Zmiany w traperstwie

Zaczęty przez dave, 2012 02 11, 15:31:19

Poprzedni wątek - Następny wątek

el

No i przez wykorzystywanie traperstwa do PvP pod portalami, tacy grzeczni gracze jak ja, teraz muszą czekać 3 minuty, żeby odnaleźć swoich przyjaciół po innym miastach :)

mekmar

Do kolegi wilka, jak biegało się z magikami +60 do lika i 20 eosami to lik faktycznie był przegięty. Nie miałem styczności walczyć z wilkiem od roku, więc bez osobistych wycieczek. Wyraziłem swoją opinię na temat zmian w traperce, bo każdy na tym forum ma do tego prawo.
I przeczytaj ze zrozumieniem to co napisałem jeszcze raz, jak dalej nie widzisz tego co przekazałem polecam oddać świadectwo maturalne.

Vorster

Tin, ale w momencie gdy tropiona osoba jest na erkanie strzalka pokazuje co do  milimetra gdzie postac na hidzie stoi, debilizm a nie dopakowanie. ;O)

W momencie pojawienia sie postaci na ekranie(ilosc kratek jakas) powinna znikac i se szukaj obszarowka a nie masz centralnie na sobie strzalke.

nico

Strzałkę można zostawić na moby a do graczy dać starą formę z poprawieniem tropienia tych co są ukryci.
Koniec świata przełożony z przyczyn technicznych...

Tinerot

(18:42:51) Dhagt: asylum
(18:42:53) Dhagt: gral w ogole w uo?

Guardian

Cytat: Vorster w 2012 02 13, 13:19:03
Tin, ale w momencie gdy tropiona osoba jest na erkanie strzalka pokazuje co do  milimetra gdzie postac na hidzie stoi, debilizm a nie dopakowanie. ;O)

W momencie pojawienia sie postaci na ekranie(ilosc kratek jakas) powinna znikac i se szukaj obszarowka a nie masz centralnie na sobie strzalke.

A to nie bylo przypadkiem zmiany, ze jak wchodzisz na ekran gdzie stoi ukryta postac to strzalka znika? Przynajmniej ja cos takiego pamietam.

Agrival

Jeszcze sprawdzę jak będę w domu ale jestem prawie pewien że już od dłuższego czasu jest tak, że jeśli tropisz ukrytą osobę to w ogóle strzałki nie widać (i nie chodzi mi o to o czym pisze Guardian, ale o zupełny brak strzałki od początku do końca).

Na pewno miałem nie raz tak że czasem normalnie mam komunikat że ktoś jest np na północny-wschód ale nie ma w ogóle strzałki i jestem prawie pewien że to się dzieje wtedy gdy się tropi ukrytego.

Guardian

A właśnie. Do tego pragnę dodać, że osoba ukryta ma szansę na bycie niewytropioną przez tropiciela i to całkiem sporą. Przynajmniej tak wychodziło mi jakiś czas temu z testów. Wiec nie przesadzajcie.

E: jeśli jednak nie mam racji to proszę o skorygowanie.

Vorster

Racja racja, strzalki nie ma jak jestes na hidzie, powalily mi sie perspektywy, mea kulpa, co nie zmienia fakty ze strzalki sa do bani, jestem za pomyslem strzalka do pvm. jeszcze przetestuje w domu jak bede jak to wyglada w momencie gdy podczas wykonanej akcji tropienia a tropiona osoba daje hida co sie dzieje.

Gorgian

Pogrzebalem troche i znalazlem dla niedowiarkow
- usunięty błąd pozwalający tropić innych "przez lochy".

Strzalka nie dziala na osoby ukryte ile razy mozna mowic
i ciezko jest wytropic osobe ukryta

Tinerot

Błąd nadal występuje w ograniczonym zakresie.
(18:42:51) Dhagt: asylum
(18:42:53) Dhagt: gral w ogole w uo?

zethaiks

Chociaz dodajcie czas ile pozostalo do poprawnego dzialania trapki. Bo nie bede za kazdym recalem stopera w reku trzymal. Bo nie wiem czy nie dziala jeszcze tropienie ludzi - czy nie ma nikogo w lochu. - zwlaszcza ze czasmi trzeba 2x tropic

Ger

Agrival masz 100% racji

Raz, że jak jestes w Vesper to mam Cie na trapie co 2gie lub 3cie przetropienie, to dodatkowo bez strzałki
Mysle ze tak jak jest w tej chwili jest ok, osoby z zakradaniem sa ciezsze do wylapania

spocik

Z tego co zauwazylem trapka dziala losowo od zawsze. Wystarczy to sprawdzic stojac w miejscu, zatopic mobki, zatropic po tym jeszcze raz. Na pewno zmieni lekko kolejnosc mobkow na liscie, czasem bedzie ich wiecej/mniej, niz w poprzednim tropieniu.

To samo z ludzmi. Raz wytropi, raz nie. Czy to oznacza, ze magiki do traperstwa zwiekszaja zasieg tropienia/jego niezawodnosc?

PROPOZYCJA

Niech magik do traperstwa skraca czas blokady traperstwa po recallu itd. O 10 sekund za kazde +2. Czyli maksymalnie skroci o 100 sekund; z obecnych 180 na 80.

DzikiHL

spot ale wtedy ten magik będzie bardziej dla magów, mniej dla wojów :)
Buccaneer's Den - Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM