Organizacje w DM

Zaczęty przez Zilen, 2011 06 19, 02:29:15

Poprzedni wątek - Następny wątek

Arg

Oj tam chłopak jest nowy, nie zna realiów DM i nie wie że załatwianie takich spraw po za grą nie jest najlepiej odbierane :)

A online mały...
"Kto wespół ze mną krew przeleje, ten mi bratem"

Maelui

jak mlody szuka klimatu niech postoi kolo jakiegos moongejta ;] szybko sie ktos znajdzie ;D

Lindi

"organizacje rpg" czyli nie ma pomysłu na postać czy jak ja mam to rozumieć? Jak ktoś ma pomysł to szuka konkretnego czegoś a nie byle jakich rzeczy.

Organizacje jakich być może szukasz zależą w dużej mierze od tego kim twoja postać jest. Jaka rasa? Jaka profesja? Jakie plany na przyszłość?
"Dobry elf, to martwy elf" -Marszałek Milan Raupenneck

"-To nie gracz ma latać za GMem... To GM ma sprawić żeby gracze nie chcieli koxac/lać się po mordach a zechcieli pobawić się w klimat." Thiass

Bazyli

a ja wam powiem ze piszecie takie bzdury ze mnie az rece opadaja.

chlopak jest nowy, nie zna swiata, nie zna UO, nie ma pojecia o ludziach ktorzy tu graja. to nie jest temat: "zorganizujcie mi zabawe" ale temat: "kto, co i z kim?"

lindi: sama udzielalas sie w topickach w stylu "zapraszamy do niziolkowa! chcesz zostac niziolkiem?! dolacz do nas!" a teraz juz nagle bojkotujesz jak mlody probuje sie czegos dowiedziec. za duzy ruch w niziolkowie macie?

donpedro: tak.. rzeczywiscie o grupy klimatyczne sie potykam co krok.. no prosze Cie... kiedy zaczynalem grac to mialem wrazenie ze 80% gornikow w kopalni i 60% ludzi w banku to boty. Sporo osob wpada tylko na chwile wymienic sprzet, albo zobaczyc kto jest w miescie. Na niektore grupy klimatyczne jak nie wiesz gdzie szukac to w zyciu sie nie natkniesz... zwlaszcza jak jestes mlody i nie opuszczasz za czesto miasta. tu chodzi o proste info: "Halo! Istniejemy! dzialamy!"

Prorok: ja wiem ze jestescie, ale nie sprowokowany nie byles w stanie sam wykrzesac nawet zdania o swojej grupie. i bez wjazdow osobistych tylko skup sie na temacie.

Ile grup klimatycznych sie oglaszalo juz na forum? drowy, niziolki, demonolodzy...
Ten topic mial na celu odswiezenie informacji i zebranie ich w jednym miejscu, ale Wy musicie flejmowac...

tak... czytajac ten topic nie znajduje zadnej grupy klimatycznej na DM. na miejscu zilena ktory dopiero do nas dolaczyl i chce sie dowiedziec czegos o realiach swiata to bym sie zalamal taka reakcja i poszedl szukac shardu ktory jest sympatyczniej nastawiony.
CytatQuot capita, tot sensus...

DonPedro

Bazyli jezeli ty grupa klimatyczna nazywasz grupe koxajacych gornikow w kopalni, to ja ci bardzo serdecznie gratuluje... ja zaczalem grac niedawno i jakos udalo mi sie dolaczyc do dwoch zupelnie roznych grup klimatycznych, a jezeli chcesz tak niesc pomoc, to przygarnij kropka pod swoje skrzydla, nie rozumiem twojego oburzenia i pomocy "na sile"...
" As I walk through the valley of the shadow of death, I have no fear because I am the meanest motherfucker in the whole valley. "

- GEN. George S. Patton.

Ared

Cytat: DonPedro w 2011 06 22, 19:12:57
Bazyli jezeli ty grupa klimatyczna nazywasz grupe koxajacych gornikow w kopalni, to ja ci bardzo serdecznie gratuluje...

