Czarujace moby.

Zaczęty przez vorth, 2011 04 20, 12:12:26

Poprzedni wątek - Następny wątek

vorth

Czy zlozenie propozycji aby mobki czarujac wypowiadaly slowa zaklec bedzie prosba o zbyt wiele?

Thrall

Obawiam się że może nie przejść.
Mob: Corp Por
Shadow: .um ukrywanie

i tak dalej. Moby oczywiście dużo krócej czarują, nie mniej było by to do zrobienia. Chyba że chodzi Ci w momencie wypuszczenia czaru, ale w sumie to tylko taki ozdobnik.
"Fly on, fight on, 'till the last drop of blood and gasoline." — Baron Manfred von Richthofen.

"You live for the fight when that's all that you've got." —  DiViNE INTERVENTiON ]I[

Sadi666

Przydało by to się czasami w sytuacjach: *wipe drużyny - "O kur*a! Co to było?! Hmm... Niech spojrzę w journal... Aha... In Vas Por, *słowa kamiennego deszczu*, In Vas Por... Wszystko jasne". Koloryzując.

Ewentualnie przydało by się przy czarach nekro rzucanych przez moby. "Kurde, gdzie moja stamina?! A no tak... Enerevare".

Oczywiście słowa czaru pojawiały by się w momencie rzucania, bo moby nie mają czasu castowania, tylko czary rzucają z palca, jako instanty.

Było by to chyba możliwe, bo w Razorze jest taka opcja, ale z naszym clientem chyba nie działa - zresztą jak większa część funkcji w Razorze :P.

Spider

Oczywiście przeciw. Jak się patrzy w ekran, to wszystko doskonale widać i słychać.

vorth

Mi bardziej chodzi o to aby troche wiecej kontroli nad walka oddac dla graczy, w tym momencie mamy same pasywne "urozmaicenia" walki, ktorym w zaden sposob nie mozemy przeciwdzialac. A gdyby slowa czarow, bylby to pierwszy krok do zmiany systemu z "biore wszystko na twarz" na "unikam ile mi sie uda, reszte biore na twarz"

Girion

Jeżeli wpis w journalu będzie miał wpływ na euo i razora to absolutnie NIE.
Jednakze alternatywą byłyby Runy zamiast nazwy zaklęcia, ale to nie wejdzie napewno ;)

mae

I co? Jak mob bedzie czarowal plage lub przywolanca, chcecie wiedziec 5-10 sekund wczesniej?

Agraeld

jak juz taki topic to ja mowie:
prosze o oslabienie driad bo 5 fal plywowych pod rzad nie jest fajne :)

Zywol

po 5 faklach ona juz many nie ma wiec spokojnie ja zabijesz ;P
co do samej propozycji, niby fajnie ale jak by mob czarował plage i by to było widoczne - ewakuacja całej ekipy pvm i po pladze od nowa, chyba by się pvm zrobiło za łatwe ;)
ewentualnie podczepić to pod jakiś skill, o ile to jest możliwe, iż mając um xxx widzisz co mob czaruje. osobiście jestem na nie.
"Jeśli wierny jest na prawdę wierny swemu bogowi to załatwi sobie asyl w mieście gdzie świątynia stoi lub będzie żył na wygnaniu, prześladowany."

Logika DM'a ;)

vorth

Nie mowie o 5-10 sekundach, ale np. 3, zeby czesc czarow dalo sie zablokowac stawiajac sciane z 3 kregu miedzy mobkiem a celem, to tylko przyklad. Paral, moglbym przykladowo tez przerywac casta. Poprostu chcialbym aby wiecej zalezalo ode mnie i moich decyzji a nie generatora liczb losowych potworkow. Chcialbym poczuc ze faktycznie moge mowic iz ten czy tamtem maja jakies umiejetnosci, mistycznego "skilla" w pvm

Guardian

Model

Cytat: Czeko w 2011 04 20, 13:22:57
jak juz taki topic to ja mowie:
prosze o oslabienie driad bo 5 fal plywowych pod rzad nie jest fajne :)

Skoxaj sie nubie to bedzie fajne :)
Pora wyjsc z progu 60 sily! ;d
Model:
   w trosce o wasze zdrowie i bezpieczenstwo
Model:
   j*bniemy straznika w banku
mat:
   on jest lepiej skoxany niz elmar z loa!
Tally:
   kto ?
mat:
   straznik

GOB

gralem na servie na bazie dm(nie bede wypowiadal nazwy ale wiekszosc wie jakim :)( i tam bylo widac jaki czar mob castuje...

przez to pvm stalo sie zalosnie latwe, mob castuje cos tam to wbijam za drzewo(moment po kilku czarach szlo wyplapac)

wieksze pvm... in vas por... to tankiem uciekam od maga i spadam mu z zasiegu czaru

taki myk skutkowal ze trafialo mnie 1/3 czarow i mob sie odmamnial na paleniu czarow przed ktorymi sie chowalem

bleeee

AsYlum

Słowa może dodamy, ale najpierw będą inne zmiany. Tak, żeby nie dało się oszukiwać głupich NPCów.
<uninitialized object>

DragoN

To ja może powiem, że na innym shardzie było to rozwiązane tak, że jak moobek zaczynał castować np corpa czy coś, to nawet jak się wyskoczyło z dunga ( nie było delaya jak tutaj że się trzęsiemy ) to i tak dostawaliśmy spellem.

Taka informacja xs wcześniej że i tak i tak dostaniem, żadne ukrywanie, wskakiwanie za skały nic nie dawało ;)
Cytat: Mekmar w 2010 11 30, 14:39:41
Cytat: Lindi w 2010 11 30, 13:19:47
Dziewczyną się zajmij a nie UO :<
Dziewczyna nie order, nie ucieknie.