Obowiązek Gildyjny.

Zaczęty przez Raaban, 2012 05 04, 13:07:03

Poprzedni wątek - Następny wątek

Raaban

Może ktoś powiedzieć dlaczego teraz gracz PvP nie musi być w Gildi ?
Wygląda to teraz tak że każdy lata bez glidi bo i po co. Może wrócić do tego obowiązku? 8)
Cytat: Nimrod w 2014 01 19, 17:19:09
Tak jak mówię - ja z 9x str (może i gt ale i tak już ktoś to napisał) padam na jedno combo od maga (no nie ukrywam, bardziej skoksanego)

Tinerot

Zawsze z tym były problemy, bo trzeba tego pilnować a gracze zawsze znajdą sto milionów powodów dla których nie są w gildii. Trudno powiedzieć co z tym zrobić w sumie.
(18:42:51) Dhagt: asylum
(18:42:53) Dhagt: gral w ogole w uo?

Spider

Rozwiązanie jest bardzo proste, acz drastyczne. Wprowadzić całkowity zakaz pvp bez gildii (za pk bez klimatu nawet na członku gildii walczącej dawać z miejsca 96h). Gwarantuję, że w ciągu tygodnia prawie wszyscy aktywni gracze pvp będą w gildiach.

Thiass

Albo beda koxac bez gildii zeby ich nikt nie buchnal  ;)

Widze, ze juz Thiass na lika relognal, to spadamy - by order ;]

Odyn

Zupełnie bez sensu. Później znajdzie się jakiś debil, który będzie irytować wszystkich w koło i nikt nie będzie go mógł pknąć. A co ze złodziejami, którzy nie mają gildii? A co z magami na inco? Spider twoje rozwiązanie jest zupełnie bez sensu...

Thiass

Ale sa starzy gracze pvp gdzie nie ma watpliwosci ze nimi sa
BA! Wiadomo w jakiej gildii byc powinni a nie sa tylko dlatego ze padaja
Niech leca jaile dla graczy pvp ktorzy sa bez gildii i tyle  :)

Spider

Ale ja nie mówię, że gracz bez gildii jest nietykalny. Jego, jeśli uczestniczył w pvp, można prać ile wlezie. Karze podlegałoby jedynie działanie w drugą stronę. Mag będący w gildii też może sobie wrzucić inco. Postronni będą widzieć go jakby był bez gildii.
I od kiedy złodzieje uczestniczą czynnie w pvp?

Raaban

Cytat: Thiass w 2012 05 04, 15:10:36
Niech leca jaile dla graczy pvp ktorzy sa bez gildii i tyle  :)

Ale to przewrotne to co piszesz 80% was nie ma gildi :D
Ale spoko właśnie o to chodzi, niech będzie przymus bycia w gildii. Po coś te gildie są przecież.
Spider dobry plan zarzucił.
Tak jak mówię - ja z 9x str (może i gt ale i tak już ktoś to napisał) padam na jedno combo od maga (no nie ukrywam, bardziej skoksanego)

Thiass

U nas juz maja wszyscy (chyba)
Czekamy na reszte  ;)

Darogan

Dać po prostu blokadę na opuszczanie gildii walczących. - opuszczenie tylko jeżeli gm taką osobę wyrzuci z niej, na prośbę mistrza gildii. Czy coś w ten deseń, i nikt nie będzie wychodził z gildii kiedy chce by nikt go nie bił  ::)

DzikiHL

Albo przepisać tablicę walk by pamiętała imię i nazwisko postaci a nie gildię. Wtedy to będzie Tablica Wojowników a nie Tablica Wojen Gildyjnych
Buccaneer's Den - Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

Tinerot

Ona już to robi. Po prostu własne postępy można zobaczyć na kamieniu wojny. No i nikt nie może zobaczyć Twoich postępów, tylko Ty sam.
(18:42:51) Dhagt: asylum
(18:42:53) Dhagt: gral w ogole w uo?

Raaban

Osobiście bym się wzbraniał ruszać cokolwiek w tablicy. I tak budzi ona wiele kontrowersji.
Jak kiedyś w odległej przyszłości(galaktyce) doczekamy się areny (aren) wtedy będzie można z tym coś kombinować. Teraz szkoda czasu i nerw Tina. Tak mi się lekko wydaje ;]

Gofer

Starczy że osoba atakująca (zaczynająca walkę bez gildii będzie zadawać ciosy o 25% słabiej i czary też) - tylko w przypadku jak sama zacznie walkę. Mechanika przywoła wszystkich do gildii.
życie za krótkie aby się denerwować innymi, po za tym jak się denerwujesz, to Ci się ręcę trzęsą, oddech masz urywany i muszka ze szczerbinką gorzej współgra

jestem przyjaznym GM-em - powiedziałem i rzuciłem 150 graczy na pożarcie Panu Smoków - najadł się
@Aqe " bo kobieta to tez czlowiek"

DzikiHL

Takie rozwiązania jak podał Gofer są strasznie nielogiczne. Nawet mi trudno będzie wmówić samemu sobie, że "zapisz swoje imię na kamieniu gildii a Twoje ciosy i czary będą 25% mocniejsze..." Tak apropo klimatu
Buccaneer's Den - Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM