Przyszłość DM

Zaczęty przez Sakubh, 2012 04 30, 22:16:59

Poprzedni wątek - Następny wątek

dawiss

Od kiedy na DM jakaś postać, która nie bierze udziału w pvp ma zapewnione bezpieczeństwo?

Thiass

Niestety sa gracze ktorzy zrozumieja ze jestes ok i cie nie zabija na pvm a beda z toba dobrze zyli i walili sie pod portalem.
Sa tez ci ktorzy nie zniosa tego ze ich zabiles i beda szukali sposobu zeby ci dokuczyc, ostatecznie sam dokuczasz i tobie dokuczaja  :)

Nie ma jak pilnowac tego czy ktos cie zabil bo ci sie nalezalo czy ot tak... Nawet jak jestes neutralem moge cie zabic, zgrabic i pojsc dalej jesli bede mial taka ochote. Szkoda ze ludzie boja bawic sie w pvp przez to ze pozniej ci ktorzy pod portalem padaja lataja po kox placach i patrza jak komus utrudnic gre  :)

Widze, ze juz Thiass na lika relognal, to spadamy - by order ;]

Ger

don't take me wrong

ale sram na to ze blb nie chce grac pvp
apel byl do starych graczy pvp zeby wrocili
Sakhuby, Hexiny, chaosy ordery i inne loa

Tak na prawde blb, jakby sie dogadal z ludzmi to bys na kazdym kroku nie mial pk
Jakos gildie walczace potrafia sie nawet dogadac i nie wjezdzac sobie na pvm, ugadac sie na pvp i nawet jak sie spotkaja na koxie to pogadac i nie ubic, bo czemu ma sobie nie pokoxac albo nie porobic pvm
Sa rozni ludzie, z jednymi da sie dogadac z drugimi nie
Jakbys chcial sporadycznie wyjsc na pvp i dogadal sie z ludzmi ze "odchodze" to mysle ze by to przyjeli
Ja raz tak zrobilem x lat temu i nikt mnie pewien czas nie bil az nie wrocilem do pvp

tyle

Ari

no niestety wiekszosc klymaciarzy chce byc poteznym groznym i gromowladnym majac 6/6 i walczacych emotami ... co mija sie z wszystkim co ma znaczenie w ultimie i mechanika tej gry i to takowe osoby wlasnie w swym uposledzeniu nie potrafia sie dogadac ani nic w zwiazku z tym zrobic.

Jak wspomniaj przedmowca gracze pvp niejednokrotnie sie dogadywali czy pomiedzy soba czy  z cove ( na rozne psosoby) czy tez z buccanerss a wszystko zalezy od checi i dyplomacji a nie tandentnym klymaciarskich zaslanianiu i placzu.

Ghg

tak jak nie rozumiem stereotypow wielkiego pekatora, tak samo nie rozumiem tych stereotypow 6/6 z klimaciarzami. a ja mam same rzemioslo w skillach to juz jestem pewnie ofiara na placka i w ogole zwyrodnialec. ;)
Ostatnie słowa Woltera brzmiały : "To nie najlepszy czas, na robienie sobie wrogów". Tak odpowiedział na pytanie księdza, czy ten wyrzeka się diabła.

promuje wegetarianizm w krajach trzeciego swiata.

Aion

czym sie martwisz ;) jest down :)
stay low move fast, kill first die last. one shot one kill not luck just skill

nullum magnum ingenium sine mixtura dementiae fuit

Aion

Cytat: Lollipop w 2012 05 02, 08:11:38
Skoro mogę zabić postacią 75/75 postać 9/9 to znaczy, że tamta postać 9/9 może iść grać w sapera...
klamiesz; D!
To jest balans DM II D:!
stay low move fast, kill first die last. one shot one kill not luck just skill

nullum magnum ingenium sine mixtura dementiae fuit

zethaiks

Ghg

Aion widze sie ostatnio nauczyl 2 nowych slow: "balans" i "down". ;)
Ostatnie słowa Woltera brzmiały : "To nie najlepszy czas, na robienie sobie wrogów". Tak odpowiedział na pytanie księdza, czy ten wyrzeka się diabła.

