Pytanie o rasę

Zaczęty przez ceramik, 2012 06 20, 00:35:36

Poprzedni wątek - Następny wątek

ceramik

Witam.
Mam kilka pytań dotyczących ras.
1. W jaki sposób otrzymuje się przynależność do danej rasy? Trzeba prosić GM'a czy może raczej po prostu czekać?
2. O co chodzi z podrasą? Nigdzie nie znalazłem konkretnej odpowiedzi.
3. Czy jest jakieś wprowadzenie dla "nowych członków" w danej rasie?
Jak mi się coś przypomni to jeszcze dopiszę :D

Agraeld

Cytat: Namir w 2012 06 20, 00:35:36
Witam.
Mam kilka pytań dotyczących ras.
1. W jaki sposób otrzymuje się przynależność do danej rasy? Trzeba prosić GM'a czy może raczej po prostu czekać?
2. O co chodzi z podrasą? Nigdzie nie znalazłem konkretnej odpowiedzi.
3. Czy jest jakieś wprowadzenie dla "nowych członków" w danej rasie?
Jak mi się coś przypomni to jeszcze dopiszę :D

1. Z tego co kojarzę, z każdej rasy są jacyś przedstawiciele, do których się trzeba zgłosić [ chyba każda rasa ma jakieś wymagania + podanie które trzeba im podesłać, które potem jest weryfikowane ]
No i oczywiście musisz odgrywać wybraną podrasę w grze =) I najlepiej jak przebywasz między "swoimi" - wtedy jesteś zauważony i wszystko jest pchane do przodu.
2. To chyba indywidualna sprawa - każdy wpisuje co mu się tam podoba, np. jestes gnomem to podrasa błotny czy inne coś [ nie znam się ;p ]
3. Zależy od rasy i ludzi którzy tam grają

DzikiHL

O przynależność do rasy trzeba kontaktować się z GMami. Oni przekażą to osobie lub osobom które będą badać kandydata i później decydować. Trzeba się wykazać, postarać.
Buccaneer's Den - Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

Soszek

Cytat: DzikiHL w 2012 06 20, 09:42:27
O przynależność do rasy trzeba kontaktować się z GMami. Oni przekażą to osobie lub osobom które będą badać kandydata i później decydować. Trzeba się wykazać, postarać.

Dokładnie, wszelkie pytania w sprawie ras prosimy kierować do nas.
"Knowledge demands sacrifice."

ceramik

Więc temat zamknięty.
Dzięki za szybką odpowiedź  :)

Siudi

Kto "prowadzi" rasę IaurHin??

damiano

Właśnie trochę to dziwne, że wszystko musi podchodzić pod określone schematy. Ja np. zrobiłem postać elfa, który nie ma oka, ma wiecznie zakrwawioną twarz i wyżartą kwasem potylice. Jest złym i nikczemnym elfem. Nie jest natomiast drowem. Czy fakt nie podchodzenia pod słitaśne schematy ma być odebrany nie na moją korzyść. A chciałbym mieć Elfa pod imieniem :)

Siudi

Oczywiście, że nie. To jest fantasy, zatem wszystkie ruchy dozwolone [przynajmniej dla mnie, jeśli chodzi o rpg'a]. Oczywiście bez jakiejś przesadności :)

damiano

Niestety kiedyś chciałem zostać mrocznym elfem, jednak nie możność stworzenia własnej koncepcji postaci i podporządkowanie pod oklepane schematy mnie przeraziły. Teraz jestem złym zwykłym elfem - takim jakiego przedstawiono w twórczości sapkowskiego, a nie w jakiejś trylogii tolkiena :)

growin

A co to znaczy, że zawsze zakrwawiona twarz? kicha Ci z nosa leci?
Cytat: Gucio w 2014 02 13, 19:37:36
"posiadanie umiejętności Anatomia oraz Taktyka uniemożliwia przemieszczanie się przy użyciu zaklęcia Recall."
Wycastowanie czaru recall i kliknięcie na zaznaczoną runę UMOŻLIWIA teleportację.

damiano

Rzekłbym, że coś w tym stylu. Nie wkleję tutaj przecież szczegółowego opisu z karty mojej postaci. Nie chcę być rozpoznawalny :]

Zyzio

Stworzyles sobie drowa ktoremu nadales imie Victor, a nazwisko podkradles z istniejacego domu nie znajac stamtad nawet jednej osoby i bez wiedzy ktoregokolwiek z czlonkow. Nomen omen pierwszego domu.

Podrzuciles sie jako niemowle pod drzwi, a ktoras szlachcianka (tak sie skladalo ze wszystkie aktywnie graly) w swym milosierdziu przygarnela (!). Pomijajac pomysl o wycinaniu narzadow rozrodczych ludzkim kobietom twoje wizja drowa nie wylamywala sie szczegolnie poza ramy, moze nie liczac faktu ze bylo w niej mnostwo bledow logicznych, juz nie wspominajac kiepskiej znajomosci rasy. No i swoim opisem postaci pogwalciles chyba wszystkie punkty tego poradnika: http://dm-uo.pl/forum/index.php/topic,1790.msg33720.html#msg33720

To jeszcze pikus, polec na ocenie formalnej podania to naprawde wyczyn i nie pamietam kiedy ostatnio komus sie to udalo. Polegles na tym ze przez szesc miesiecy od zgloszenia checi odgrywania drowa nikt z Podmroku nie widzial twojej postaci na oczy. Nawet ja, a przeciez mialem wtedy GMa  ???
***<Kap^^> kto nie gral w uo ten nie zna zycia***
KANDYDACI NA DROWA:
http://dm-uo.pl/forum/index.php/topic,18495.msg306994.html

Raaban

Patrz jaki ty jestes restrykcyjny. Aż strach jaki jesteś uber klimaciarz o_0

Swoją drogą ten fragment o wycinaniu narządów, jest deczko nienormalny, widzę że ten koleś to jakiś ukryty psychol :D
Cytat: Nimrod w 2014 01 19, 17:19:09
Tak jak mówię - ja z 9x str (może i gt ale i tak już ktoś to napisał) padam na jedno combo od maga (no nie ukrywam, bardziej skoksanego)

Zyzio

Raaban dobrze ze mi przypomniales. Ty jestes z kolei pierwszym w historii podmroku kandydatem ktory otrzymal jednoglosny sprzeciw wszystkich glosujacych drowow. Za sklonienie drowow do rekordowej frekwencji i wybitnej jednomyslnosci nalezy ci sie order.

PS. To nie jedyny taki barwny fragment man -_-
***<Kap^^> kto nie gral w uo ten nie zna zycia***
KANDYDACI NA DROWA:
http://dm-uo.pl/forum/index.php/topic,18495.msg306994.html

damiano

Nie grałem owszem. Jednak dlaczego jakiś drow nie mógłbym mnie przygarnąć? Tego nie rozumiem. To tak jakby wszystkie drowy nie wychodziły ponad przeciętność, a przecież każdy z nas ma inny charakter. Poza tym nie wydaje mi się, że moje podanie było, aż tak złe.

Tak mój niedoszły drow był psycholem. Ja nim natomiast nie jestem. Po prostu za dużo nasłuchałem się wykonawcy Necro :)

na rozluźnienie klimatu:

http://www.youtube.com/watch?v=4WvbYDukHRk&feature=related