Klimat?

Zaczęty przez sevar, 2011 04 28, 13:01:23

Poprzedni wątek - Następny wątek

sin

Cytat: Aion w 2011 04 28, 13:50:53
sin - nie zrozumiales mnie
* jest czas na kox - znaczy - wstawiam pranie, robie kanapke makro leci (tak - zawsze widze monitor;D)
* jest czas na klimat - znaczy - nie mam pracy, nie denerwuja mnie rachunki, mam wolne - siadam i dlubie fabularnie.
Ah, w taki sposob jest to jak najbardziej zrozumiale. :-)
Great things are possible when one man's wisdom and an hour's effort are combined.
A sound offense has the power of roaring water, it fills every hole in an opponent's defenses.

growin

Ahahahaha:D
Nie no, zaczyna się robić coraz ciekawiej.
Cytat: Gucio w 2014 02 13, 19:37:36
"posiadanie umiejętności Anatomia oraz Taktyka uniemożliwia przemieszczanie się przy użyciu zaklęcia Recall."
Wycastowanie czaru recall i kliknięcie na zaznaczoną runę UMOŻLIWIA teleportację.

Raaban

I weź tu człowieku rozmawiaj na poziomie.
Zarejestrowałeś się wczoraj, dziś juz oskarżycielski ton w strone Aiona(nie to że go bronie)
Klimat nie jest tylko wśród grup klimatycznych. Ale gra tu wiele osób i wiele osób ma swoje koncepcje. Nie jest to sztywno okrojony świat Tolkiena, czy Rozległe Krainy Faeurnu. Gdzie w FRR elfy też były zabójcami zdarzały się złe, i te pracujące na złoto w sakwie. Nie wspomne o Sapkowskim. Podpierasz się tutaj niszowymi produkcjami gdzie Elfy siedzą w Lesie i tyle. Oczywiście poniekąd to jest dobre wyjście bo najprostsze i najprzyjemniejsze. No ale cóz to twoja sprawa czy chcesz powielać schematy czy być oryginalnym i zapamiętanym. Nudzi mnie generalnie takie okrajanie wszystkiego bo ja wiem najlepiej. I to ja wiem co jest lepsze niż Ci inni!
Z takim podejściem nadajesz się do rządu RP. A nie do grania na freeshardzie UO gdzie ma być dobra zabawa a nie sztywno obrane zasady użytkownika który gra od paru dni. Klimat jest wszędzie tylko trzeba umieć go dostrzegać, to że tego nie widzisz oznacza jedynie płytkość fabularną jak i małe wyobrażenie o wykreowanych postaciach.
Tyle ode mnie.
Bez odbioru.

sevar

W takim razie to chyba byl ten czas kiedy robisz kanapke bo rozmowa wygladala troche inaczej. Nie istotne, nie mi to oceniac. Odpowiedz na swoje pytanie uzyskalem - tak klimat nie jest konieczny mozna byc GK i nic za to nie grozi, zatem dyskusje uwazam za skonczona

Aion

GK :D? objasnisz ...

a moze zrob tak - pograj z tydzien - zwiedzaj, rozmawiaj, poznawaj i potem zabierz zdanie. Bezcelowe jest ocenianie "po stworzeniu postaci"
stay low move fast, kill first die last. one shot one kill not luck just skill

nullum magnum ingenium sine mixtura dementiae fuit

sevar

glupi kox-bezmyslne nabijanie liczb

Raaban - wskaz mi gdzie w 1. poscie najezdzalem na Aiona? przytoczylem przyklad zachowania ktore mnie zdziwilo bez podawania nazwisk. Nie mow mi czym jest klimat i co robie tak czy siak dopoki nie czytasz postow na ktore piszesz odpowiedzi

edit: Pytam, a z wywiazanej dyskusji oceniam - to co innego. Nie rozrozniam czasu na kox i klimacenie bo wychodze z zalozenia ze wklepanie paru linijek tekstow lepiej wyglada dla oka nawet jezeli aktualnie staram sie zarobic na zycie

sin

Cytat: sevar w 2011 04 28, 13:56:21
W takim razie to chyba byl ten czas kiedy robisz kanapke bo rozmowa wygladala troche inaczej. Nie istotne, nie mi to oceniac. Odpowiedz na swoje pytanie uzyskalem - tak klimat nie jest konieczny mozna byc GK i nic za to nie grozi, zatem dyskusje uwazam za skonczona
Zalezy co rozumiesz przez pojecie klimat. Logowanie sie tylko po to, by na pokaz emotowac i przedstawiac swoja postac bohatersko faktycznie nie jest konieczne. Klimat rozumiany jako odgrywanie postaci i trzymanie sie pewnych standardow jest wymagany.
Great things are possible when one man's wisdom and an hour's effort are combined.
A sound offense has the power of roaring water, it fills every hole in an opponent's defenses.

