Peruka po raz nty

Zaczęty przez Karcharot, 2011 04 17, 12:20:57

Poprzedni wątek - Następny wątek

Karcharot

Czy skoro zmieniono działanie banicji na perukę, to dostaniemy opis jak to teraz obecnie działa?

Wpisuje banicje na imie z peruki- "osoba nie istnieje" no luz. Tak się składa że osoba która znała prawdziwe imie zlodzieja mi je podała, wpisuje, a na kamieniu miasta komunikat "dodałeś xxx (imie peruki, nie orginalne) na liste banitów" [jakos tak ten komunikat wygląda]

Mozna wiedziec czemu to zmieniono? Jeśli jakis złodziej był tak głupi, ze paradował po mieście bez żadnego opisu, z dopiskiem np krasnolud i to w dodatku wiekiem [stary] no to niech się nie dziwi że banicja na peruke szła z miejsca. Albo inne podobne sytuacje.
Phoenix
CytatNie badz taki cwany obrazasz moja osobowosc
Phoenix
CytatJestes ignorantem to ty lepiej spojz na to co piszesz ja przynajmniej potrafie sie przyznac do tego ze nie mam racji.
:D :D :D

Sadi666

Nie wiem o co Ci chodzi :D. Napisz to jakoś przystępniej.

Przecież jest wszystko dobrze.

1. Wpisujesz imię prawdziwe, wpisujesz powód bana - "Dodałeś XXX do listy banitów!".
2. Wpisujesz imię z peruki (nie wyskakuje okienko powodu!) - "Zdemaskowałeś przebranie!".
3. Wpisujesz imię z peruki, kiedy nie jest ona założona - "Podana osoba nie istnieje!".

Nie możesz dodać imienia z peruki do listy banitów :). Możesz tylko zdemaskować ją. Kiedy to zrobisz, peruka niszczy się po 15 minutach, z tego co pamiętam, nawet jeśli jest założona.

Czuję, że coś pominąłem w kwestii zdjętej peruki i jej banowania, ale generalnie chyba dobrze myślę :).

Karcharot

Cytat2. Wpisujesz imię z peruki (nie wyskakuje okienko powodu!) - "Zdemaskowałeś przebranie!".

tego już nie ma. przynajmniej mi od 2 dni zdaje sie nic takiego nie wyskoczyło. za to za każdym razem jest że osoba nie istnieje.

nawet jeśli założymy że złodziej ją tak szybko ściągnął, to gdy po chwili wpisałem prawdziwe imie złodzieja, które dostałem od osoby z innego miasta gdzie udało się go złapać to nie dostałem komunikatu że

*dodałeś PRAWDZIWE IMIE ZLODZIEJA do listy banitów*

tylko dostałem komunikat
*Dodałeś IMIE Z PERUKI PRZY WPISYWANIU KTOREGO PRZED CHWILA MI PODAWAŁO ŻE NIE ISTNIEJE do listy banitów*

na liście pokazało się prawdziwe imie, ale skąd to zakręcenie przy komunikacie gdy dodawałem prawdziwe imie? Wcześniej nigdy takiego nie uswiadczyłem.
Phoenix
Phoenix
CytatJestes ignorantem to ty lepiej spojz na to co piszesz ja przynajmniej potrafie sie przyznac do tego ze nie mam racji.

Pollack

Bardzo fajne...

Jeden stoi przy kamieniu - drugi z trapka *kal ort por* po miastach... i wrzucasz wszystkich jak leci. Delay na nowa peruke to 7 dni. Nie za latwo w ten sposob?

Felixor

a ile zabawy ;)

poza tym zgadzam sie z Karcharotem sam to testowalem i cos sie buguje. Poza tym jezeli juz jest zbanowana osoba w miescie to nie da sie rozwalic peruki :/
"Nie będzie miał nigdy prawdziwych przyjaciół ten, kto nie lęka się robić sobie wrogów."
"Na imię mi "Legion", bo nas jest wielu."

