Okazja na podniesienie online

Zaczęty przez dave, 2012 02 06, 12:27:47

Poprzedni wątek - Następny wątek

arab

Cytat: Lindi w 2012 02 06, 13:32:28
Następnym razem dam znaczniki [żart] [/żart] specjalnie dla Ciebie ;*
A i "płakaliście" to się kogo niby tyczy? Ja jestem w liczbie pojedynczej na razie.
No dziękuję  ;D
I nie odnosiłem się do Ciebie tylko do ogółu, powszechnie wiele ludzi skarżyło się na małe online  ;)

Gracze przed wpuszczeniem na serwer oczywiście jakoś sprawdzeni, już po samej rozmowie na ircu często możemy wywnioskować jak jego postać będzie się zachowywała :) Jak by nie było, uważam, że zawsze to jakaś szansa na zwerbowaniu na DM jakiegoś wartościowego gracza.
http://zapodaj.net/a63d4191f3f56.jpg.html

www.sprzatanie-nagrobkow.cba.pl

Dusiek

Dokładnie, i tak część tych graczy ktora bedzie chciała kontynuować przygode z UO gdzieś pójdzie, czy to do nas, czy na inny serwer.

A jak ktoś by wpadł na pomysł dawania im kont bo tam mieli to jedynie 60/60/60, to jest chyba maksimum jakie mają. Bo przy wiekszym stacie naroi sie konfliktów osobowych masa. Tak samo to co Ropuch mówi, skąd wiemy że to sami fajni gracze?
Ktoś chce pograć, to i tak zrobi postać, nowa, nikogo nie bedzie znał - to przygoda z UO od nowa jak nic ;)
Skile na 0, staty ewentualnie 6/6/6 i to tyle, a jaka frajda ;)
No i można im złotem sypnąć co najwyżej. ;)

Thiass

E tylko po co sie srac i dawac postacie 6/6 jak ogarniety gracz na DM moze to wbic spokojnie w 2 dni  :)

Raczej poszedl bym w strone reklamy typu:
U nas 6/6 robisz w pare dni.

do tego gracze CL zyja w przekoaniu ze zeby isc na pvp trzeba miec 9x a u nas wystarczy te 7/7 zeby juz bawic sie pvp.
Wbicie 7/7 wojem to miesiac spokojnego grania...
Wbicie sensownego maga ze statem 6/6/6 to podobnie jakis miesiac

Dobra reklama, i kazdy sam przyleci jak uslyszy ze jest lekko milo i przyjemnie  :)

Widze, ze juz Thiass na lika relognal, to spadamy - by order ;]

Rey

I tak btw czy ktos ich pytal czy chcieliby grac na dm? :D
Moze niektorzy wola zaczac od nowa. :)

Zgadzam sie z Thiasem
Borry: "Papier przepakowany, nożyczki OK. Kamień"

"kolego jesli internet explorer ma odwage zapytac czy moze byc domyslna przegladarka, to Ty nie masz odwagi podejsc do dziewczyny i zagadac?"

onek

Death Freak

Popieram pomysł założyciela tematu, ba uważam go za bardzo dobry. Osoba która przeniosła by się w przeciągu 2-3 miesięcy z CL dostała by na podstawie swojej CLowej postaci dawne skille i 80% statów posiadanych, albo max 70.
Do tego prezent powitalny 200-500k.

By sprawdzić wiarygodność widzę 3 ścieżki.
Dogadać się z osobą próbującą wskrzesić CL by podała dane statystyk i skilli postaci które chcą się przenieść.
Użyć programu typu TeamVieawer i zwyczajnie kazać im się zalogować i pokazać.
Wziąć ich loginy i hasła (choćby tymczasowe) i samemu zalogować się na ich konta w celu sprawdzenia tablicy.
Screeny nie są dobrym pomysłem, gdyż można wziąć czyjegoś screena i powiedzieć że to twój.

