Lucznik - pytanie o zbroje plytowa

Zaczęty przez Aion, 2012 01 16, 17:08:03

Poprzedni wątek - Następny wątek

Aion

ja mam pytanie - jakie jest uzasadnienie blokady zalozenia plyty majac skill lucznictwo. Chodzi mi o sytuacje, ze nie chce sie strzelac tylko ja sobie zalozyc?
Rozumiem blokade strzelania majac na sobie plyte... ale dlaczego nie mozna jej zalozyc :)?
stay low move fast, kill first die last. one shot one kill not luck just skill

nullum magnum ingenium sine mixtura dementiae fuit

Tinerot

Dlaczego mag nie może założyć płyty i tarczy, przecież nie musi w nich czarować?
(18:42:51) Dhagt: asylum
(18:42:53) Dhagt: gral w ogole w uo?

Aion

no wlasnie :)?
dlaczego?
jezeli ktos jest dosc silny to dlaczego nie moze?
rozumiem, ze nie moze czarowac/strzelac :)
ale wlasnie - dlaczego - nie moze?

obawiam sie, ze moje pytanie moze przerosnac niektorych, wiec prosze o jakies logiczne wyjasnienie.
Lub tez - nie bo nie - to tez argument ;)

Tinerot

Bo wtedy instytucja wojownika nie miałaby sensu. Przy założeniu niezłego sprzętu (komputerowego) i mądrego skryptera iziuo (szybkie i niezawodne makra na zmiany ekwipunku - pamiętaj że na rozbieranie i ubieranie nie ma delayów) mag w każdym zastosowaniu wypadłby lepiej niż pucha.

Niepotrzebnie zadajesz prowokacyjnie pytanie szczegółowe skoro chodzi Ci o sam aspekt istnienia na DM sztucznego (nie bójmy się tego powiedzieć) podziału na klasy postaci, a nie tak jak jest w oryginalnym uo - na skille. Ale z tym to ja już Cię do Świata DM II odsyłam, załóż dyskusję, pobawcie się.

Edity: Doprecyzowanie wypowiedzi i składnia.
(18:42:51) Dhagt: asylum
(18:42:53) Dhagt: gral w ogole w uo?

spocik

Aion, bo skoro mozna lucznikiem byc i dpsem i tankiem naraz, to jaki bedzie sens logiczny istnienia klasy wierny/plytowiec???

Specjalizacja i tyle.

Nie znasz 20 jezykow, a przeciez w teorii moglbys. Czemu nie? Bo sie specjalizujesz w jednym/dwoch/trzech, lub w ogole w czyms innym.

Kazda klasa ma miec swoje przeznaczenie i kropka.

Aion

Cytat: spot w 2012 01 16, 17:18:14
Aion, bo skoro mozna lucznikiem byc i dpsem i tankiem naraz, to jaki bedzie sens logiczny istnienia klasy wierny/plytowiec???

Specjalizacja i tyle.

Nie znasz 20 jezykow, a przeciez w teorii moglbys. Czemu nie? Bo sie specjalizujesz w jednym/dwoch/trzech, lub w ogole w czyms innym.

Kazda klasa ma miec swoje przeznaczenie i kropka.

lucznik nie ma obrony
mag nie ma obrony, taktyki, leczenia, anatomii :)
no ok ale skoro tak jest - widac tak byc musi :)

Wol

Rey

Zarowno lucznik jak i mag zadaja obrazenia na dystans.
O ile sie im uda go zachowac. ;)
Borry: "Papier przepakowany, nożyczki OK. Kamień"

"kolego jesli internet explorer ma odwage zapytac czy moze byc domyslna przegladarka, to Ty nie masz odwagi podejsc do dziewczyny i zagadac?"

Aion

ale moge potwierdzic kolcza jest kompletnie bezuzyteczna ;P

Sul

Aion musisz się przyzwyczaić do realiów. Łucznicy tak grają od wieków, widzisz jakie mają twarde dupy? :)

Obstawiam, że ganiasz bez napierśnika płytowego, łucznik może w nim chodzić, załóż i porównaj bo jest różnica.

Spider

Jak się chce tankować łucznikiem, to i exp tytan płyta będzie bezużyteczna.

DzikiHL

A może powrócimy do systemu w którym łucznik strzelał tylko w miejscu? Ale za to w zamian, jak strzeli to przypieprzy... :P
joke
Buccaneer's Den - Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

spocik

Aion musisz sie pogodzic ze zmiana mentalnosci przy zmianie klasy.

Plytowca (nie wiernego) stojacego w miejscu z bronia 2h nie da sie zabic lucznikiem, gdy lucznikiem stoisz w miejscu (lacznie z zatruwaniem i zwiekszona celnoscia z racji bezruchu).

Testowane wczoraj przez 3 minuty ciaglego strzelania  8)

P.S: Ok. 50% strzal nie trafia.

Rey

Borry: "Papier przepakowany, nożyczki OK. Kamień"

"kolego jesli internet explorer ma odwage zapytac czy moze byc domyslna przegladarka, to Ty nie masz odwagi podejsc do dziewczyny i zagadac?"

spocik

Nie mialem. Ale on tez nie mial magola do bojowki  ::)