Pytania do ogarnietych lucznikow

Zaczęty przez spocik, 2011 05 19, 12:01:41

Poprzedni wątek - Następny wątek

spocik

To jeszcze jedno pytanie - czy szansa na wejscie boli (pure lucznik) jest rowna zwyklemu strzalowi z luku/kuszy?

Czy jej trafialnosc jest ustalana na innej zasadzie? Zdecydowanie wiecej trafiam w pvm, chociaz nie przeprowadzilem rzetelnych testow (wczoraj na smoku solo rzucilem ok. 40-50 bol, z czego jakies 90% weszlo). Na pvp trafialnosc oscyluje w okolicy 60-66% ok 2 na 3 razy, chociaz wiadomo, ze bozek losowosci czasami plata figle pod tytulem "0 na 5 pod rzad". Mam 80 dexa, wiec nie to jest istotne jak sadze.

Drugie pytanie: czy uswiecone strzaly/belty dzialaja na nieumarlych? O likach i wampirach wiem (wampy to tez swoja droga nieumarli  ???). Na demony pewnie nie dzialaja, chociaz moze cos przeoczylem.

Prosze o konkretne wypowiedzi i dziekuje za dotychczasowa pomoc.

Dragart

no dzialaja na nieumarlych, a czemu mialyby nie dzialac ?

spocik

Ciezko mi sie dowiedziec na jakie konkretnie typy mobow dziala taka amunicja. Przypuszczam, ze na:

- wampiry
- szkielety
- mumie
- zombie
- magowie szkieletow / liche
- kosciany smok ?

Co jeszcze tak orientacyjnie? Chodzi mi zwlaszcza o wieksze, mocniejsze moby. Wiem, "sprawdz w grze", ale to forum sluzy do zadawania pytan zwiazanych ze swiatem DM.

Dragart

no nieumarle, czyli te ktorych sie nie da truc. jakies kroczace smierci itp. Malo jest takich mobow ogolnie.