demonolog a nekro - znow

Zaczęty przez Bazyli, 2011 03 28, 10:28:34

Poprzedni wątek - Następny wątek

Bazyli

ale ja nie jestem za zrownaniem skilli! te czary JUZ SA TAKIE SAME tylko ze jeden ma jakies glupie ograniczenie ze ja nie moge zabic moba a drugi czar tego nie ma.. i to jest bzdura. Druga rzecz jest taka ze nekro dostal krima jako ze jego magia jest "zla", magia demonologa tez jest "zla" ale nie daje krima! to NIE jest zrownywanie szkol magii!
CytatQuot capita, tot sensus...

zethaiks

Magia psionika jest dobra ?
skryto z zalozenia jest zlym morderca czego nie ma krima ani reda na dzien dobry ?

a potroluje sobie i ja troche :D

peace and love

dawno mnie nikt tu nie jechal wiec pomarudze :)

ja chce na demo miec jakas przemiane necro ma , szamek ma , lik ma , nawet wierny ma ;P

a tak ogolnie na nie . necro ma swoje + ktorych nie ma demo
demo ma swoje + ktorych nie ma necro ;)

mae

To interesuajce, ze ci, ktorzy maja najwiecej, kloca sie, kto ma wiecej i lepiej. Nie ma tu placzy psionikow, ktorych klatwy sa agresywne i trwaja po minute-dwie. Dziwne, nie?

Tinerot

Bo psionicy to moje chopaki i wiedzą czym grozi marudzenie ;)
(18:42:51) Dhagt: asylum
(18:42:53) Dhagt: gral w ogole w uo?

Ragnall

W dobie zbugowanej straży rzucającej się na szarych "swoich" faktycznie dobrym rozwiązaniem byłoby usunięcie crima za czarowanie.

Sprawa mounta rozbija się pewnie o umiejętności skryptera który pisał nekro i tego, który pisał demonloga :) *Robi podjazd na ambicje* ... lub przyjmijmy wersję, że jest to jednak niedopatrzenie.

zethaiks: Statów za trollowanie nie dostaniesz więc odpuść. Zagadnienia jakie poruszasz są rozbieżne z tymi, jakie prezentuje autor tematu.

Tinerot: Wrzuciłbyś już jakieś zmiany ... ;]
Zamrożony.

Sadi666

No nie wiem, czy i czego nekro ma akurat tak najwięcej. Nie widzę uzasadnienia czemu klątwy jednej klasy mają trwać 30s, a drugiej 900s. Ja nie mówię o zrównywaniu, tylko o balansie :). Mae jest jak polski Rząd: wiecznie twierdzi, że jest dobrze i nic nie trzeba poprawiać, a lud mówi inaczej :D.

mae

Przeciwnie, ja widze bardzo duzo rzeczy do poprawy. Roznica miedzy nami jest taka, ze ja zawsze sprawdzam, jak dziala czar, ktory chcialbym poprawic. Dla przykladu: ty nie wiesz, czym sie rozni masowka nekro/szamana od chaina, nie sprawdziles tego, ale piszesz twardo i dumnie, ze niczym, ze trzeba to dopakowac. Masowki nekro/szamana wymiataja w zestawieniu z chainem. Wydaje ci sie tez, ze twoje klatwy powinny dzialac 900s, "bo tyle dziala klatwa szamana". Guzik prawda, klatwa szamana dziala 10 minut i jest resowana za kazdym razem przez silne moby.
To sa rzeczy, ktore sam mozesz sprawdzic, o ktore mozesz zapytac kolegow. Nie robisz tego. Za to wyjezdzasz z wyssanymi z palca argumentami na forum.

Bazyli

Cytat: Sadi666 w 2011 03 28, 21:35:58
No nie wiem, czy i czego nekro ma akurat tak najwięcej. Nie widzę uzasadnienia czemu klątwy jednej klasy mają trwać 30s, a drugiej 900s. Ja nie mówię o zrównywaniu, tylko o balansie :). Mae jest jak polski Rząd: wiecznie twierdzi, że jest dobrze i nic nie trzeba poprawiać, a lud mówi inaczej :D.

nie wyobrazam sobie dotyku ktory trwa 300 sek :D

ale fakt ze tchnienie moglo by trwac ciut dluzej. Jak dla mnie necro jest super, przeszkadzaja mi tylko dwie drobne rzeczy ktore uwzglednilem w swoim temacie.

kwiatek

ja nie wiem skąd on w ogóle wie ile trwa Zniewolenie, skoro nie działa na gracza...

ale to potwierdza moją tezę - dużo osób tutaj nie ma pojęcia o czym się wypowiada sugerując się zasłyszanymi plotkami i własnymi domysłami

