Narzędzia Exp vs NieEXP [pytanie do skryptera]

Zaczęty przez Hatred, 2011 05 04, 11:06:36

Poprzedni wątek - Następny wątek

Hatred

CytatZathaniel: Scigany buls*it
Zathaniel: drwal 7x str
Zathaniel: gain 4h zamiast 7-8
Zathaniel: chyba widac roznice

Czy narzędzie expowe daje większy gain stata niż normalne z tego samego materialu?

Stop the Hatred? You gonna be kiddin' me..

Robinton

a od kiedy to mechanika ma być w pełni jawna?

Sadi666

Z tego co wiem, to zawsze tak było. Tak samo z broniami... Do koksu bierze się rzeczy royal exp.

Karcharot

wez nieexp narzedzia, skoxaj 0,1

wex exp i tez to zrob :)
ew zapytaj sie graczy ktorzy to robili, bo kilku juz takich bylo.
Phoenix
CytatNie badz taki cwany obrazasz moja osobowosc
Phoenix
CytatJestes ignorantem to ty lepiej spojz na to co piszesz ja przynajmniej potrafie sie przyznac do tego ze nie mam racji.
:D :D :D

Spider

O ile jeszcze obowiązuje stary system gainów statów, to exp tytan miał chyba przelicznik 1, a nieexp tytan 0,4 albo 0,6, więc tak, gainy statów zależą i od rudy, i od jakości.

Hatred

po primo  napisalem do skryptera
po primo ultimo to gdybym chciał to sprawdzac sam to bym to sprawdzil a chce wiedziec przed utopieniem forsy
po trzy nie widze powodu żeby mechanika była nie jawna...
Stop the Hatred? You gonna be kiddin' me..

DzikiHL

Totalny offtop z mojej strony:
Nauka na Świecie wg Kiepskich nie wychodzi na dobre. Warto czasem kogoś uświadomić że się wydurnia
"Primo" oznacza "Po pierwsze". Zatem napisałeś:
Po 1
Po 1
Po 3

Primo, secundo, tertio, quatro...
Odnośnie tematu. Pewna jawność się przydaje oczywiście ale z drugiej strony niszczy przyjemność z gry. Jeszcze mi teraz brakuje aby ktoś stworzył kalkulator statystyk i skilli dla danych postaci aby sobie przeliczać w czym chodzić i co mieć na jakim poziomie aby być najlepszym. Od razu mi się przypomina bycie Rogue w WoWie, bo tam taki kalkulator to był przymus.
Buccaneer's Den - Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

Robinton

A widzisz nie jest jawna i to, że ty nie widzisz powodu ku temu to tylko i wyłącznie twoja sprawa. Dodatkowo, jak miałeś pytanie do konkretnej osoby to wysyłaj PW. Do tego nowy temat raczej nie służy.

mart

*offtop mode on*
CytatNauka na Świecie wg Kiepskich
To przypadkiem nie było w Poranku Kojota?
*offtop mode off*
Najstarszym i najsilniejszym uczuciem znanym ludzkości jest strach, a najstarszym i najsilniejszym rodzajem strachu jest strach przed nieznanym.