Hodowla kwiatków

Zaczęty przez Bonne, 2012 01 10, 23:56:09

Poprzedni wątek - Następny wątek

yacu

Teraz dokładnie już nie pamiętam, dość dawno to było. Ale chyba wyciągnąłem z jakiegoś stwora, tak jak inne złote, morskie itp, których nie da się ani krzyżować ani pozyskiwać nasion do 'dalszej obróbki'.

Bonne

Niziołki mają bo na pewno wyhodowali, co w tym takiego dziwnego? (o ile dobrze kojarzę, że tam widziałam takową roślinę)

Lindi

Cytat: Bonne w 2012 01 11, 18:51:53
Czarnej nie mają czasem niziołki? Lindi? ;>

Mają, mają.. ale biały pampas ;p Chyba z rok starałam się to powtórzyć ale jak widzę że ktoś napisał że to totalny random.. to mi się odechciewa ;p

ps. czy ta czarna alokazja na pewno ma w nazwie czarna? Czy po prostu jest niebieska a ty masz ciemny monitor?:D [już takie przypadki widziałam z kwiatkami zielonymi]
"Dobry elf, to martwy elf" -Marszałek Milan Raupenneck

"-To nie gracz ma latać za GMem... To GM ma sprawić żeby gracze nie chcieli koxac/lać się po mordach a zechcieli pobawić się w klimat." Thiass

yacu

100 procent "czarna alokazja". Obok niej posadziłem złotą :) Zapraszam do mojego siedliszcza na Ocllo, możesz sama zobaczyć.  ;)

ethanoll

Bla bla bla... Mi wychodzą tylko paprocie i kaktusy. Czy to dlatego, że nie potrafię grać? Od czego zależy gatunek rośliny? Od szczęścia?
Oficjalny kanał irc Księstwa Ocllo: #bp

Bonne

Najlepiej siać te kolorowe nasionka i po prostu je ze sobą krzyżować. Po krzyżówce masz więcej kolorów i szansę na ciekawą roślinę. W sieci jest dostępna tabela krzyżówek, w robocie nie mam linka do niej ;-)

Wiedziałam, że gdzieś widziałam czarną ;-) Ocllo czy Niziołkowo - przecież to prawie to samo :)

yacu

Ciekawe czy jest więcej czarnych, czy mam unikat?  :)

Lindi

omg to jest taka tabela?! xD a ja jak jakaś nienormalna sama spisywałam wszystkie krzyżówki i wydałam na to z 2 miliony :< buuu

"-To nie gracz ma latać za GMem... To GM ma sprawić żeby gracze nie chcieli koxac/lać się po mordach a zechcieli pobawić się w klimat." Thiass

Bonne

Lindi - ja też spisywałam wszystko na kartce, podpisywałam odpowiednio worki by wiedzieć co gdzie i jak ;-) do czasu aż wpadł mi w łapki owy link :)

Grochowa

Ale naprawde nie mogło Ci wypaść :) Chyba że gm ingerował bądź trafiłeś na moment gdy czarne były akurat w loocie. Też mam zapisane wszystkie kombinacje, bardzo ułatwia sprawę chociaż problematyczny ten tysiac workow :P Yacu prawdopodobnie jesteś jedyny, bo co dziwne białe częściej wychodzą.

Lindi

o tak.. ten milion worków poopisywanych z karteczkami i książkami itp ;D  Ostatnio się zdenerwowałam i posegregowałam tylko według kolorów ;D

Grochowa

A potem nagle z nasiona teoretycznie agawy wyrasta kaktus... iii tyle z organizacji. ;]

Lindi

Nie no z ostatniej hodowli mam poukładane.. po prostu jak miałam na zasadzie incepcji 10 worków jeden w drugim i takich worków z workami też nie wiadomo ile  to i tak mi to mało już mówiło ;p

yacu

O  matko, to ja chyba jestem pikuś w tej hodowli. Macie może gdzieś ten link do krzyżówek? Może oszczędziło by mi to rozczarowań... :)
A tą czarną alokazję mogę przekazać Niziołkom do miasta. U mnie jest kiepsko wyeksponowana  :D

Grochowa

Ej, czemu niziołkom. Ja kupie :(