Wierny...

Zaczęty przez maskoteq, 2011 03 11, 14:40:57

Poprzedni wątek - Następny wątek

AbelarD

totalne bezsens lpd... wybacz ale przesadzasz;]

Ropuch

Człowieku ty chyba ZWARIOWAŁEŚ.

Build wiernego na maga?! O czym ty wogóle mówisz?! To jest absurd kompletny. Wierny miał być skillem dla wojowników płytowych a nie nową klasą magiczną. Do diabła, mamy znakomite nowe szkoł magii Demonolog i Psionik do tego Nerkomancje i Szamana (też fajne) a ty chcesz Wiernego podpinać pod maga?!. To może serio dajmy tego flama wiernemu...
<saxas> teraz na pvp liczy sie mag
<saxas> na dm nie ma lepszych i gorszych graczy pvp
<saxas> sa bardziej i mniej skoxani

Ari

hehe  dobre inta pod wiernego !!  ... masakra :D a dlaczego wierny to klasa magiczna to takie samo okreslenie wiernego jako palladyna ;]

beznadziejny pomysl odnosnie uzaleznienia od inta.

Wg mnie zmiany z wiernym poszly w dobra strone.

Ropuch

Teraz jest i tak lepiej niż przed zmianą, może serio warto zamknąć ten topic, zostawić ten temat w spokoju bo niektóre propozycję przekraczają ponaddźwiękową barierę intergalaktycznego absurdu.

lpd

Jak wierny wchodzil bylo wyraznie powiedziane ze to klasa magiczna, na stronie jest tez w dziale klas magicznych. No i w koncu czaruje :D BM jest magiem ktory walczy aktywnie i musi inwestowac w 3 staty by sobie radzic. Wierny jest wojem ktory czaruje i moim zdaniem powinien rowniez inwestowac w 3 staty. Gdyby wierny wszedl w takim systemie na samym poczatku nikt by nawet slowa nie pisnal, ze to glupie :D Juz nawet nie mowie, ze moznaby cos pokombinowac z umiejetnoscia MĄDROŚĆ :P

Ropuch

A czy zastanawiasz się chociaż czasem, że na shardzie powinna istnieć możliwość gry "WOJOWNIKIEM". Zwykłym wojownikiem w puszce? To nie MW.
Zbroja płytowa, tarcza, cios tarczą , broń tyt exp i na dodatek status "klasy magicznej". To się nie trzyma kupy. I na co ta mądrośc, ty chcesz chyba zmienić mechanikę całej gry....

AbelarD

po poprawkach jest naprawdę stabilny i dobrze dopracowany

lpd

Ta propozycja wybalansowalaby starcie 1v1 woja vs wiernego. Bo woj ktory nie jest wiernym nie ma ani jednego plusu nad wiernym.  Co wiecej, nie napisalem nigdzie zeby uwalic obecnych wiernych, tylko dac mozliwosc lepszych boostow tym, ktorzy zdecyduja sie pakowac w inta. To urozmaicenie nie mialoby absolutnie zadnego efektu na Twojego wiernego.

spocik

Zabieranie kolejnych setek ze skillcapa mija sie z celem. Plakali by ci, ktorzy zmuszeni by byli wymienic nie same piesci, ale byc moze obrone, czy inna anatomie, na zaproponowana przez Ciebie madrosc.

Cut that shit  ;)

Osobiscie uwazam, ze wierny jest klasa typowego cepa z maczuga napierajacego na stada bezmozgich mobow. Nie kojarzy mi sie bron Boze z zadnym paladynem, raczej przypakowanym, samowystarczalnym... Wybacz moja monotematycznosc: MACGYVEREM!  :D

Najsmieszniejsze jest jednak to, ze ten cep z maczuga jest zarazem kaplanem w druzynie. Ciezkozbrojny puszkin w pelnej plytowce, ktory jest kaplanem, specem od nieumarlych. Tutaj zaczyna zacierac sie granica miedzy "albo albo". Dostajemy najlepszego woja w grze, dodatkowo pare fajnych zdolnosci, ktore zapewniaja wiernemu samowystarczalnosc w wielu sytuacjach. Ja rozumiem, ze inne klasy moga sobie biegac z magami itd, ale nakaz biegania z magiem nie jest bonusem, wrecz przeciwnie

Mozliwe, ze schemat kaplana-wojownika jest dobrze znany z niektorych systemow rpg, a gracze "naturalnie przywykli" do niego od pierwszej minuty gry wiernym; ale schemat ten laczy w sobie bardzo duzo zalet, podczas gdy ciezko wskazac jakies znaczace wady tego majstersztyku.

Niektorzy twierdza, ze jest zbalansowany. Moze i jest, ale mnie uderza przede wszystkim mnogosc bonusow, zastosowan tej klasy, jej wszechstronnosc, miazdzaca kazda inna klase na dm (poza Banshee, o ktorym g.... wiem, oraz byc moze hybrydami mag + II klasa magiczna).

Nie probuj lpd nikogo przekonywac, ze jest to klasa magiczna, ze wzgledu na pare pseudo-zaklec, ktore odrozniaja ja od reszty cepow z maczugami, ktorymi graja nasi zwolennicy "obijania mordy z bliska".

Doprawdy, juz zaczynam sie gubic, czy to BM, czy wierny jest bardziej magiczna klasa.

AbelarD

zwykła puszka na pewno zostanie zmodyfikowana, ale nie od razu Rzym zbudowano 

Ropuch

Hmm Czytając post Spota stwierdzam że to dobry moment. Oto moje propozycje dodatkowych klas:

PŁYTO-LIK/KONSTRUKTO-LIK - klasa i jednocześnie grupa fabularna mechanicznych likantropów wprowdzonych w życie za pośrednictwem magicznej mocy. Pucholik nosi specjalne zbroje wykonane z rudy.

SKRYTO-MAG - Jest wspaniała i ciekawa klasa skryto woja, to może czas na maga?

Nie od razu Rzym zbudowano, tak ale warto pomarzyć!

Papa Smerf

Spocik, pomijając fakt, że lekko przesadzasz jeśli chodzi o wiernego, to musze stwierdzic, że to jedna z lepszych Twoich wypowiedzi na forum i jedna z lepszych ogólnie wypowiedzi na forum. Gdyby nie fakt, że gram wiernym, zdecydowanie przekonałbyś mnie taka formą, że racja jest po Twojej stronie.

Niestety nie do końca tak jest.
"Feel the burn of the mists. Master them. They will devour your enemies"

Aruv

Cytat: Ropuchniektóre propozycję przekraczają ponaddźwiękową barierę intergalaktycznego absurdu
I tym trafnym spostrzeżeniem temat zamykamy. Weszła kolejna (druga) paczka zmian, teraz niech czas pokaże jak to wszystko wychodzi w praniu.