny jak autostrada Lublin-Warszawa. Trzeba przyzwyczaić się do tego co się ma, lub zmienić skilla. Innej opcji nie ma.

Hektor

mnie jedna rzecz boli
ze teraz polowa servera bedzie latala w formie avatarow
jakies latajace stwory, zamiast normalnych rycerzy

specjalny wyglad w jakiegos stwora, powinien byc przyznawany na takiej samej zasadzie jak dopiski lub skora...  ::)

DzikiHL

Aż tak dużo tych wiernych nie jest, ale zapewne więcej niż lików. Choć może nie prawda. wierni się obnoszą ze swoim skillem, liki się ukrywają
Buccaneer's Den - Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

mirqxx

mi prot wiernego dawał 34 a daje 13 bliżej 1/3 niż 1/2 :)

FoX

Maskoteq to moze zacznij chodzic w czyms lepszym niz damascen? Bo w zbroi z lepszej rudy cie nie widzialem damascenowy wojowniku... Jaki dmg w ciebie wchodzi to nie zalezy tylko od tych cyferek ar ale tez od jakosci zbroi. W teorii miedzy damascenem a mythem jest pare oczek roznicy ale w praktyce do bardzo duzo :P

Sadi666

Z tego co mi parę osób mówiło, jest teoria, że próg AR się zmienia co 10. Czy to prawda? Zauważył to ktoś? Czyli w praktyce, nie ma dużej różnicy między 81, a 89. Dopiero przy 90 (albo i 91) widać znaczącą poprawę obrony. Wiem, że takie rzeczy wiedzą tylko skrypterzy, ale po tym i ja sprawdziłem i faktycznie nie ma dużej różnicy czy mam AR 92 czy 98. Czy ktoś mógłby zdradzić chociaż część Tajemnej Wiedzy Skrypterskiej w tym temacie? Czy opłaca się żyłować tą wartość w takim razie, skoro takie same efekty można uzyskać z prostym 92-93 AR?