demonolog a nekro - znow

Zaczęty przez Bazyli, 2011 03 28, 10:28:34

Poprzedni wątek - Następny wątek

Bazyli

1: czy nekro moglby tak jak demonolog wskrzeszac konia z takiego ktorego sam zabil?
2: czy nekro bedzie mogl biegac bez krima tak jak zly na wskros demonolog?
CytatQuot capita, tot sensus...

mart

Było by miło, zwłaszcza to 1. Crima da się jeszcze przeżyć ;)
Najstarszym i najsilniejszym uczuciem znanym ludzkości jest strach, a najstarszym i najsilniejszym rodzajem strachu jest strach przed nieznanym.

kwiatek

też bym chciał wiele rzeczy, a nie znaczy to, że je dostane

zethaiks

czy demonolog moze dostac masowke jak nekro ?
czy regi demonologa mozna bedzie kupic u npc ?

takie podejscie on ma i ja chce juz mnie zczyna nudzic.

Bazyli

zethaiks - rozne czary to inna bajka...

ja nie chce miec takich czarow jak nekro, chce zeby te czary ktore dzialaja tak samo rzadzily sie tymi samymi prawami. czemu necro ma crima a demonolog nie? obie szkoly magii sa teoretycznie zle!
CytatQuot capita, tot sensus...

DragoN

Zaraz ktoś wpadnie na pomysł, żeby wój używający .cios xyz dostawał crima bo magowie mają :D
Cytat: Mekmar w 2010 11 30, 14:39:41
Cytat: Lindi w 2010 11 30, 13:19:47
Dziewczyną się zajmij a nie UO :<
Dziewczyna nie order, nie ucieknie.

dawiss

Ja bym poszedl jeszcze dalej i wywalil crimy za czary, rzucane poza miastem. Bo crim za czar rzucany gdzies w lesie czy lochu jest wrecz nielogiczny. Crima zostawilbym za chodzenie z demonem czy koscianym smokiem.

Sadi666

Czy klątwy nekro będą trwać chociaż połowę (!) tego co klątwy demonologa? Obecnie klątwa na AR demonologa (Zniewolenie) trwa tyle ile klątwa szamana (900s), Większe Opętanie, klątwa na umiejętności magiczne i zjadająca mane jednorazowo, podobnie. Natomiast klatwa nekro zmniejszająca obrażenia trwa 30s (sic!). Gdzie tu logika? Dla mnie ww. klątwa nekro może zabierać i 100 many i castować się jak In Vas Por ale, żeby trwała tyle ile inne klątwy. Pal licho z działaniem, niech ten czas będzie zrównany. Nekro ma 3 klątwy, więc niech każda trwa po 300s (na moby, oczywiście, chociaż nie wiem czy klątwa natury trwa krócej na graczy) - myślę, że by było sprawiedliwie.

Badalaman

Dazenie do upodobnienia tych skilli to raczej zly pomysl.
Poto wprowadzono osobnego demonologa by byl czyms innym niz nekro.
A widze czesc osob chca zrownywac w roznych aspekatch.

Nezumi

Wielkie mi problemy macie:/ Każda klasa ma + i -. Mogę powymieniać ich setki porównując berka, woja, lika, lucznika itd. Jak nie podoba sie nekro zrob demo i z głowy, a z tego co słyszałem kox demo jest chyba dużo bardziej kasochłonny...

Svennson

Cytat: Badalaman w 2011 03 28, 14:18:48
Dazenie do upodobnienia tych skilli to raczej zly pomysl.
Poto wprowadzono osobnego demonologa by byl czyms innym niz nekro.
A widze czesc osob chca zrownywac w roznych aspekatch.

bo to dm :) xx chce miec to samo co yy mimo roznicy skill.
Dlatego nie ma co wrzucac normallnych propozycji na forum ogolne bo zostana zjedzone, wyplute i kij wie co jeszcze
Cytat: Jasmine
o tyle tutaj testy sa trudne bo jak liki na cos wpadna to same siebie nie udupia. juz niektore dzieci nocy wiedza jak sie mozna slizgac na regulaminie jak gowno po lodowcu.

DragoN

Cytat: Svennson w 2011 03 28, 14:56:05
Dlatego nie ma co wrzucac normallnych propozycji na forum ogolne bo zostana zjedzone, wyplute i kij wie co jeszcze

Co jest bardzo smutne ;)
Cytat: Mekmar w 2010 11 30, 14:39:41
Cytat: Lindi w 2010 11 30, 13:19:47
Dziewczyną się zajmij a nie UO :<
Dziewczyna nie order, nie ucieknie.

zethaiks

ale taka prawda. Po co robic na kazdej klasie to samo ? nie po to sa rozne klasy by wszystko dzialalo tak samo.
Moge tez porownac ile kosztuje wykoxanie demo - a ile necro - i nie chodzi o to ze skill nowy i ceny kosmiczne.
Kazda klasa ma swoje + i - kazdy dobiera ja pod siebie. A robienie on ma i ja chce do niczego nie doprowadzi i mija sie z celem.
Chcesz miec to - zrob ten skill
chcesz miec tamto - zrob tamten.
Urozmaicenie jest bardzo dobre i tak powinno byc. Nie ma sensu dazyc do ujednolicenia czarow i klas

Dragart

Urozmaicenie nie wyklucza balansu. Nie mieszajcie pojec.

Sadi666

O dziwo Dragart dobrze mówi. Też jestem przeciwny zrównywaniu całkowitym, sam proponowałem, żeby czary bojowe się czymś różniły, a teraz, gdy Cios Wywerna przechodzi przez lustro jest identycznym czarem z Chain Lighting, natomiast Unicestwienie = Kal Vas Flam, ponieważ obecnie nie daje żadnego dodatkowego efektu. Odnośnie klątw: przecież właśnie jest ta różnorodność i urozmaicenie, każda klasa ma co innego. Szaman klątwe na bojówkę, Demo ma zwiększenie obrażeń i klątwę na magię, Nekro zmniejszenie obrażeń i na resa. Tylko jeden szczegół tu jest - właśnie czas trwania. 900s, a 30-240s to znacząca różnica. Moc, koszt many czy czas castu tych klątw w żadnym wypadku nie rekompensuje ich krótkiego czasu działania, co dla mnie jest paranoją po prostu (ba, najbardziej przydatna klątwa, trwa najkrócej, kosztuje najwięcej i castuje się najdłużej).