skrytobojca a inne bronie

Zaczęty przez zolta, 2011 06 14, 12:43:44

Poprzedni wątek - Następny wątek

Tinerot

Edit: W gruncie rzeczy od momentu kiedy bonus do bojówki schodzi ze zdjęciem ostrzy można odblokować.
(18:42:51) Dhagt: asylum
(18:42:53) Dhagt: gral w ogole w uo?

Rudus

Ethanoll o ocllo
Cytathrabstwem jest od kurnika po brzozowy zagajnik, księstwem od sterty gnojówki po grządki z warzywami, a latyfundia od stodoły do jeziorka są dziedziną jego lordowskiej mości.(...)

Kap

Czy z inną bronią okradanie działa wciąż jak taktyka?
Każda wystarczająco zaawansowana technologia do zludzenia przypomina magię.

"...emotional states, which in their species, inevitably leads to hatred and violence... It is the genetic instinct of their species to destroy whatever they cannot understand... Violence is as natural to them as breathing"

Zathaniel

A jak wyjdzie skryto .spec piach (ten spec chyba nie schodzi przy zdjęciu ostrzy) + stanie z tyłu z 2h i machanie na przebiegającego moba?
Cytat: Raaban w 2011 10 04, 18:06:16
Aion no i teraz wyszedłeś na idiote w sumie jak zawsze.

Bazyli

.spec piach chyba nie dziala na moby...
CytatQuot capita, tot sensus...

Pollack

.spec piach dziala glownie na moby - jest dosc przydatne, z tym ze praktyczny efekt ma chyba do granicy malego smoka. Natomiast w duzym pvm trwa chyba... sekunde, czy tam poltorej - moze ewentualnie pomoc przy wytraceniu broni - ale nieco ciezko to zgrac, biorac pod uwage zasieg i to ze skryto sie sklada na hit przelatujacego duzego moba.

Nie bardzo rozumiem zdanie napisane przez Zathaniela, po co zmieniac ta bron po uzyciu piachu?

DzikiHL

Na moje oko to Piach w oczy działa z 10 sekund i działa dość dobrze nawet i na wyrmy. Łatwiej tankowi (było) ustać w miejscu kiedy to rzucałem. Kiedy dodano do tego celownik, sytuacja się polepszyła bo nie trzeba już atakować tej osoby aby piach rzucić. Zatem skryto może i stać obok przebiegającego wyrma i jeśli weźmie pod uwagę lag to rzuci prawidłowo i może uratuje komuś życie.
Nie przejmowałbym się jednak faktem, że debuff z celu nie schodzi po zmianie broni skoro działa on może ze 10 sekund.
Jedynie działania w pvp piachu nie znam ale nie wydawał się za bardzo pomocny kiedy go używałem.
Buccaneer's Den - Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

Pollack

Dziki 10 sekund na wyrmie? Uzywalem tego na demonach - i trwalo z 1-2 sekund (jakies 1-2 ticki informacyjne nad glowa moba). Ale w zadnym wypadku tak dlugo. 10 sekund to wyciagam uzywajac to na jakichs matriarchach.

Jesli chodzi o uzywanie na mobacj duzych - to sie podziele - najwygodniej jest sie schowac na linii po ktorej biega tank z mobem - i wrzucac piach z hida - wtedy jestes bezpieczny. Bez hida to jest bardzo prawdopodobne ze mob zdejmie Ciebie - zasieg piachu jest bardzo maly. Ale... zapomnialem ze DzikiHL jest jawnobojca..:)))

DzikiHL

Zasięg piachu to 2 pola. Można swobodnie nie być w hidzie i rzucać piach byle nie mieć WAR na nim. Mob nie przerzuca się na skryto przy rzucaniu piachu. Niestety gra skryto w mocnym pvm to zabawa TABem tam i z powrotem.
Co do długości piachu, bardziej porównywałem to co dzieje się z tankiem kiedy rzucałem wyrmowi piach ale może po prostu mieliśmy szczęście i się tak dobrze trzymał. Sam wyrma nigdy dłużej nie tankowałem czy to z piachem czy bez. Najczęściej padam od 1 hita niezależnie ile mam AR :).
Niestety pvm z wyrmem jest bardzo niemiłe dla skryto. Jego rola ogranicza się do stania w hidzie jeśli tank musi biegać (a musi). W tym czasie łucznik czy nawet sam tank wyrobi więcej dmg. Ja osobiście zajmuję się wtedy krzyczeniem w mikrofon co 30 sekund i osobno rzucaniem piachu co cooldown. W sumie mało zabawy.
Temat na forum o mieście

Pollack

Ciezko to nazwac udzialem w pvm DzikiHL..:) To jednak nie rogue w WoW. Ja sie czuje jak jeden wielki zbedny balast na duzym pvm.

MojoJojo

Cytat: Pollack w 2011 06 21, 01:09:33
Ciezko to nazwac udzialem w pvm DzikiHL..:) To jednak nie rogue w WoW. Ja sie czuje jak jeden wielki zbedny balast na duzym pvm.

Pollack wiesz tu jest tak, ze ci kucharz bedzie balansowal, to co mozesz, a czego nie mozesz jako skryto. ;) bo widzial jak  kolega kolegi robil , i to przegiecie bedzie ;)
"Daj człowiekowi rybę , a będzie najedzony jeden dzień.
Daj człowiekowi wędkę , a będzie najedzony latami.
Daj człowiekowi religię , a umrze z głodu modląc się o rybę."
Cytat: Raaban w 2013 04 09, 10:31:47
Shard LoA.
Yew + Minoc.

DzikiHL

Mam nadzieję, że nie mówisz o mnie. Do kucharzy w tej mierze nie należę. Z resztą myślę, że ekipa wie kogo się pytać o zdanie kiedy potrzebuje pomocy. Mnie się nigdy o pvp nie pytali i dobrze. Nie zajmuję się nim.
A wyrażam tylko swoje całkiem zadowolone zdanie. Po prostu nie oczekuję dużo. Zapewne i tak wszelkie próby naprawy czy poprawy skryto byłyby ciekawe. Myślę jednak że wkrótce doczekamy się ponownego rozdzielenia na skryto tylko z taktyką. :)
Temat na forum o mieście

cug

Cytat: Tinerot w 2011 06 20, 13:25:42
Edit: W gruncie rzeczy od momentu kiedy bonus do bojówki schodzi ze zdjęciem ostrzy można odblokować.

Czy jest szansa na odblokowanie luku?

Pollack

Moze najpierw niech oddadza wlocznie..:)

Guardian

Cytat: Pollack w 2011 07 12, 13:27:49
Moze najpierw niech oddadza wlocznie..:)

a włoczni juz nie ma? Wydawlo mi sie ze moj znajomy nosil juz takowa