Zatruwanie

Zaczęty przez ubee, 2011 11 07, 09:58:18

Poprzedni wątek - Następny wątek

ubee

Przy ocenie zatrutego przedmiotu zatruwacz dowie się także o ilości pozostałej trucizny. Mam nadzieje ze kolega mający identyfikacje się nie dowie o tej ilości ładunków trucizny ? ;)

Tinerot

A dlaczego miałby?
(18:42:51) Dhagt: asylum
(18:42:53) Dhagt: gral w ogole w uo?

ubee

Z tego co pamietam identyfikacja dawala to wlasnie ze mozna bylo sie dowiedziec ile trucizny jest na broni czego nie dawalo zatruwanie

Tinerot

Do sprawdzenia i ew. poprawienia w takim razie. ;)

timon

A nie jest tak ze kazdy nawet jak ma 0% skilla(zatruwania) moze ocenic moc i ile truty pozostalo ?
Cytat: DaltarTin, a nie mówiłem, że lepiej udupiać? Wtedy płacz jest przynajmniej uzasadniony :cool:

BeLikeBird

Nie da się sprawdzić dokładnie ile trucizny, ale da się sprawdzić czy jest coś zatrute (mając 0% Zatruwania).

GOB

BeLike a sprawdzales czy sie da bo bzdury piszesz, juz od dawna sie nie da
bleeee

Tinerot

Zrobiłem trochę roszad w tym. Identyfikacja już nie umożliwia sprawdzenia zatrutego przedmiotu, zatruwanie z kolei zyskało możliwość oceny przedmiotów odtrutych a od pewnego stopnia wtajemniczenia także zidentyfikowanie zatruwacza, który maczał w sprawie palce.

Aiwass

Tin a po co komu wiedziec kto zatrul bron ?

BeLikeBird

Nie pisze bzdur.

0% zatruwania, użycie kryształku na dwóch dzbankach z wodą:
"Nie jestes w stanie rozpoznac trucizny na tym przedmiocie." = przedmiot zatruty
"Nic z tym nie zrobisz." = przedmiot nie zatruty

Tinerot

@Aiwass: Z ciekawości. To działanie akurat przeniosłem z identyfikacji.

K278

Tinek, a nie lepiej zostawić identyfikatorowi możliwość przeanalizowania mocy truty i siły ładunku... tak mniej więcej, natomiast trucicielowi dać dokładniejsze możliwości poznawcze, w tym autora trucizny ... wiadomo lepszy warsztat.

Identyfikacja właśnie po to jest by identyfikować rzeczy nieznane... choć nie zawsze musi to być precyzyjne ;)
Nie uważam, że odbieranie możliwości poznawczych identyfikatorowi w kwestii trucizny było dobrym pomysłem, co innego ograniczenie ich.

A na pytanie po co komu poznać truciciela... wyobraź sobie że dostajesz coś do jedzenia, zatrutego... fajnie zachować kawałek pokarmu i dać to do analizy.
<DzikiHL> nie tylko krasnolud potrafi być przebiegły mimo pijanego spojrzenia

http://www.k278.pl

Ari

truciciel nie znajacy sie na swej truciznie .... jest dobrze jak zostalo to zmienione i z glową po co kombinowac i mieszac w to inne skille jak identyfikacja ? to calkiem inna bajka.

Allton

Popieram rekami i nogami  :) .

GOB

ktos wspomnial o jedzeniu i przypomnial mi sie stary bug trucia

truje iles tam miksow/jedzenia/psiej kupy, obojetnie, kto to zje/wypije sie zatruwa i zdycha

ale taki stack wrzucamy do kupca, wyciagamy i juz nie jest zatruty, podejrzewam ze z aukcja tak samo

kiedys dalo sie jeszcze stackowac zatrute z nie zatrutym i caly stack stawal sie nie zatruty w czarodziejski sposob, nie wiem czy to jeszcze jest ale podejrzewam ze tak
bleeee