Myślę, że co najmniej źle zrozumiałeś to co napisał Ci Bazyli :) Delikatnie rzecz ujmując ;)

A co do tematu Ja osobiście o klimacie rozmawiam tylko w grze jak ktoś podejdzie i zacznie klimacić, albo wygląda na osobę szukającą klimatu ale która nie wie jak zacząć :)
Wtedy się podchodzi i zaczyna coś pomagać :)

Bazyli

Cytat: DonPedro w 2011 06 22, 19:12:57
Bazyli jezeli ty grupa klimatyczna nazywasz grupe koxajacych gornikow w kopalni, to ja ci bardzo serdecznie gratuluje... ja zaczalem grac niedawno i jakos udalo mi sie dolaczyc do dwoch zupelnie roznych grup klimatycznych, a jezeli chcesz tak niesc pomoc, to przygarnij kropka pod swoje skrzydla, nie rozumiem twojego oburzenia i pomocy "na sile"...

chyba mnie nie zrozumiales... nigdzie nie nazywam gornikow grupa klimatyczna. zwrocilem uwage ze jak zaczynasz grac i jestes zupelnie zielony to zdecydowana wiekszosc graczy na jakich trafiasz sa jak wspomniani gornicy.
nikomu nie pomagam "na sile" ale uwazam ze nie ma nic zlego w tym zeby ta czy inna grupa klimatyczna dala jakis znak zycia. kiedys byl dzial na stronie, ale juz go nie ma bo pamietal czasy chyba mephista.
uwazam ze topic ma sens i nie rozumiem twojego podejscia.
jesli chcialbym zaczac grac polwilkiem to chcialbym wiedziec czy na DM sa jakies inne polwilki z ktorymi bedzie mozna zagadac... ja wiem ze sa, ale mlody ktory dopiero zaczyna? jaka ma szanse spotkac takiego? jakby wygladalo gdyby polwilk zaczal pytac ludzi w miescie czy znaja kogos z jego rasy?

edit: jezeli rzeczywiscie to taki wysilek napisac o sobie dwa zdania, albo uwazacie sie za tak "elytarnych", ze na mlodych nawet nie zwracacie uwagi to racja - nie ma sensu. Najbardziej zdziwila mnie reakcja Lindi ktora do niziolkow zawsze namawiala a teraz...

Lindi

Niziołki to nie organizacja. I uważam, że jeśli założyciel tematu wybrał rasę drowa to nie mam co gadać o tym że istnieją niziołki. Już napisałam.. pierw miło by było wiedzieć kim jest ta postać. Dla niewiadomej nikt nie będzie wypisywał bóg wie czego.
A ty Bazyl zamiast się tak spinać i jechać po innych sam rozpisz młodzieńcowi jakie są organizacje na dm.

"-To nie gracz ma latać za GMem... To GM ma sprawić żeby gracze nie chcieli koxac/lać się po mordach a zechcieli pobawić się w klimat." Thiass

Bazyli

Cytat: Lindi w 2011 06 22, 20:09:47
Niziołki to nie organizacja. I uważam, że jeśli założyciel tematu wybrał rasę drowa to nie mam co gadać o tym że istnieją niziołki. Już napisałam.. pierw miło by było wiedzieć kim jest ta postać. Dla niewiadomej nikt nie będzie wypisywał bóg wie czego.
A ty Bazyl zamiast się tak spinać i jechać po innych sam rozpisz młodzieńcowi jakie są organizacje na dm.
organizacja to tylko slowo... gdybys zainteresowala sie tym o co chodzi w temacie i czytala posty a nie czepiala slowek to bylo by lepiej...

gram tu dlugo, ale nie znam wszytskich... niektore sa male, inne wieksze... a moze on jest niezdecydowany? rase na dm wybiera sie teoretycznie po 2 miechach. takie sa zalecenia na stronie. ja bylem zdecydowany od pczatku kim chce grac, ale moze on nie jest? z pewnoscia go zachecilas zeby wybral niziolka...

Ja ze swojej strony staram sie udzielac mu wszelkiej pomocy jakiej moge. Ale nie bede mu wskazywal jedynej slusznej sciezki ktora ma podazac. uwazam ze powinien sie rozejrzec i dowiedziec co i jak.
Uwazam ze bardzo dobrze ze zalozyl taki temat... poznal przynajmniej nieco mentalnosc graczy DM. miejmy nadzieje ze sie nie zrazi.

po tym temacie widac ze grupy dm to kolka wzajemnej adoracji zamkniete na swiat dla ktorych problemem jest skrobnac dwa slowa zeby jakos manifestowac swoje istnienie. dlatego moze nie zawracam sobie sam nimi glowy i po prostu szlajam sie z ludzmi takimi jak Malkolm Bystronosy ktorzy sami w sobie sa klimatem

Lindi

W tym miejscu chciałabym rzucić paroma wyzwiskami.. ale nie mogę. Bazyl odczep się może co?

