Mała zagroda i koryto

Zaczęty przez Havv0c, 2012 02 11, 10:01:43

Poprzedni wątek - Następny wątek

Havv0c

Witam. Czy istnieje sposób na "zresetowanie" koryta w małej zagrodzie poza ciągłym zwijaniem i rozstawianiem jej? Chodzi mi głównie o to, że np rozstawiając wczoraj tą małą zagrodę, wsadzając do koryta żarełko dla zwierzaka, mówiąc "<zwierze> odpocznij", wskazując koryto, jest wszystko ok i zwierzak podjada co jakiś czas. Ale kiedy już np wskoczę na tegoż wierzchowca i albo sobie gdzieś pojadę, albo wyloguję, to po ponownym powrocie do domu już jest kłopot z korytem. Ponownie podstawiam pod nim TEGO SAMEGO zwierzaka, mówię "<zwierze> odpocznij", wskazuję to samo koryto, i dostaję komunikat "to koryto jest już zajęte!", jednak pomimo tego że stoi przy nim ten sam zwierzak, nie korzysta on z jedzenia w korycie i najnormalniej w świecie głodnieje.
Nie pomaga komenda stop, za mną, i nic innego, poza złożeniem i rozłożeniem zagrody, co jest dość uporczywe.

Jest na to jakiś sposób?
Never Give Up.

Guardian

A nie dzialaja przypadkiem komenda "stop" a potem "za mna?" ?

Havv0c

Cytat: Havv0c w 2012 02 11, 10:01:43
Nie pomaga komenda stop, za mną, i nic innego, poza złożeniem i rozłożeniem zagrody, co jest dość uporczywe.
:o

edit: Ok, faktycznie jeśli użyję "stop" i "za mną" ZANIM wsiądę na wierzcha i odajdę, korytko resetuje się ;f
Mea culpa.

Do zamknięcią ^^'
Never Give Up.

Tinerot

Hm, w gruncie rzeczy wciąż jest to bug, tylko o małym priorytecie. Postaram się nie zapomnieć.
(18:42:51) Dhagt: asylum
(18:42:53) Dhagt: gral w ogole w uo?

Abelson

jesli chcesz to samo zwierze po wskoczeniu na nie zagnac do koryta ..wystarczy odejsc z nim na 2 kratki i stamtad kazac mu odpoczac :) .

Tinerot

Po resie powinno działać lepiej.
(18:42:51) Dhagt: asylum
(18:42:53) Dhagt: gral w ogole w uo?

Havv0c

Never Give Up.

Siudi

Nie będę zakładał nowego wątku, zatem zapytam tutaj;

1) Kiedyś była możliwość oswajania niektórych zwierzaków przy posiadaniu odpowiedniego % skilla Rolnictwo. Czy nadal istnieje taka możliwość?

2) Czy Rolnik może sadzić kwiaty? Jeżeli "nie" to dlaczego?

Pytam bo po prostu obiło mi się kiedyś o uszy, a na stronie nie ma na ten temat żadnej wzmianki :)

Bonne

Ad 1

Tak - oswoisz kurę, świnię, owcę i chyba kozę /dawno nie sprawdzałam

Ad 2
Może / dawno nie sparwdzałam

Siudi

Dobra, dzięki też sam sprawdzę...
Jeśli chodzi o sadzenie kwiatów to do tego mi jeszcze daleko i chciałbym wiedzieć to w 100% :)

GOB

te z nasionek z pvm kazdy moze wiec rolnik tez
bleeee

Bazyli

Cytat: GOB w 2012 06 26, 14:42:05
te z nasionek z pvm kazdy moze wiec rolnik tez

ale rolnik moze je dodatkowo zasadzic w ziemi przed domkiem jak juz wyrosna...
CytatQuot capita, tot sensus...

el

a ja zapytam jak się sadzi te kwiatki? nie jestem rolnikiem ale uzbierało mi się od groma nasionek.

mart

Najstarszym i najsilniejszym uczuciem znanym ludzkości jest strach, a najstarszym i najsilniejszym rodzajem strachu jest strach przed nieznanym.

Siudi

Cytat: Bazyli w 2012 06 26, 15:02:09
ale rolnik moze je dodatkowo zasadzic w ziemi przed domkiem jak juz wyrosna...

O, widzisz... Coraz to nowe rzeczy wychodzą na jaw [przynajmniej nowe dla mnie]. Pasuje spisać te wszystkie rzeczy w jedną całosc i może zaktualizować www :P