Spider

Bla bla bla. Pomijając wywody na temat klątw i spelli, to czy dałoby się skasować chociaż tego crima? Obecnie żeby mieć blue, to trzeba się rozebrać i nic nie robić przez 30 minut (i jeszcze nie mieć przywołanego konia), żeby zeszło na blue, co jest trochę denerwujące przy wchodzeniu do miast. Taki klimat na siłę chyba nie jest już trendy, szczególnie, że spirytysta =/= nekro :)

Sadi666

Dotyk to nie klątwa, jego nie liczę, bo to akurat inna sprawa, którą na razie sobie daruję :). O Zniewolenie pytałem znajomego Demo, który to sprawdził. O czasie klątwy szamana też się opierałem na rozmowie z ww. osobą. Zapytałem się ile działa jego klątwa, odpowiedział, że tyle, ile szamana. Ja na to "900 sekund?", a on "Tak". Czy czasami kiedyś (przed ostatnimi zmianami) nie działała właśnie tyle czasu? Miałem licznik Klątwy Natury i tam właśnie taka wartość była wpisana. Mniejsza o to.

Dobra Mae, Ty możesz to o wiele łatwiej sprawdzić, niż zwykły szary gracz, więc to też nie argument. Cios Wywerna faktycznie jest odrobinę silniejszy od Chaina, zwracam honor, ale o Unicestwieniu już nic nie powiedziałeś :). Powinno dawać 1s paraliż, a obecnie nie daje nic więcej (dmg też podobny Flam ~98, Uni ~103 w moby). Było zgłaszane milion razy i nadal nic nikt z tym nie zrobił. Pomijam już ten fakt, mówimy o czasie trwania klątw, których też nie skomentowałeś, a przepraszam... skomentowałaś, ale zręcznie unikałeś odpowiedzi :). Co za różnica? I tak między 30s, a 600s nadal jest przepaść i nadal podtrzymuję swoją opinię, że to jest nie fair.

Spider, trzeba się zapisać do jakiegoś miasta, które ma stosunkowo dużo sojuszy, wtedy będziesz mógł chodzić wszędzie na crimie :P.

Bazyli

Cytat: mae w 2011 03 28, 17:13:24
To interesuajce, ze ci, ktorzy maja najwiecej, kloca sie, kto ma wiecej i lepiej. Nie ma tu placzy psionikow, ktorych klatwy sa agresywne i trwaja po minute-dwie. Dziwne, nie?

Ja nie placze nad nekro bo jest fajny i swietnie mi sie nim gra, tylko zastanawiam sie czym jest spowodowana niekonsekwencja w tym przypadku... demonolog moze byc tym ktory zabil wierzcha, a Necro nie, Demonolog tez jest zly a nie ma crima, Nekro tak...

Czy ta niekonsekwencja jest celowa? czy to niedopatrzenie? czy moze blad?

kwiatek

skoro tak jest i to tyle czasu to myślę, że Sul tak celowo zrobił, a co do tego co zacytowałeś Bazyli to miałem na myśli pana "zjadłem wszystkie rozumy" sadama, który zdaje się wiedzieć najwięcej na każdy temat

Do sadama - powtórzę raz jeszcze, że nie da się tego sprawdzić bo to nie działa na graczy, a nie mamy paska debuffów moba ;f

Sadi666

Czyż nie macie komunikatu jeśli chcecie rzucić po raz kolejny na moba zaklecie? "Ten cel jest już pod wpływem XXX"? Jeśli Demo tego nie ma, to przepraszam, ale jeśli ma, to można sprawdzić czas działania takich czarów. Nie zjadłem wszystkich rozumów, tylko widzę tu pewne nieścisłości i pewną niesprawiedliwość i nie boję się o nich mówić. Staram się zwracać uwagę na pewne kwestie, chciałbym, żeby niektóre mało użyteczne lub bezużyteczne czary jakoś pozmieniać bez przeginania, oczywiście (patrz taki An Lor). Może i nie wiem wszystkiego, przeprosiłem Mae za kwestię chain lighting-masówka nekro, on jest ekipantem i może wszystkie rzeczy sprawdzić jednym kliknięciem, a nie tak jak gracz - empirycznie. Na resztę pytań nie uzyskałem odpowiedzi konkretnej niestety. Ty narzekałeś na Demo, ja narzekam na Nekro, zabronisz mi :)? Bez narzekania nie ma postępu.

Zywol

to ja tak skromnie się wtrącę bo każdy broni demonologii ;)
ile w tym prawdy że bm mając demonologie nie ma osłabionych czarów? dru i necro maja? czysta ciekawość nic nie testowane, ze słyszenia pisze. może warto jednak by się zastanowić nad wyrównaniem lekko tych odstępstw w klasach ;)
i ten krim to domyślam się, że przekopiowanie linijki skryptu wystarczy, wiec jak najbardziej za.
"Jeśli wierny jest na prawdę wierny swemu bogowi to załatwi sobie asyl w mieście gdzie świątynia stoi lub będzie żył na wygnaniu, prześladowany."

Logika DM'a ;)