Co do założyciela tematu.. jeśli chcesz grać niziołkiem zapraszam na priva. [jest cały temat o tym więc nie uważam że jest to jakaś tajna grupa o której należy wspominać przy każdej okazji.]

Prywatnie nie uznaje zmiany rasy.. Jest to totalny kretynizm. Zakładając postać (według mnie) należy mieć już ustalone kim ona będzie.

Rodzisz się elfem a umierasz krasnoludem?  :-X

ps. z doświadczenia stwierdzam, że osoby namówione na niziołka nie równają się tym, które niziołkami są od początku. To jak pijawka i wampir rpg.

Gofer

Tak, rasy są organizacjami.

Najlepszym sposobem na odnalezienie tego co Ci pasuje, jest zwiedzanie świata i zadawanie pytań w grze. Młody nie płaci za podróże statkiem, więc poza czasem nie tracisz nic. Pobaw się w kronikarza i o wszystko pytaj - w ciągu tygodnia zainteresowani twoim poziomem odgrywania sami Cię znajdą i przygarną.
życie za krótkie aby się denerwować innymi, po za tym jak się denerwujesz, to Ci się ręcę trzęsą, oddech masz urywany i muszka ze szczerbinką gorzej współgra

jestem przyjaznym GM-em - powiedziałem i rzuciłem 150 graczy na pożarcie Panu Smoków - najadł się
@Aqe " bo kobieta to tez czlowiek"

Bazyli

lindi: nie traktuj tego zbyt osobiscie... po prostu rzucila mi sie w oczy niekonsekwencja Twojego dzialania.

ja tez nie uznaje zmiany rasy, ale to nie znaczy ze zakladajac postac musisz byc zdecydowany kogo odgrywasz... Postac powstaje ze tak powiem bezplciowa i w miare jak sie oswajasz z gra to nadajesz jej charakter (zwlaszcza jesli to pierwszy kontakt z UO) dlatego mlodzi NIE MAJA dopiskow rasowych. i po jakims czasie dopiero sie na dana rade decyduja.

po raz kolejny napisze ze tu nie chodzi od nowa o rozpisywanie znow o niziolkach, elfach czy grupie klimatycznej wyznawcow swietego kislu. fajnie by bylo gdyby w jakims takim temacie (albo najlepiej nowym wyczyszczonym) grupy ktore robia cos aktualnie na serwerze fabularnie daly o sobie znac. Co z tego ze jest temat o niziolkach jak on zacznie grac niziolkiem i sie okaze ze nie bedzie mial z kim sie pobawic? czy ktorys z drowow zakladajacych temat zapraszajacy do podmroku jeszcze gra? co z tego ze mlody odgrzebie tamten temat jak jest on mega nieaktualny?

prosba byla tylko o:
-jestesmy! dzialamy! jest nas x osob aktywnych, odgrywajacych wielkie pomaranczowe zaby! zapraszamy! (badz: nie zapraszamy i trzymaj sie od nas z daleka)

zeby pokazac ze cos sie dzieje. na razie wychodzi na to ze dm lezy fabularnie.

Lindi

Ja niekonsekwentna?
Rasy są opisane na www i na forum [niziołki] Wielki gofer napisał, że to organizacje, jednak ja za takowe ich nie uważam. Chodź Bazyl i pobij mnie za to.  :o

Niziołki- jesteśmy *macha łapką* jest nas dwie sztuki grające. jej!   -_-

Bazyl jak ktoś się nie chce wpisać to co go zmuszasz?
Aktualnie niziołki szlag* trafił i tyle.

*-sesja

Zilen, z "organizacji" masz rasy (opisane na www), masz gildie pvp, pvm, rpg.. kapitułe magów, gildie wynalazców (dla majsterkowiczów i im podobnych), masz druidów i nekro.. wilkołaków i wampirów (tych klimatycznych), masz grupe szalony berków.. Lepiej dookreślić czego się szuka.

AbelarD

najlepsza grupa klimatyczną na serwerze DM2 są Lamańczycy :<

Bazyli

lindi: ja nikogo nie zmuszam do niczego. ubolewam po prostu nad faktem ze gracze bojkotuja taki temat ktory moglby pomoc nowym, zachecic ich do gry, pokazac ze cos sie na serwerze jednak dzieje.

ale widac nic sie nie dzieje a temat tylko to odslonil. wiem ze jest okres sesji i oczywiscie ma to swoje odbicie w aktywnosci graczy. Ja w kazdym razie zapraszam do Cove. staramy sie wspierac kazdego kto sie zjawi i nie tylko materialnie, ale tez przez pomoc w aklimatyzacji.