dlaczego tamer ma tak malo...

Zaczęty przez decan, 2012 02 13, 10:36:20

Poprzedni wątek - Następny wątek

decan

nie chce zakladac nowego watku ale dlaczego oswajacz moze kontrolowac tylko  10 mobow  nie zajmujacych sloty + ten na którym siedzi ???

to samo tyczy sie wety , nie zmienia ona ilosci kontrolowanych zwierzat

przyklad

ide w las oswajam 10 koni i jak oswoje 11 to mi kilka tamtych zdziczeje ( czasem jeden , czasem kilka ) to samo jest z niedzwiedziami polarnymi i mieszanka koni , lam , niedzwiedzi polarnych .

czesto jak sie idzie w las lub po niedzwiedzie to jest ich wiecej jak 10 i trzeba lazic dwa razy lib te 2 lub 3 moby zostawic , czy mozna zwiekszyc ilosc kontrolowanych zwierzakow ??

nikogo to nie uwali a ulatwi zycie tym co zbieraja slabe wierzchy , wiadomo ze mocne maja sloty i to ich ogranicza wiec kontrola np 20 koni czy 15 tylko ulatwi zycie

zolta: tobie sie nie chce a ja wydzielilem zeby nie bylo zasmiecania jednego tematu. zakladaj temat oddzielny dla kazdego powstalegoproblemu

growin

omg, za dużo tych koni w lasach, skoro jest problem przy limicie 10 sztuk. :|

Cytat: Gucio w 2014 02 13, 19:37:36
"posiadanie umiejętności Anatomia oraz Taktyka uniemożliwia przemieszczanie się przy użyciu zaklęcia Recall."
Wycastowanie czaru recall i kliknięcie na zaznaczoną runę UMOŻLIWIA teleportację.

Rey

Btw moze to kosztowne ale jak zbierzesz te 10 sztuk to ksiega portali i pod miasto.
Mowie tu o miskach bo za nie 5 k wezmiesz wiec zarobek bedzie.

Nie chcesz placic za portale zrob maga.

Ten limit nie wzial sie stad zeby Ci uprzykrzyc zycie.
Masz skoxanego tamera? Przypomnij sobie, jak latales po polanach, wyspach i zastałes oswojone moby, bo ktos sie spieszyl. Jak nie uwolni bedziesz czekal az zdziczeje?
Wiem ze z raz osowjonego jest mniejszy gain ale jest a na wyzszym poziomie jest to... chyba nie musze mowic?

Kolejne sytuacje, to pewnie nie miales przyjemnnosci, przejsc przez portal miejski i zastac po drugiej stronie 10 nieoswojonych impow. :D

Ale od jakiegos czasu wykorzystuje rzadziej tamera.
Jakies inne propozycje?
Borry: "Papier przepakowany, nożyczki OK. Kamień"

"kolego jesli internet explorer ma odwage zapytac czy moze byc domyslna przegladarka, to Ty nie masz odwagi podejsc do dziewczyny i zagadac?"

decan

Rey dla twoich informacji nie wszyscy musza grac magami i sobie teleporty czarowac i odrazu dla 10 koni zwoj miejski wykorzystywać bo on jest wiecej wart jak te konie.

to juz nie moja wina ze impy oswaja sie przy 90 a nie zajmuja slotow ( jest to aktualnie jedyny mob ktory nie ma sloto
w a w niekontrolowanej ilosci robi krzywde )

nie wiem oco ci chodzi z tymi nieuwolnionymi zwierzakami , ja zawsze uwalnialem i zabijalem a bylo to ladnych kilka lat temu

tu chodzi tylko o zwiekszenie do np 15 , 20 sztuk

zaraz ktos bedzie plakal ze wezme 20 lani i zastawie mongate czy cos , to juz jest utrudnianie gry i powinno byc karane a tu chodzi i proste i mysle ze latwe udogodnienie rowniez mlodym oswajacza no i zaoszczedzenie czasu na latanie po zostawionego moba ( tak gram wojem musze latac po calej planszy by cos oswoic i nie placze z tego powodu )

moglo by to dzialac np tak 1 mob 10 punktow weterynari , kto nie ma wety moze meic 10 lani , koni , misiow a jak ktos skoxal wete 20  ( chodzi o moby bez slotow )

ubee

Cytat: decan w 2012 02 13, 10:36:20
nie chce zakladac nowego watku ale dlaczego oswajacz moze kontrolowac tylko  10 mobow  nie zajmujacych sloty + ten na którym siedzi ???

