Nowa mapa?

Zaczęty przez Svennson, 2011 03 23, 03:51:13

Poprzedni wątek - Następny wątek

Svennson

Jak wiemy do niedawna aurin dawalo rade wykarmic ludzi zyjacych z pvm. Niestety przy takim online nie da rady trafic tam na dobry run, z racji ze duuuuza wiekszosc jest najczesciej wybita ;(

Stad wzielo sie tez i moje pytanko, czy gdzies tam za gorami i lasami sa moze jakies plany dorzucenia nowej mapy? (o pojedynczych lochach nie mowie gdyz wyczyszczenie takiego cuda zajmuje dosc malo czasu ^^)

PS. Bylismy grzeczni w tamtym roku ^^
Cytat: Jasmine
o tyle tutaj testy sa trudne bo jak liki na cos wpadna to same siebie nie udupia. juz niektore dzieci nocy wiedza jak sie mozna slizgac na regulaminie jak gowno po lodowcu.

DragoN

Cytat: Svennson w 2011 03 23, 03:51:13

PS. Bylismy grzeczni w tamtym roku ^^

Nie nie byliśmy  :-[ nawet duckołajowa zniechęciliśmy  :-\

Ale podpisuje się pod pytaniem.
Cytat: Mekmar w 2010 11 30, 14:39:41
Cytat: Lindi w 2010 11 30, 13:19:47
Dziewczyną się zajmij a nie UO :<
Dziewczyna nie order, nie ucieknie.

Senoth

Na obecnych mapach znajda sie miejsca w ktorych spawn albo jest slaby(calkiem nie przemyslany) albo w ogole go nie ma :/

Tinerot

Na tym forum znajdą się posty które są słabe (całkiem nieprzemyślane) albo jakby ich w ogóle nie było :/
(18:42:51) Dhagt: asylum
(18:42:53) Dhagt: gral w ogole w uo?

Spider

Imo spawn jest optymalny. Jeśli online skoczy na stałe do 150+ (i serwer nie kopnie przy tym w kalendarz :D), to można pomyśleć jedynie o jakiejś podmianie spawnów tak, żeby więcej było mobków do solo pvm.
Co do wielkości mapy, to jest ona i tak za duża. Kiedyś, gdy nie było Ishendar, a online oscylował w okolicach 150-180 było dużo lepiej, bo można było kogoś spotkać w ogóle ;)

Dragart

Spawn nie jest optymalny, bo jak ide o 2 w nocy pograc to sa moby wybite. Zeby cos pobic musze sie zalogowac o 8 rano, wiec chyba cos jest nie tak. Po poludniu praktycznie nie ma gry solo pvm, chyba ze ktos chce isc na ogry w lesie.

Raaban

o 8 rano rowniez wiekszosc na Ilshenar wybite ;)

bzikibzika

wybite sa najpopularniejsze mobki a to,ze jestescie leniwi albo nie lubicie bic innych nie znaczy, ze spawn jest zly.

^_^

Spawn w większości czasu jest wybity. I nie mówię tu o popularnych miejscach. Ile razy bym nie próbował gdzieś po coś polecieć tyle razy są pustki. Jako lik mam inną propozycję. Aby nowa mapa która mogła by się pojawić miała albo perm noc albo noc w czasie dnia na 2 pozostałych :P (wiem wiem pomarzyć zawsze można ^^)

sin

Moim zdaniem powierzchnia ogolna, jaka oferuja obecne mapy jest wystarczajaca. Natomiast nie mam pojecia jak to wyglada w kwestii PVM - jesli faktycznie jest tak ciezko znalezc cos wiekszego do bicia to mozna dodac jakies spawny w starych lochach/dodac nowe.
Great things are possible when one man's wisdom and an hour's effort are combined.
A sound offense has the power of roaring water, it fills every hole in an opponent's defenses.

Svennson

Wlasnie widzisz powierzchnia nie jest za duza... Ani nie jest w sam raz.

Wyskocz sobie aurin zobaczysz ile ekip pvm spotkasz, z gory zakladam ze 2 conajmniej. Nawet jezeli nikogo nie spotkasz to znak ze wszystkie moby od prastarego licha w gore sa wybite..

Dzis w nocy kolo 4 polecialem z ciekawosci na aurin, online 10... Cale aurin wybite co do joty (wyrmow nie sprawdzalem), polecialem jeszcze tej samej nocy do ice jedyne co tam znalazlem to 3 male smoki, smoczyca+demon was dead
Cytat: Jasmine
o tyle tutaj testy sa trudne bo jak liki na cos wpadna to same siebie nie udupia. juz niektore dzieci nocy wiedza jak sie mozna slizgac na regulaminie jak gowno po lodowcu.

sin

Nalezy rozroznic powierzchnie od spawnow, mimo, ze sa powiazane ze soba. Sama ilosc miejsca jest ok na takie online. Szybkosc respawnu mobow i ilosc ich wystepowania to odmienna kwestia. Tak jak napisalem wczesniej - moznaby dodac pare nowych spawnow, ale tez zmiejszyc okres oczekiwania na odrodzenie sie danych potworow.
Great things are possible when one man's wisdom and an hour's effort are combined.
A sound offense has the power of roaring water, it fills every hole in an opponent's defenses.

Pho3niX

Ja bym proponował zrobić więcej zwojów tajemniczego portalu o różnych poziomach trudności.
"Wiedźmy pośród nocy, wiodą mnie ku rogatemu księżycowi
Otwieram mą złą duszę by wzmocnić mą mroźną nienawiść
Zimny oddech czarnego serca wypełnia wszystko
Pogańskie skrzydła niosą mnie nad pałacem zła"

Robinton

Jak najbardziej nie dla tajemniczych zwojów. Co to, kolejne safe zony dla pvm?

od nagradzania graczy pvm po przez dodatkową kasę są mapy skarbów

spocik

A ja jestem ZA propozycja Phoenixa.

Muminkowo zawsze bedzie Robinton, nie unikniesz tego. Ekipa pvp, ktora pojdzie zabijac zle potwory natknie sie na pvmowcow i odwrotnie. Wadza sobie nawzajem jak zadry w tylku i nie moga sie nawzajem powyzynac, bo sa na to haki w regulaminie. Co innego dwie przeciwne frakcje, ale to rzadsza ewentualnosc.

Kazdy ma prawo do spokojnego pvm, bez zbednych gosci.

Wypowiedzi w temacie tylko potwierdzaja to, co jest istota tematu: za duzo chetnych do spawnow. Albo zniesc punkty dotyczace PK w regulaminie i pozwolic ludziom sie bic o wszystkie spoty. Wtedy szanse beda rowne. Ekipy pvm dominuja, sa wprawione w wyzynaniu wszystkiego co sie rusza w kilka minut i sa przy tym nietykalne.

To jest problemem.