Wykrywanie

Zaczęty przez Ragnall, 2011 05 17, 22:33:09

Poprzedni wątek - Następny wątek

ubee

Chcialbym dowiedziec sie od czego zalezy wykrycie um. wykrywanie ? bo ile bym dex nie mial to i tak za kazdym razem kogos wykryje od 100 skila to chyba nie tak powinno dzialac ?

AsYlum

W tej chwili trudność wykrycia osoby jest zależna tylko od jej poziomu ukrywania. Zręczność (dex) nie ma tu nic do rzeczy i nigdy nie miał.
<uninitialized object>

Ragnall

http://dm-uo.pl/forum/index.php/topic,24134.0.html

Aczkolwiek odpowiedź jest zupełnie inna. Żyjemy w ciemnocie własnej niewiedzy ;/

AsYlum - nasze światełko :D
Zamrożony.

AsYlum

<uninitialized object>

ubee

Ktos ma postac do pka, drugi do okradania i nie ma zadnej roznicy uzyjesz um i ona wykrywa kto by to nie byl moze by zrobic losowosc ;)

MojoJojo

Nie ruszajcie czegos co nie jest zepsute, ube to ze cie wykryto, i zabito nie oznacza ze trzeba spiepszyc skill, tylko ze musisz bardziej uwazac ;)

PS. Ilosc skilla wykrywanie nie zwieksza szansy na wykrycie, tylko obszar wykrycia, i zawsze jest to 100% na odkrycie.

Pisalem to juz wczesniej lecz swiatle umysly mnie wysmialy :)
"Daj człowiekowi rybę , a będzie najedzony jeden dzień.
Daj człowiekowi wędkę , a będzie najedzony latami.
Daj człowiekowi religię , a umrze z głodu modląc się o rybę."
Cytat: Raaban w 2013 04 09, 10:31:47
Shard LoA.
Yew + Minoc.

DzikiHL

A ja jestem na 90% pewien, że zależne jest to od poziomu najedzenia wykrywającego
Buccaneer's Den - Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

Karcharot

CytatPS. Ilosc skilla wykrywanie nie zwieksza szansy na wykrycie, tylko obszar wykrycia, i zawsze jest to 100% na odkrycie.
chyba niebardzo bo przy 9x% zdarzało mi sie nie odkryc osoby stojacej o 2-3 kratki dalej :)
Phoenix
CytatNie badz taki cwany obrazasz moja osobowosc
Phoenix
CytatJestes ignorantem to ty lepiej spojz na to co piszesz ja przynajmniej potrafie sie przyznac do tego ze nie mam racji.
:D :D :D

Zathaniel

Karch bo przy 9x% skilla masz 9x% szans na wykrycie. Odległość tu nie ma nic do rzeczy jeśli akurat miałeś niefart. Mojo miał na myśli (najprawdopodobniej) ilość skilla ponad 100.

Chciałbym się jeszcze dowiedzieć, tak dla pewności, czy bierne wykrywanie działa identycznie jak wykrywanie czynne (przez .um)?
Cytat: Raaban w 2011 10 04, 18:06:16
Aion no i teraz wyszedłeś na idiote w sumie jak zawsze.

MojoJojo

Tak zath testowalismy 100 wykrywania vs 110% ukrywania i 117 zakradania , pomimo wiekszego o 2x oczek dexa, wykrywa za kazdym razem.Wraz ze wzrostem skilla wykrywanie, zwieksza sie tylko obszar dzialania.
"Daj człowiekowi rybę , a będzie najedzony jeden dzień.
Daj człowiekowi wędkę , a będzie najedzony latami.
Daj człowiekowi religię , a umrze z głodu modląc się o rybę."
Cytat: Raaban w 2013 04 09, 10:31:47
Shard LoA.
Yew + Minoc.

DragoN

A jak to wygląda z biernym i czynnym ?
Kiedyś słyszałem, że bierne wykrywanie to 75% tego co osiagniemy robią .um wykrywanie.
Prawda ? Mit :D ?
Cytat: Mekmar w 2010 11 30, 14:39:41
Cytat: Lindi w 2010 11 30, 13:19:47
Dziewczyną się zajmij a nie UO :<
Dziewczyna nie order, nie ucieknie.