Raaban

Cytat: sevar w 2011 04 28, 13:51:38
Aion co ty mi pieprzysz, gdy zapytalem cie o elfa z kilofem odpowiedziales "sram". Chcesz mi powiedziec ze to jest odpowiedz na poziomie? Jak dla mnie to lamanie regulaminu, to po 1. nie mi o tym decydowac. Ale przestan mi mowic o motywach o ktore nie zapytalem skoro to bylo pierwsze slowo ktore uslyszalem z ust elfa. A sry wczesniej bylo jeszcze "hehe"

O tutaj.

sevar

Znowu czytanie ze zrozumieniem mowiles o 1. poscie wiec do 1. postu sie odnioslem

edit: btw napisalem ze chodzi o Aion'a dopiero gdy sam napisal ze "chodzi pewnie o niego"

Aion

sam topic jest z tych - a to mi sie nie podoba to od razu bede o tym krzyczal.
Nawet nie przeszukales forum.

Wybacz - z zyciowego punktu widzenia - kox nie jest glupi kiedy zjada mi potencjalnie najmniej czasu.
Sluchaj - gram tutaj dla ludzi, dla zabawy.
Pvp/Pvm/RPGie - jezeli Ty chcesz tylko rpg'owac - kurde - kto Ci broni.
Jezeli chcesz server, na ktorym wszyscy beda miec zaknieta, jedna sluszna sciezke rozwoju - zaloz wlasny .

Ty - rzeczywiscie - co Aion z forum moze meic wpsolnego z Aionem w grze :) blagam ...

swoja droga - podejscie iscie fabularne - moze to Alister wrocil - on mial takie podejscie - twierdzil, ze on fabularnie pokona wszystkich :)
problem w tym, ze ta gra ma mechanike, ktora po cos jest i cos tam okresla.

Wyjasnij mi jeszcze jedna rzecz - napisalem - po co robic syf na forum napisz do mnie PW - ba sam Tobie napisalem PW - a Ty pelen ignor

sevar

Po twoim poscie wnioskowalem ze o ciebie chodzi i wogole ci to nie przeszkadza. Czytajac regulamin wywnioskowalem ze granie klimatyczne jest wymagane, nie dotarlo do mnie ze nie jest konieczny w kazdej sytuacji. temat nie jest z tych jak to napisales " a to mi sie nie podoba to od razu bede o tym krzyczal."
Post jest z tych "zauwazylem cos co mnie zdziwilo wiec zapytam czy to normalne". Odpowiedz uzyskalem wiec nie widze sensu dalszego ciagniecia dyskusji

Aion

z pewnoscia, jezeli wymagasz, zeby kazdy klimacil koxajac - to nie ten shard

Snibril666

Mam krasnoluda krawca, alchemika, malarza, kucharza. Usuncie mi postac.

Aruv

Może ja się wypowiem.

Klimat na serwerze istniał, istnieje i istnieć będzie. Doświadczamy go w wielu miejscach, jeśli tylko chcemy.
Nie jest prawdą przytoczona w poprzednich postach dziwna zasada, że człowiek nie ma prawa wymagać klimatu. To jest wymóg ogólny, który został solidnie podkreślony w mojej ostatniej odezwie do narodu.
Przykładowo: tak, czytamy Wasze wstawki w offtopie ze śmiesznymi i niepoważnymi opisami i je usuwamy/karamy/poprawiamy. Wczoraj ekipa otrzymała również nowe narzędzie, które im w tym pomaga.

Do samego autora tematu apeluję, że jeśli chce przeprowadzić wiarygodną sondę, dogłębnie zbadać temat, to niech da sobie więcej czasu na badanie, niż niecałe 24 godziny. Posiedź z nami dłużej, zwiedź kilka miast i poznaj więcej ludzi. Wypowiadanie się po tak krótkim okresie gry i formułowanie takich wniosków jest niesprawiedliwe.

sevar

Na pewno tak zrobie, j.w napisalem chcialem skonfrontowac swoje pierwsze spostrzezenia z opinia osob bedacych tu dluzej. Dowiedzialem sie co chcialem i dlatego temat uwazam za zamkniety. Co z tego bedzie okaze sie za jakis czas