Raaban

Cytat: Ghg w 2012 05 13, 17:59:17
Aion widze sie ostatnio nauczyl 2 nowych slow: "balans" i "down". ;)

E tam od razu nauczył.
Podpatrzył gdzieś i przekleił pewnie :P
Cytat: Nimrod w 2014 01 19, 17:19:09
Tak jak mówię - ja z 9x str (może i gt ale i tak już ktoś to napisał) padam na jedno combo od maga (no nie ukrywam, bardziej skoksanego)

Ari

Ghg chyba doszłeś do tego ze jak jestes samym rzemieslnikiem to nie walczysz bez skili zwiazanych z walka i dzialasz w inny sposob np dyplomatycznie , przekupujac płacąc czy na inne sposoby co ? czy rzucasz sie na ludzi bez skilli i poznij piszesz sugerując zes na placka ;)

Ghg

kazdy ma zly dzien, ale staram sie ogolnie nikomu nie wchodzic w droge, bo jestem na placka. :) chociaz byly czasy, ze i toporek byl w rece, hej. teraz starosc nie radosc. ;)

Nachzehrer

A bo DM byl i jest shardem ludzi lubiacych utrudniac sobie zycie :)
Ciagle koxanie skilli bo poprzedni uwalono, balans ktory powoduje ze juz nie gra sie fajnie. A w zasadzie to nigdy nie bedzie balansu bo sie nie da zbalansowac tego wszystkiego tak zeby dogodzic kazdemu.
Klimat klimatem ale jakos w Lineage 2 gralem bo mi sie postac i klasa podobala :D W wowa gralem chyba najmniej popularnym bulidem (drzewkiem) na serwerze i tez bylo super :)
Na DM jak cos jest fajne to znaczy ze trzeba to uwalic... przyklad? ktos ma kumpla szamana co rzuca mu blesa a ty akurat nie masz online... uwalic i pewnie sami podacie 100 lepszych przykladow.
A DM mi sie kojarzy z serwerem gdzie jak juz mam postac ktora sie jakos gra to przychodzi balans bo ktos sie rozplakal na forum :) I albo grzyby i wielogodzinny kox albo czasami lepiej odpalic inna gre :)
Do tego stworzenie nowej postaci w WoWie to przyjemnosc, nie ma jak ciekawe questy nowe lokacje a w UO ? :/

Swoja droga to mam wrazenie ze czesc osob by chciala zeby przyszedl nowy gracz pvp ale postac musial robic 3-4 lat zeby miec z wami szanse bo macie stare postaci. A przez te lata powinien zawsze padac byscie mogli go klepac :) Tyle ze on przez ten czas co poswieci na robienie postaci tu to juz zrobi sobie postac w innym mmorpg mu sie znudzi i zrobi w drugim mmorpg, a lada dzien odpali Diablo 3 i bedzie robil kolejna postac. DM mu sie najzwyklej nie oplaci :)
Cytat: braglWeź kiedys jakiegoś znajomego(...)na wyprawe, niech odchodzi z tobą jak dostaniesz ciosy i cie bandarzuje
Nie ucz berka jak grac berkiem, nie opowiadaj niestworzonych rzeczy o jego mechanice.
by Tinerot

AsYlum

Genialnie... porównywać DM do gier typu WoW lub D3 albo innych tytułów, które mają budżety kolosalne, zespoły tworzące systemy liczone w setkach osób. Hah... brawo  :-\ Przecież to bez sensu :)
<uninitialized object>

dawiss

Cytat: Nachzehrer w 2012 05 14, 16:38:18
Swoja droga to mam wrazenie ze czesc osob by chciala zeby przyszedl nowy gracz pvp ale postac musial robic 3-4 lat zeby miec z wami szanse bo macie stare postaci. A przez te lata powinien zawsze padac byscie mogli go klepac :) Tyle ze on przez ten czas co poswieci na robienie postaci tu to juz zrobi sobie postac w innym mmorpg mu sie znudzi i zrobi w drugim mmorpg, a lada dzien odpali Diablo 3 i bedzie robil kolejna postac. DM mu sie najzwyklej nie oplaci :)

O czym Ty mowisz? Postac do PvP mozna zrobic w miesiac.