tytuły - znawca artefaktów.

Zaczęty przez Jedras, 2011 06 16, 17:12:55

Poprzedni wątek - Następny wątek

Jedras

Dziś zidentyfikowałem ok. 300 magicznych przedmiotów i wskoczył mi 1 pkt do 'znawcy artefaktów'. Do 1000 to chyba nigdy nie dojdę w tym tempie. Czy tak ma być? Czy też przypadkiem trochę kiepsko zostało to zbalansowane w porównaniu z innymi tytułami?
Musiałbym chyba obsługiwać połowę shardu przez jakiś rok zanim dojdę do tego tytułu. Nie mówiąc już o czasie jaki na to by był potrzebny.

Raaban

A ile z tych przedmiotów było Boskich i Cudownych?

Papa Smerf

Punkty tytułu dają przedmioty zidentyfikowane jako wspaniałe wzwyż. Tylko.
"Feel the burn of the mists. Master them. They will devour your enemies"

Jedras

Wspaniałych i wyżej było trochę ponad 100. Boskich i cudownych nie było.
Czy różdżki z wyższych kręgów dają pkty do tytułu? Ich w podanej liczbie nie brałem pod uwagę, bo razem byłoby ok 500 przedmiotów.

Bonne

pkt daja cudaki i boskie i czasami niezwykłe.

Mi już nie wiele brakuje do 1000, obsługuje baaardzo dużo ludzi ;) i tak, idzie to jak krew z nosa :(

Jedras

No i to mogło by wyjaśnić problem. Nigdzie wcześniej nie trafiłem na taką informację.
Trochę szkoda, że to tak działa. To tak jakby, 'Pogromca Ogrów' miał bonusy jedynie z władców i króla ogrów.

DzikiHL

Nie każdy tytuł ma taką samą wartość. Pogromca ogrów nie ma się tak naprawdę czym chwalić, nawet powiedziałbym że ma się czego wstydzić.
Z tytułu rzemieślniczego idzie dodatkowa reklama przecież
Buccaneer's Den - Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

Gorgian

z tego co mi wiadomo to za boski przedmiot jest bodaj 5 ptk za cudowny 3 ale nie jestem pewny

Spider

Jak wyżej, jest od niezwykłych w górę. Im lepszy, tym więcej punktów za zidentyfikowanie.

Jedras

To może by dać jakieś punkty chociaż od wspaniałego w górę, bo to ciężko idzie?

GOB

nie wiem o co placzesz, mam 91 identa, identyfikuje na pvm ubierajac magika i jakos mam juz 83 pkt jak dla mnie idzie dobrze

nim z identem dojade do 100 to bede znawcy mialz 500 pkt

edit 91 :)
bleeee

zolta

idzie ciezko ale za to kox skill ajest prosty jak walenie....

jak dla mnie mozna zostawic tepo takie jakie jest.

IN STEEL WE TRUST

Remember remember the fifth of November
Gunpowder, treason and plot.
I see no reason why gunpowder, treason
Should ever be forgot...
[/i

Prorokpl

Właśnie to kwestia cierpliwości. Ale patrzcie na to z tej strony, jak zdobędziesz w końcu tytuł, to nie będzie tam jakiś tytuł jak Pogromca Ogrów, co każdy może mieć ;p

DzikiHL

Poza tym licho już za swojej kadencji ułatwiał koxanie tego tytułu.
Buccaneer's Den - Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

Jedras

Nie bawiłem się w UO za czasów Licho. Jestem nowym graczem. Wychodzi na to, że dla młodego, bez znajomości i poważnej ekipy na pvm tytuł jest praktycznie nie do zdobycia. Spójrzcie na to z tej strony. Czasem się zdarza, że ktoś podrzuci parę przedmiotów do identyfikacji, ale jak obserwuję z poważniejszego pvm to ekipy mają swoich zaufanych identyfikatorów. Wydaje się, że kwestia zaufania w tej dziedzinie jest najpoważniejszym kryterium. Czytałem w starych postach, że bywały oszustwa, więc tym bardziej młody ma prze... kłopot.  ;) Może by jednak przeanalizować i dać pkty od wspaniałego w górę i różdżki 7 i 8 kręgu?