limity statow 75/75/75

Zaczęty przez zethaiks, 2011 06 01, 09:46:19

Poprzedni wątek - Następny wątek

Sakubh

Ja uważam, że bonusy u maga i woja powinny być troszkę większe. Przykładowo woj 95 str +2hp w hicie dwurakiem i na 100 str +3hp, czyli w sumie woj 100 str w porównaniu do woja 75 str ma hit mocniejszy o 3 bonusy z 90,95 i 100str czyli około +10hp na hit. Skoxac 100 str to nie lada wyzwanie więc uważam, że bonus byłby współmierny do straconego czasu na kox. Tak samo z intem jakieś drobne bonusy np od 75int co 5inta +1hp do corpa czyli przykładowo corp na 75int 55hp, corp na 80int 56hp, corp na 85int 57hp itd.   

To co napisałem to oczywiście przykładowe wartości bonusów wymagające testowania i wprowadzenia ewentualnych poprawek.

Po co dodatkowe bonusy? Po to żeby ludzie skoxani mieli po co koxać, skutkiem napewno byłoby większe online o kilka ludzi i większa frajda z koxu po robocie :)

PS Zapomniałem o dexie, jakieś procentowe bonusy do trafialności i uników też by się przydały co by woj 75/75 nie miał takiej samej trafialności jak woj 90/90
Gracze dla serwera czy serwer dla graczy?

Raaban

Ale wój ze 100str i mag ze 100 int na PvM to musi być miazga. Nie wiem czy zdajecie sobie z tego sprawe.
A regeneracje HP i Many są też brane pod uwagę? Ma sie taką sama regeneracje przy 100str jak przy 75?

Ragnall

Zamrożony.

Robinton

W żadnym wypadku nie zwiększać bonusów. Nie po to były ograniczenia wprowadzane na najważniejsze właściwości statów, aby teraz to odblokowywać.

Niech młode postacie mają jakieś szanse ze skoxanymi.

spocik

Robinton, mam dla Ciebie dwie odpowiedzi. 1. Swietnie, racja, chcemy jak najwiecej nowych graczy walczacych, ktorzy rozruszaja troche atmosfere i... Moze nowa frakcja pvp? Niech chlopaki nie umieraja na stacjonarnym koxie, tylko bawia sie razem z nami. 2. Nie, nub gra 2 miesiace i ma miec takie same mozliwosci jak skoxany gracz? <typowa postawa "chciwca">

Ari

dobrze napisales sak cos w tym jest
Pozyskujemy nowych graczy po czym oni osiagaja 75/75 w 2 miesiace i sa na rowni  z kazdym spadaja praktycznie na te same comba ;) poznij takie osoby polataja popvmuja jak nie zabije ich checi rozbrajanie i wyrzut na ziemie broni i tarczy ( dobrze ze jeszcze nie wierzchowca ;) ) to po pewnym czasie skoncza sie checi pvp i pvm bo nie ma z tego powodu zadnych korzysci. Sam lubie sobie po pracy odpalic jakis koxik popvpowac na pvm nie chodzimy bo nam konia spod tylka wyrzuci ;) na glebe jeszcze ale odemnie juz polowa chlopakow nie gra potracili checi nie ma sensu koxac  czy poprostu pograc bo nie ma z tego tytulu zadnych profitow czyli zadnego funu poza zlotem. mlodzi 75/75 mysle ze rowniez dochodza do takich wnioskow b szybko i stad bynajmniej ten ostatni . online Poprostu sie nudza.

Robinton

Ja po prostu stwierdziłem, że profity wynikające z posiadania statów 75+ są wystarczające. Jeśli podniesiecie poprzeczkę jeszcze wyżej to postacie nieskoxane wykruszą się jeszcze szybciej.

Dlatego obecne bonusy są ok. Z drugiej strony gdyby nie były, to dlaczego ludzie by koxali do wartości 90-100? Na pewno tak, bo tak ;)

Ari

dla funu jednak te osoby wlasnie sie wykruszaja. Nikt nie pisze o poteznych profitach ale czy to mag czy wojaczek kazdy bedzie mial wiecej sensu czy checi jak te statystyki jakis drobny proficik jednak dadza.

growin

Trochę śmiesznie się czyta, jak ktoś skoxany piszę, że nie ma znaczenia 9/9 czy 7/7. Skasuj postać, skoxaj w 2 miechy 75/75 i powiedz mi, że nie żałujesz decyzji, bo nie ma różnicy ;o
Cytat: Gucio w 2014 02 13, 19:37:36
"posiadanie umiejętności Anatomia oraz Taktyka uniemożliwia przemieszczanie się przy użyciu zaklęcia Recall."
Wycastowanie czaru recall i kliknięcie na zaznaczoną runę UMOŻLIWIA teleportację.

