Taktyka i anatomia

Zaczęty przez el, 2011 06 26, 00:46:29

Poprzedni wątek - Następny wątek

el

Mam pytanie. Czy taktyka i anatomia u wojownika dodaja cos wiecej niz wieksze dmg i wiecej leczonego hp + wiecej hp co 20% + wskrzeszenie? Tj. Np czy brak ich u wojownika oslabia celnosc.

Kap

Taktyka obniża trafianie Ciebie. Dodatkowo daje wzmocnienie ataku / obrony komendami. Anatomia zwiększa obrażenia oraz twoją ilość hp, tak samo wzmacnia uzdrawianie. Także z pytań zadanych to taktyka tylko zmienia coś specjalnie. Bez taktyki moby trafiają Cię non stop prawie.

Anatomia ze stronki

Opis umiejętności:
Umiejętność pozwala oszacować siłę, zręczność i poziom zmęczenia wybranej istoty. Wiedza z zakresu Anatomii zwiększa zadawane obrażenia jak również witalność postaci o +1 Punkt Życia/20%. Aby skorzystać z umiejętności użyj niebieskiego kryształu znajdującego się w menu zdolności, lub wpisz .um anatomia. Umiejętność rozwija się zarówno podczas walki, jak i w czasie szacowania siły innych istot.
Anatomia u klas posługujących się magią osłabia siłę zaklęć, jak również uniemożliwia korzystanie z zaklęcia Recall.

Uwagi/Ciekawostki:

* Anatomia wzmacnia efekty Uzdrawiania ,
    * Posiadanie umiejętności Anatomia i Uzdrawianie na poziomie co najmniej 81% pozwala na wskrzeszanie martwych postaci graczy przy pomocy czystego bandaża ,
    * Anatomia na poziomie co najmniej 90% jest niezbędna do używania laski z ostrzami.

Taktyki niestety na stronie nie ma nie wiedzieć czemu.
Każda wystarczająco zaawansowana technologia do zludzenia przypomina magię.

"...emotional states, which in their species, inevitably leads to hatred and violence... It is the genetic instinct of their species to destroy whatever they cannot understand... Violence is as natural to them as breathing"

el

heh czyli wiele daje :) a czy moze istniec mag bojowy bez magii ;>? tj. np. sam szamanizm, nekromancja itd? A jesli tak to, czy brak zaklecia reactive bardzo go oslabia:)

Robinton

Kap

Grałem pure nekro i pewnie do niego wrócę ze względów fabularnych ale powiem wprost - reactive = idziesz do kibla ze stadem mobów na sobie i wracasz żeby wpisać .grab. Dobry BM z reactivem nawet może pobiegać z czymś a 'la smok duży. Bez reactiva ogólnie robi się ciężko. Grałem też pure druidem BMem i było bardzo ciekawie ale brak reactiva uzupełniałem tamerką i po prostu nie tankowałem ;).
Każda wystarczająco zaawansowana technologia do zludzenia przypomina magię.

"...emotional states, which in their species, inevitably leads to hatred and violence... It is the genetic instinct of their species to destroy whatever they cannot understand... Violence is as natural to them as breathing"

el

Domyslam sie, ze reactive bedzie w moim przypadku niezbedny... poniewaz mi troche dluzej zajmuje w "kiblu" :)

DragoN

Pure druid BM z Tamerką O_O ? jak :D ?
Cytat: Mekmar w 2010 11 30, 14:39:41
Cytat: Lindi w 2010 11 30, 13:19:47
Dziewczyną się zajmij a nie UO :<
Dziewczyna nie order, nie ucieknie.

Papa Smerf

Normalnie. Bez resa i heala bo tankuja pety.
"Feel the burn of the mists. Master them. They will devour your enemies"

lpd

I do tego 100 lat temu :D Kiedys zdazaly sie takie wypadki... Druid bez magii byl dosc ciekawa opcja z powodu bonusow w postaci +12 do skilli bojowych zamiast +8. Sprawdzalo sie jako tako w pvp (wieki temu oczywiscie) kiedy ludzie woleli latac z katana niz z bronia 2h. Obecnie wyglada to nieco inaczej.