kox statów, a sprawa ostrzy

Zaczęty przez trickster, 2011 12 21, 08:35:47

Poprzedni wątek - Następny wątek

trickster

Siema,
zauwazylem (nie wiem, czy to tylko subiektywne odczucie, stad moje pytanie), ze kox dexa i str na ostrzach odbywa sie duzo wolniej, niz na innej broni np szpadach. Prawda li to, czy tylko mnie sie zdaje?

DzikiHL

To i tak nieźle, inni twierdzili że tego przyrostu w ogóle nie ma. Ale jest.
A wolniej odbywa się zapewne dlatego, że za szybko zabijasz... zmień broń na czas treningu na inną.
Buccaneer's Den - Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

Wojto

Ponoc na ostrzach wcale nie leci, a gainy masz z bojowki

trickster

leci, to nieprawda, ze nie leci. Ale meeega wolno.

ok, dzieki, dobrze wiedziec. Jakas zmiana w tym temacie jest w planach?

Sul

Nie ma zmiany w planach :) Gainy na ostrzach są skryptowo ustawione takie same jak na innych broniach. W praktyce są tak wolne ponieważ skryto bardzo szybko tymi ostrzami macha i zadaje bardzo dużo obrażeń - w praktyce szybko zabija mobki treningowe.

trickster

czyli jest wolno bo traci czas na latanie od moba do moba? rozumiem ze gdyby ustawic moba z infinite hp i ludzi z tym samym poziomem bojowki i roznymi bronmi koks bylby rownie szybki?

KarlaK

zalezy to tez od predkosci bicia, kazdy cios to jest gain stata. Ciezkimi jednorekami sie bije wolniej niz lekkimi, wiec przyrost stata bylby szyszy dla tych co maja lekkie bronie. Tak mi zawsze tlumaczono ;)

Tinerot

A nie wytłumaczyli Ci, że wielkość tego gaina za jedno uderzenie jest tym mniejsza im wyższa szybkość broni...? ;) W praktyce jednak i tak lekkie wychodzą na plus. Ciężkim należałoby dać jeszcze jakiś bonus, ale to wymagałoby sporej ilości pracy (ze względu na wielokrotne, żmudne i dokładne - bo gainy są ważne - testy), więcej niż to warte.
(18:42:51) Dhagt: asylum
(18:42:53) Dhagt: gral w ogole w uo?

zolta

a ja zauwazylem jeszcze jedna prawidlowosc przez lata koxu roznych bojowek na DMce... kox statow jest lepszy gdy nie mamy jeszcze 100 bojowki... po osiagnieciu 100 gainy spowalniaja... nie wiem czemu, ale tak jest... albo mam zbugowane postacie :D

IN STEEL WE TRUST

Remember remember the fifth of November
Gunpowder, treason and plot.
I see no reason why gunpowder, treason
Should ever be forgot...
[/i

Bazyli

Cytat: zolta w 2011 12 26, 12:55:43
a ja zauwazylem jeszcze jedna prawidlowosc przez lata koxu roznych bojowek na DMce... kox statow jest lepszy gdy nie mamy jeszcze 100 bojowki... po osiagnieciu 100 gainy spowalniaja... nie wiem czemu, ale tak jest... albo mam zbugowane postacie :D

masz zbugowane bo jest dokladnie odwrotnie... kox statow na bojowce jest spowolniony chyba o 20% jesli nie masz 100 skilla. Tak przynajmniej w oficjalnym info podawali skrypterzy. Dotyczy to tylko bojowek.
CytatQuot capita, tot sensus...

Zathaniel

Gainy stata z info o którym mówi Bazyli jest jeszcze modyfikowany gain*skill(w procentach) z minimalną wartością 0,8.

Dołączę się do pytań o skryto: Czy most jest już otwarty? Czy można się inaczej nauczyć?
Cytat: Raaban w 2011 10 04, 18:06:16
Aion no i teraz wyszedłeś na idiote w sumie jak zawsze.

Bazyli

Cytat: Zathaniel w 2011 12 26, 14:17:37
Dołączę się do pytań o skryto: Czy most jest już otwarty? Czy można się inaczej nauczyć?
mozna lodzia :P
CytatQuot capita, tot sensus...

Zathaniel

Cytat: Bazyli w 2011 12 26, 14:28:58
Cytat: Zathaniel w 2011 12 26, 14:17:37
mozna lodzia :P

Nie wiem jak bo podpływając pod, od razu zobaczyłem "bogowie: To jest mechanika"
Cytat: Raaban w 2011 10 04, 18:06:16
Aion no i teraz wyszedłeś na idiote w sumie jak zawsze.