to samo tyczy sie wety , nie zmienia ona ilosci kontrolowanych zwierzat

przyklad

ide w las oswajam 10 koni i jak oswoje 11 to mi kilka tamtych zdziczeje ( czasem jeden , czasem kilka ) to samo jest z niedzwiedziami polarnymi i mieszanka koni , lam , niedzwiedzi polarnych .

czesto jak sie idzie w las lub po niedzwiedzie to jest ich wiecej jak 10 i trzeba lazic dwa razy lib te 2 lub 3 moby zostawic , czy mozna zwiekszyc ilosc kontrolowanych zwierzakow ??

nikogo to nie uwali a ulatwi zycie tym co zbieraja slabe wierzchy , wiadomo ze mocne maja sloty i to ich ogranicza wiec kontrola np 20 koni czy 15 tylko ulatwi zycie

zolta: tobie sie nie chce a ja wydzielilem zeby nie bylo zasmiecania jednego tematu. zakladaj temat oddzielny dla kazdego powstalegoproblemu
No to mamy przyczyne lagow i padow serwera ;))))

Rey

Ty uwalniales, a limit do 10 zmuszal leni by uwalniali jak chcieli dalej oswajac.
Ty nie musisz miec maga, prawda, ja sam mam lucznika tamera, uwierz nie jeden raz bylem sfrustrowany zeby popytalac z grupka zwierzat do miasta w nadziei, ze nikt mnie nie ubije po drodze.
Zdecydowalem sie takie drobne zwierzeta kupowac. Juz nie musze koxac magery. :)

Nie traktuj tego jako atak na Twa osobe, poprostu nie przekonales mnie swoim argumentem.
Borry: "Papier przepakowany, nożyczki OK. Kamień"

"kolego jesli internet explorer ma odwage zapytac czy moze byc domyslna przegladarka, to Ty nie masz odwagi podejsc do dziewczyny i zagadac?"

cug

Tak samo bardzo fajnie koxa się staty/bojówke w lesie pełnym oswojonych mobków.

kwiatek

Cytat: cug w 2012 03 02, 22:31:32
Tak samo bardzo fajnie koxa się staty/bojówke w lesie pełnym oswojonych mobków.

Jackob

Decan to nie chodz po moby na smoku, tylko na lamie, powinno pomoc.

decan

Jackob  chodze na koniu , lamie , szalonym oscie itp  i to sie liczy ilosc zwierzakow a nie slotow jak lapiesz takie bezslotowe

Robiac to ograniczenie uwalono mozliwosc lapania mobow bezslotowych w wiekszej ilosci , jak ktos oswaja w lesie to mobki i ma ograniczenie do 10 to jakby zrobic do 15 to chyba swiat by sie nie zawalil a ulatwilo by to lapanie koni i niedzwiedzi w miejscach gdzie wystepuja one w wiekszych ilosciach

Zywol

ale ktoś pisał wyżej, że koxsajacy tamerke często olewają zabijanie mobkow oswojonych i idą dalej. często było tak ze w lesie roiło się od niebieskich mobkow ;) 
ograniczenie jak dla mnie bardzo dobre.
"Jeśli wierny jest na prawdę wierny swemu bogowi to załatwi sobie asyl w mieście gdzie świątynia stoi lub będzie żył na wygnaniu, prześladowany."

Logika DM'a ;)

Aion

mialem 100 tamerki - tamka to.... ozdoba, dla woja bezsensowany skill :)
stay low move fast, kill first die last. one shot one kill not luck just skill

nullum magnum ingenium sine mixtura dementiae fuit

Dragart

Chyba ci sie smok przydawal skoro potrafisz pascod driady ? Smok zjada driade  ;D

growin

A nie da rady klatować mooby z pawężem kiedy moob robi dps?
Cytat: Gucio w 2014 02 13, 19:37:36
"posiadanie umiejętności Anatomia oraz Taktyka uniemożliwia przemieszczanie się przy użyciu zaklęcia Recall."
Wycastowanie czaru recall i kliknięcie na zaznaczoną runę UMOŻLIWIA teleportację.

Dragart

Nie,, ale smok moze klatowac, a ty robisz dps z dwureka .