Kolory Miast

Zaczęty przez Hektor, 2011 03 30, 15:54:17

Poprzedni wątek - Następny wątek

mekmar

Czarne Szaty to byla domena nekromantow od zawsze :) Z Zalozenia kolor smierci i Netherila nie wiem co ma Minoc wspolnego z Netherilem. Ale spoko Neron od zawsze byl wiekszym specem od fabuly niz ja :/

Bazyli

ja jestem ciekaw czy order dostalby np truewhite gdyby poprosili... pasuje przeciez do nich...
CytatQuot capita, tot sensus...

Guardian

Cytat: Bazyli w 2011 03 31, 01:46:30
ja jestem ciekaw czy order dostalby np truewhite gdyby poprosili... pasuje przeciez do nich...

Nosza true white co po niektorzy z orderu. Jak sobie esencje kupia :]

Bazyli

tyle ze jest drobna roznica pomiedzy kupieniem esencji za 300k a posiadaniem farby miejskiej ;]
CytatQuot capita, tot sensus...

Guardian

Cytat: Bazyli w 2011 03 31, 01:56:20
tyle ze jest drobna roznica pomiedzy kupieniem esencji za 300k a posiadaniem farby miejskiej ;]

Oj to tylko pikselowe zloto ktore sie koksa na biernym albo z pk  :D

tomerro

A co to za roznica w tym ktory ekipant dal kolor?
Kazdy z nich moze dac taki kolor z poza palety gracza jaki uzna za stosowne i czy to bedzie Daght czy ktokolwiek inny to nie ma znaczenia.
Natomiast bledem jest przyznanie akurat tego koloru bo spowoduje to masowa produkcje itemkow i co za tym idzie spowszednienie jakby nie patrzec artowej barwy.
Ot po prostu esencja mroku stanie sie bezwartosciowym artlootem ktorego nie bedzie po co uzyc i jedyna opcja jaka jej pozostanie to zablokowanie na pokaz  na stoisku/w domku, etc..
Nie musze dodawac chyba ze cena, czyli jeden z wyznacznikow popularnosci itemu, spadnie drastycznie do poziomu pomaranczowego miksa.
A i nie wyobrazam sobie mlodego rybaka na lodce z wioslami, z tysiacem gp na koncie ubranego w czern.
Zasada jest prosta, moje miasto? Moj wybrany kolor.
Jednakze z wylaczeniem dropionych farbek.
<Madderdin> te arabusy wszędzie się wpieprzzają
<Madderdin> dawno krucjaty nie widzieli

Prorokpl

Powiem tak: nie interesuje mnie czy to Minoc, czy LoA ma tą farbę, bo nie chce nikomu zarzucać stronniczości. Ta farba po prostu nie powinna być dana jakiemukolwiek miasto. <kropka> Płacz i tak byłby na forum nawet jeśli dostało by to np. Skara.

Co do wampowa i jego fioletu to jak się okazało w praktyce ta farba nie była blessed, czyli wystarczyło, że wpadł potajemnie do zamku jeden mały złodziej z wiadrem i zajumał kolorek potem go rozdając ludziom na shardzie. Tak właśnie było, więc był to już kolor ogólnodostępny, nie jak farba miejska. (oczywiście mi się to też nie podoba)

ubee

Cytat: Bazyli w 2011 03 31, 01:46:30
Chcielismy inny kolor niz ten co jest treraz, na sile nas uszczesliwiono tym kolorem co jest ! :)) A My go nie chcielismy :DDDD

DzikiHL

A co myślicie o kolorach wampirowa?

A tak ogółem, to zapewne byłoby super gdyby rzeczywiście paleta kolorów była dostępna dla władzy miejskiej z poziomu kamienia miasta. Dodatkowo, może byłoby fajnie gdyby farbowanie było możliwe tylko kiedy ktoś jest mieszkańcem danego miasta?

Wtedy będzie ogółem sens ich istnienia.
Buccaneer's Den - Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

Aiwass

"Dodatkowo, może byłoby fajnie gdyby farbowanie było możliwe tylko kiedy ktoś jest mieszkańcem danego miasta?"
Dziki ale tak wlasnie jest ze tylko mieszkaniec miasta moze uzyc tego wiaderka :)

Sadi666

To ja zgłaszam buga. Kolor Papui nie jest blessed  >:(.

Maelui

rozpowszechnienie koloru kasty vitae to chamski wybryk jednej osoby i jest mi przykro z tego powodu bo uwazalam ja za dobrego znajomego.  uczciwie ostrzegam ze kazda osoba nie bedaca wampirem a noszaca sie w tym kolorze trafia na liste osob do zlozenia w ofierze bo fabularnie to obraza dla wampirow i bedziemy scigac takie osoby.

Peace&love ^^

DzikiHL

Cytat: Aiwass w 2011 03 31, 09:20:02
"Dodatkowo, może byłoby fajnie gdyby farbowanie było możliwe tylko kiedy ktoś jest mieszkańcem danego miasta?"
Dziki ale tak wlasnie jest ze tylko mieszkaniec miasta moze uzyc tego wiaderka :)
A to przepraszam, myślałem że to zwyczajne wiadro z wodą o zmienionej nazwie i zablokowane przez GMa na stole.
Buccaneer's Den - Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

Ari

ale was bola te kolorki. Zafarbujcie sobie toge lub cos innego niz plaszcz a zobaczycie ile to ma z esencja wspolnego albo zrobcie pierw porownanie. Zobaczcie na kolory togi pofarbowanej tym kolorek a np kroczacej smierci  - calkowita roznica. Ale  lepiej sobie poplakac. Kolor jest brudny - zafarbujcie sobie a zobaczycie.

Aiwass

Maelui powialo groza..... juz kazdy ma sie bac ? :D