Gornik a kopanie siarki - spowolnienie kopania

Zaczęty przez spocik, 2011 06 02, 19:06:47

Poprzedni wątek - Następny wątek

spocik

Ja i kilku innych gornikow zauwazylismy, ze przy udanym wykopaniu siarki postac przez pewien czas stoi w miejscu i nie wykonuje zadnej czynnosci.

Wprowadzono jakis losowy delay na kolejna serie uderzen kilofem po wykopaniu siarki, czy tez wprowadzono jakies "przeszkadzajki" dla makra?

Sytuacja ma miejsce przy uzyciu razora, oraz przy uzyciu klasycznego clienta.

Sytuacja ma miejsce tylko i wylacznie przy wykopywaniu siarki.

Sprawdzalem na 3 roznych kompach, na 3 roznych laczach. To nie sa lagi.

AsYlum

Musiałbyś wyjaśnić co się kryje pod tym pojęciem stania w miejscu.
<uninitialized object>

DzikiHL

Jeśli chodzi o animację to nie ma ona nic do rzeczy. Jestem pewien osobiście, że czas użycia skilla jest taki sam. Mierz stoperem a nie patrz na animację i powiedz jak widzisz
Buccaneer's Den - Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

spocik

Kiedy odpalam makro na gornika, zaczyna kopac. Po udanym wykopaniu rudy i innych, badz po nieudanym - zaczyna od razu kopac kolejny raz, az do zmiany miejsca kopania. Odstep miedzy "uzyciami skilla" wynosi bodaj 7s. Jezeli uda mi sie wykopac siarke, makro przestaje kopac na mniej wiecej 2-6 sekund.

Jezeli wylacze kopanie siarki, nie ma zadnego problemu, wszystko hula az milo, bez zadnych delayow i proznego stania w miejscu.

DzikiHL

A bez makra?
Razor posiada delay na przerzucanie itemów po plecaku. Widocznie razor kolejkuje Ci zadania
Buccaneer's Den - Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

spocik

Napisalem przeciez, ze sytuacja jest taka sama na razorze co na normalnym cliencie...

Sul

Mnie się to nigdy nie zdarzyło, nie używam razora tylko euo.

spocik

Easy UO uzywam na razorze - bo razor ma zenujace mozliwosci jesli chodzi o same makra.

Jeszcze raz wyjasnie: nie uzywam razora w ogole i sytuacja jest identyczna, co na razorze - wiec to odpada. Popsulo sie cos od momentu wprowadzenia komunikatu o kopaniu soli, ktora jest podpieta pod siarke. Nie da sie soli kopac niezaleznie od siarki.

Wczesniej kopalo sie sol i siarke, obsydian, bursztyny, rude i inne cuda naraz i nie bylo zadnego problemu. Teraz cos szwankuje.

tymberk

a sprobuj recznie kopac i po wydobyciu siarki zobacz czy bedziesz mogl odrazu kopac czy bedziesz musial odczekac
...

AsYlum

Tak sól jest razem z siarką. Nie wiem kto tak zrobił, ale to jest akurat pierdoła. Tylko, że to nie ma żadnego bezpośredniego wpływu na kopanie - nie powoduje żadnego opóźnienia.
<uninitialized object>

DragoN

Prosta sprawa ;) kopcie ręcznie, to nie będzie problemu. 

Swojąd rogą górnicy w kopalniach są najśmieszniejszymi osobami na shardzie :D podchodzisz i gadasz a oni po 2 min odpowiadają :D

BTW. Spot a to zauważyliście teraz nagle ? czy to było od dawna ?
Ja dawniej jak kopałem to czegoś takiego nie widziałem
Cytat: Mekmar w 2010 11 30, 14:39:41
Cytat: Lindi w 2010 11 30, 13:19:47
Dziewczyną się zajmij a nie UO :<
Dziewczyna nie order, nie ucieknie.

spocik

Od momentu wprowadzenia komunikatu o wykopaniu soli - ok 2-3 tygodni. Wczesniej dzialalo wzorowo.

Zathaniel

*głos automatycznej sekretarki*
-Aby   kopać   normalnie   rudę   zabij   swojego   skryptera   lub   wciśnij   stop   i   kop   ręcznie.
Cytat: Raaban w 2011 10 04, 18:06:16
Aion no i teraz wyszedłeś na idiote w sumie jak zawsze.

spocik

Zmodyfikowalem lekko swoje makro i faktycznie problem zniknal.

Temat mozna zamknac.

P.S: To makro przez lata nie sprawialo problemow, widocznie jego zgodnosc z gra sie przedawnila 3 tygodnie temu i wymagalo "renowacji"  ;).

AsYlum

Cytat: spot w 2011 06 03, 10:45:22
Zmodyfikowalem lekko swoje makro i faktycznie problem zniknal.

Temat mozna zamknac.

P.S: To makro przez lata nie sprawialo problemow, widocznie jego zgodnosc z gra sie przedawnila 3 tygodnie temu i wymagalo "renowacji"  ;).

Cytując pewnego kurczaka: "U Suck!" *Corp Por*
<uninitialized object>