Ja jestem zdania ze powinny byc pewne różnice powyzej 75 dexa, nie mam na mysli sytuacji ze 75 nie zabije woja z 90 dexa bo to faktycznie absurdalne, ale ten gosc z 90 dexa jednak troche dupo-godzin poswiecil wiec mysle ze jakis bonus (a moze tylko w unikach nie w trafialnosci?) bylby wskazany. Ogolnie uwazam ze cap na 75/75 byl generalnie złym pomysłem. Powtorze to co mowili moi poprzednicy, ale ja rowniez uwazam ze cap 75/75 doprowadza do szybkiego skoxania postaci nudy i monotonii, braku celu, nie ukrywajmy ze online nie jest na poziomie 150+ ze taki gracz wpada ciagle w eventy, ma rzesze ludzi do PvM i innych zabaw w postaci rozmow w banku etc. Przy obecnym online to zwyczajnie nie istnieje, wiec trzeba szukac innych form zachety, czyli checi brniecia do tego aby byc rownym z tymi ktorzy graja dlugo i sa przez to bardziej wytrzymali. Bo po co koxamy? Po to zeby byc lepszymi niz dotychczas i miec mozliwosc zabicia, badz szybszego zabicia naszego przeciwnika.
LoA! I $%@#

Robinton

No ok. Szkoda tylko, że za wzrostem znaczenia statystyk 75+ (które podkreślam jak jeszcze i tak wiele dają) są osoby które wieki temu przekroczyły ren magiczny próg :)
Zmiana pod siebie, bo wg was szanse z nowymi postaciami, a waszymi są zbyt wyrównane

Ragnall

Dacie wojowi konieczność posiadania 50 INTa i wasze problemy z dalszymi bonusami się rozwiązują.

Podchwycę termin ...

Ile "dupo-godzin" ( :D ) dziennie trzeba grać przez te dwa miesiące aby wbić 75/75 ? Pracujecie ? Uczycie się ? Cokolwiek poza graniem ? 0_o
Zamrożony.

Robinton zgadza sie mozna to zarzucic, ale dam CI inny przyklad.
To tak jakby w Baldur's Gate ktos Ci powiedzial ze max lvl osiagany to LVL5 ktory masz na okolo 10% gry. Wynikiem jest juz tylko bieganie robienie questow, ktorych sens jest sredniawy bo exp nie rosnie i rozgryzanie fabuly. Brakuje waznego smaczka... Jaki czar bede mial na lvl 10? A jaki na 15? A czy na 20 dostane jakiegos summona? itp itd dopisujcie sobie sami.
W kazdy crpg nowe wlasciwosci na kolejnych etapach rozgrywki byly napedem do koxu i grania, UO jest nieco inne bo mechanika jest zrealizowana w wyjatkowy sposob ale jakis fragment tego co napisalem na pewno ma zastosowanie.
LoA! I $%@#

Ari

troche smiesznie sie czyta i dowiaduje ze jest sie skoxanym bardziej od innych .... szczegolnie po 4 ? letnim freezie  hehe sa duzo badziej skoxane wrogie mi osoby odemnie ale wiedze tu jakies prywatne problemy wobec mej osoby ;)

Ragnall 75 / 75 to masz 2 - 3 miesiace pracujac i zyjac w z rodzinie ;) miesiac bez zycia w rodzinie czyli jak spora czesc mlodszych graczy np w wakacje robi taka postac.

nie tedy droga by dac wymagane np 50 dexa magowi i udupic wogole juz wszystkie klasy a leko poprawic grywalnosc wszystkich 

Robinton

Ok Avatar, ale to jest po prostu pech szybko koxających postaci. Dlatego obecnie system jest bardzo dobrze rozwiązany bo staty ponad 75 DAJĄ możliwość rozwoju postaci, z WIDOCZNYMI korzyściami dla takich postaci, jednocześnie nie zostawiając tak bardzo w tyle młodszych.

Ja odbieram wasze wypowiedzi, jako chęć otrzymania czegoś więcej. Bez obrazy