Karcharot

i za to drugie karałbym jak za mechanikę.
a przypadki tego wykorzystywania już sie pojawiły z tego co mi wiadomo w niektórych miastach.
Phoenix
Phoenix

MojoJojo

To mi niszczy system :D

Gosc ma peruke ale kolega mi powiedzial prawdziwe imie wiec chce mu dac banicje :D:D:D
Osobiscie dlatego wlasnie jestem za tym zeby zlodziej zabijal a nie okradal ;)
"Daj człowiekowi rybę , a będzie najedzony jeden dzień.
Daj człowiekowi wędkę , a będzie najedzony latami.
Daj człowiekowi religię , a umrze z głodu modląc się o rybę."
Cytat: Raaban w 2013 04 09, 10:31:47
Shard LoA.
Yew + Minoc.

Karcharot

i co w tym takiego dziwnego, ze jedna z osób ze świty miasta, rozsyła info do innych zaprzyjaźnionych miast?
Phoenix
Phoenix

MojoJojo

No to ze to tylko tydzien, i tylko 20k+10k bles.

To tak jak bym tobie banicja zablokowal na 7 dni magie ?:P badz bojowke? :D

Bo mi kolega powiedzial :D
"Daj człowiekowi rybę , a będzie najedzony jeden dzień.
Daj człowiekowi wędkę , a będzie najedzony latami.
Daj człowiekowi religię , a umrze z głodu modląc się o rybę."
Cytat: Raaban w 2013 04 09, 10:31:47
Shard LoA.
Yew + Minoc.

Sadi666

Możesz mieć przecież 3 peruki. Stracisz jedną, to używasz drugiej. Trzeba być kompletnym kretynem, żeby stracić wszystkie 3 przebrania w ciągu jednego tygodnia :).

Guardian

Cytat: Sadi666 w 2011 04 19, 12:57:58
Możesz mieć przecież 3 peruki. Stracisz jedną, to używasz drugiej. Trzeba być kompletnym kretynem, żeby stracić wszystkie 3 przebrania w ciągu jednego tygodnia :).

Nie kretynem tylko, tylko spotykac debili co wyciagaja paski kazdej osoby. A to dzisiaj czeste. To sa kretyni

DzikiHL

A dlaczego nazywa się te osoby debilami? Co debilnego jest w formie obrony siebie samego, pomijając wszelką formę tej obrony?
Buccaneer's Den - Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

Guardian

Cytat: DzikiHL w 2011 04 19, 18:17:20
A dlaczego nazywa się te osoby debilami? Co debilnego jest w formie obrony siebie samego, pomijając wszelką formę tej obrony?

To tak samo durne naduzywanie mechaniki jak zaklinowanie moba na pvm.
Chcesz ganiac zlodzei to skoksaj trape i wykry i blysnij wyzucajac go z hide'a banujac peruke i goniac go az mu sie rozpadnie, albo wsadz do jaila i lec czekaj az z niego wyjdzie i przeszukaj mu plecak, zeby wiedziec czy to an pewno on. To nie bedzie naduzycie. A jak tak nie potrafisz to jestes nub :<

ubee

Cytat: Guardian891 w 2011 04 19, 18:24:50
Cytat: DzikiHL w 2011 04 19, 18:17:20

To tak samo durne naduzywanie mechaniki jak zaklinowanie moba na pvm.
Chcesz ganiac zlodzei to skoksaj trape i wykry i blysnij wyzucajac go z hide'a banujac peruke i goniac go az mu sie rozpadnie, albo wsadz do jaila i lec czekaj az z niego wyjdzie i przeszukaj mu plecak, zeby wiedziec czy to an pewno on. To nie bedzie naduzycie. A jak tak nie potrafisz to jestes nub :<
Kolega dobrze napisal ja bym dodal smaczek taki ze zdemaskowac paruke mozna tylko wtedy kiedy znajduje sie dana osoba na terenie miasta. Bo peruka raz na tydzien jak pisza osoby wyzej to delikatna przesada ...

Agraeld

proponuje poprawic tego buga z peruka - bo obecnie zlodzieje sa bezkarni i nawet zabijaja bez slowa ot tak dla stuffu.