błąd w grze przy kowalstwie i wiedzy o broni

Zaczęty przez molin1983, 2011 10 28, 17:28:45

Poprzedni wątek - Następny wątek

molin1983

witam znalazłam błąd w grze mianowicie taki:
-mając niecałe 90 wiedzy o broni i 100 kowalstwa kułam rzeczy wspaniałej jakości
-mając ponad 90 wiedzy o broni i 100 kowalstwa kułam rzeczy mistrzowskiej jakości były
lepsze w obronie
-mając 100 wiedzy o broni i 100 kowalstwa kuje rzeczy spowrotem wspaniałej jakości gorsze
od mistrzowskiej jakości
Więc jak to jest możliwe? Poproszę o odpowiedź i naprawienie tego błędu może on występuje
tylko u mnie nie wiem
imie w grze eve

DzikiHL

W razie czego imienia w grze nie musisz podawać (publicznie)
Buccaneer's Den - Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

Bazyli

a uzywalas tego samego mlotka za kazdym razem? nie da sie wykuc przedmiotow lepszej jakosci niz jest mlotek ktorym kujesz...
CytatQuot capita, tot sensus...

Savek

Co do widocznego wzrosu ar: jest to bezprośrednio skorelowane z wob. Sam błąd to tak jak Bazyl napisał pewno młotek. Niewiele coprawda kułem na aktualnym systemie ale widziałem różnicę między wyjątkowym młotkiem (narzędzie z przed zmian, które nie uległo zmianie nazwy) a mistrzowskiej jakości młotkiem, mało tego materiał z którego wykonany jest młotek też jest ważny w myśl zasady im lepsza ruda narzędzia tylm ogólnie lepiej. 
Ktoś powiedział, że gdyby milion małp stukało w klawiatury przez milion lat w końcu której udałoby się napisać wszystkie dzieła Shakespeare'a. Dzięki Naszej Klasie wiemy, że to kompletna bzdura

molin1983

Dziekuje za odpowiedzi bardzo pomogly koniec tematu

fOOdini

Nie dam sobie za to głowy uciąć ale zauważyłem, że na jakość nowo wykutego przedmiotu wpływa również zużycie młotka.

mardok_0

zużycie nie ma wpływu chyba, że akurat młotek się rozleci wtedy leci okropnie po jakości (przynajmniej tak zauważyłem)

Savek

W poprzednim systemie, losowym, podobno zużycie młotka miało wpływ. Może to autosugestia ale mam wrażenie, że tak było. Teraz raczej nie, chociaż ostatni raz coś wyklepałem z dobry rok temu. Możliwe, że coś było zmieniane.
Ktoś powiedział, że gdyby milion małp stukało w klawiatury przez milion lat w końcu której udałoby się napisać wszystkie dzieła Shakespeare'a. Dzięki Naszej Klasie wiemy, że to kompletna bzdura