Przyszłość DM

Zaczęty przez Sakubh, 2012 04 30, 22:16:59

Poprzedni wątek - Następny wątek

Ger

Nie wyszly po testach Dawiss, mowilismy juz wczesniej, wlasciwie to z Felem powiedzielismy 15 min po UPie testowym ze cos jest nie tak
Ale to nie wina Asyla czy ekipy, wlasciwie to nawet Asyl chyba nie wie o co chodzi. Dobrze ze server wstal i mozna sie troche pobawic.

Raaban

I niech stoi UP jak najdłużej :)
Cytat: Nimrod w 2014 01 19, 17:19:09
Tak jak mówię - ja z 9x str (może i gt ale i tak już ktoś to napisał) padam na jedno combo od maga (no nie ukrywam, bardziej skoksanego)

zethaiks

nawet z lekkimi lagami ale niech stoi :D

AsYlum

Do 11 czerwca mamy opłaconą obecną lokalizację. Na początku czerwca pewnie wykupimy kolejny serwer, o nieco innych parametrach, w innej firmie i wtedy zobaczymy dla porównania jak to wygląda. Wtedy będzie to już pewnie konieczność zorganizowania ogólnej zbiórki pieniędzy, bo nic nie wskazuje na to, że uda mi się opłacić cały serwer samemu lub wyłącznie ze środków osób z ekipy.
<uninitialized object>

zethaiks

a w tym serwie czego mamy za malo ze takie scinki sa ? raczej z takimi parametrami powinno chodzic jak miodzio. Serwery BF3 sa na gorszych maszychach ;/

AsYlum

Cytat: zethaiks w 2012 05 15, 12:26:14
a w tym serwie czego mamy za malo ze takie scinki sa ? raczej z takimi parametrami powinno chodzic jak miodzio. Serwery BF3 sa na gorszych maszychach ;/

Jak widać wszystkiego mamy dość, ale ludzie mają "lagi" :D Wątpię, żeby serwer BF3 czy podobny przechowywał tyle danych co serwery uo. To jest jednak inny rodzaj gry, a przez to wymagania co do serwera też. Nie mam nikogo dobrego w c++ z wolnym czasem, żeby przeprowadził jakieś dochodzenie, więc hmm... mogę tylko zgadywać. U siebie nie zaobserwowałem wspomnianych problemów.
<uninitialized object>

zethaiks

Moze cos z tym jest. Jak biegam sam solo pvm nie widze takich problemow. Dopiero w momencie 2-3 osob pvp scinki nam sie zdazaja. Moze do czegos sie przyda informacja ;)

Identycznie wyglada przy pvp 3-4 osoby czy pvp 7-8 osob

dawiss

Odpal PingPlottera w trakcie gry i sprawdz czy Ci ping skacze do jakis duzych wartosci.

zethaiks

nie skacza max 40-50 jakie osiagam pinga nawet jak cos sciagam.

zmijka

U mnie byly drobne lagi, ale do przezycia...Fajnie, ze do 11 czerwca mamy spokoj ;d

growin

e Asylum 150 pinga jest bardzo zauważalne ;)

Czasami vectra przycina i mam takie skoki pinga. Normalnie 40-50, a pojedyncze pakiety na 160. PVP to wtedy można tylko narysować :P]

Koszt serwera mw to niecałe 200zł i wszystko działa.
Te lagi są bardzo dziwne.
Cytat: Gucio w 2014 02 13, 19:37:36
"posiadanie umiejętności Anatomia oraz Taktyka uniemożliwia przemieszczanie się przy użyciu zaklęcia Recall."
Wycastowanie czaru recall i kliknięcie na zaznaczoną runę UMOŻLIWIA teleportację.

AsYlum

Cytat: growin w 2012 05 15, 18:01:08
e Asylum 150 pinga jest bardzo zauważalne ;)

Czasami vectra przycina i mam takie skoki pinga. Normalnie 40-50, a pojedyncze pakiety na 160. PVP to wtedy można tylko narysować :P]

Koszt serwera mw to niecałe 200zł i wszystko działa.
Te lagi są bardzo dziwne.

To był skrót myślowy. Właśnie chodziło o jednostkowe i chwilowe skoki opóźnienia, to jest niezauważalne w grze typu uo, ale to też zależy od długości trwania takich zmian. OVH jest we francji i w dodatku w ofercie kimsufi to bywa loteria, niestety nie zawsze trafia się na taką samą maszynę, dwa, że nie wiem ile przez te lata MW danych nazbierało sądząc po ilościach kont, mają gdzieś maksymalnie 2/3 tego co my albo i połowę, a to też nie będzie bez znaczenia.
<uninitialized object>

Jackob

Rano przez swoje miasto biegne bez problemów (Jhelom) w godzinach popoludniowych i wieczornych skacze jak żabka, zatem nie wina mojego sprzetu , obstawiam ze nie wina łącza ( 10/1.5 upc ) zatem obstawiam cos po waszej stronie.

Zrzutka? za tyle lat waszej pracy i tyle lat mojej gry za darmo , nawet mi brewka nie tyknie w momencie pytania o takową na prw.

dawiss

Jackob akurat Twój problem to raczej wina po Twojej stronie ;). Nikomu nie skacze aż tak żeby można było mówić o tym, że skacze jak żabka. Serwer ciągle jest obciążony minimalnie. Problem jest niezależny od pory i nie wynika z obciążenia łącza. Asyl pokazał wykresy jak wygląda obciążenie tego łącza. Łącze jest idealne i było sprawdzane. Po 10 czerwca będzie zmiana serwera.

Jackob

ok to cos pokombinuje