Ropuch: grałem kiedyś na CL i mieli oni chore wręcz wymagania co do klimatu. Jeśli ta tendencja się utrzymała to na nieklimatycznych graczy nie będziesz narzekał. (A zawsze może sobie znajdziesz nowe cele ;) wiesz o czym mówię)

DzikiHL:Nie każdą klase/koncepcje/builda da się skoxać tak szybko łatwo i przyjemnie. W moim odczuciu jest to ciut bardziej pracochłonne. No chyba że mówisz o 2 miesiącach gry NonLifePerson :P
"Kto staje się potworem, zrzuca z siebie ciężar bycia człowiekiem"

growin

A skąd będziecie wiedzieli czyje to konto? ;)
Nigdy nie grałem na clr, ale znam parę osób i pewnie niejedna dałaby mi swoje screeny; d

p.s. Na Cl ludzie kupowali sobie konta, biegali w zbugowanych artach, zabijali wszystko na strzały, a postaci koxali miesiąc do 100/100 :P
Cytat: Gucio w 2014 02 13, 19:37:36
"posiadanie umiejętności Anatomia oraz Taktyka uniemożliwia przemieszczanie się przy użyciu zaklęcia Recall."
Wycastowanie czaru recall i kliknięcie na zaznaczoną runę UMOŻLIWIA teleportację.

DzikiHL

Buccaneer's Den - Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

Tinerot

Nie podoba mi się i mam nadzieję, że przenoszenia postaci na DM nigdy nie będzie. Przechodziliśmy to już z pewnym innym shardem, w drugą stronę.
(18:42:51) Dhagt: asylum
(18:42:53) Dhagt: gral w ogole w uo?

Zywol

mam nadzieje ze ekipa się nie zgodzi na przenoszenie postaci z wysokimi statami, dać im 60 60 niech się cieszą, jak nie chcą poświecić tych kilku dni na kox tego hyh. max 60 60
"Jeśli wierny jest na prawdę wierny swemu bogowi to załatwi sobie asyl w mieście gdzie świątynia stoi lub będzie żył na wygnaniu, prześladowany."

Logika DM'a ;)

Maelui

równie dziurawe co  ACTA ;]

niezbyt ma sie to do realiów i daje duże mozliwosci swobodna manipulacją.
ktos bedzie chcial tu grac to bedzie gral bez wzgledu na inny system mechaniki.

Ja wymiatałam na uo hybrid i co? :) tutaj jestem lamka i noob ale dobrze mi z tym ;] 

Abelson

troche to bez sensu wg. mnie .
Skoro nie maja gdzie grac bo im zlikwidowano serwer to nie widze problemu w rozpoczeciu gry na nowym na tych samych warunkach jak inni. Pewnie wiekszosc tak zrobi .
Jesli damy im 6/6/6 to czemu by nie dawac tyle na start kazdemu .
Wszak takiemu doswiadczonemu graczowi zajmie chwile ogarniecie dzialania DM i skoxanie postaci .
Rownie dobrze moznaby dawac mlodym po 6/6/6 coby sie nie zniechecili :/

Przeciw.

Robinton

bonus przy "ucieczce" z CL w postaci 1 miesięcznego przyspieszenia przyrostu statystyk i skili o jakaś rozsądną wartośc i tyle odemnie

ptak

Jestem na nie. Grałem na CL i klimat? Tego tam nie widziałem, może był gdzieś zaorany ;) Co do dawania statów na start też bez sensu. Osobiście nie raz zmieniałem shard i największa zabawa jest w okresie młodej postaci.

AsYlum

Proponuję iść dalej i zadzwonić do Blizzarda niech od ręki stworzą konta dla byłych graczy CL, może będą chcieli w wowa pyknąć to sobie wlezą na gotowe.

A mówiąc całkiem serio, nie ma i nie będzie. Powody są proste, dwa różne serwery, dwa różne systemy skryptów i zasad. Nie ma czego przenosić bo realia są różne. Czy wystarczająco zaznaczyłem już fakt, że to dwa różne serwery?

Chcesz grać, to załóż konto i graj. Nie chcesz, to nie graj, ale za darmo to już w dzisiejszym świecie nawet w ryj nie można dostać.
<uninitialized object>