Rybak

Zaczęty przez Felixor, 2012 07 25, 14:10:44

Poprzedni wątek - Następny wątek

Felixor

Hej,
Nie wiem czy ktos z ekipy mi odpowie na to pytanie czy nie ale zawsze warto sprobowac. Czy koxajac staty na rzemioslach typu gornik,rybak,drwal gain stata jest zalezny od jakosci narzedzia? Czy np str rosnie szybciej exp tyt kilofem? Dex na exp ohii wedce?
"Nie będzie miał nigdy prawdziwych przyjaciół ten, kto nie lęka się robić sobie wrogów."
"Na imię mi "Legion", bo nas jest wielu."

Bonne

kiedyś uczono mnie, że gain zależy od ilości udanych prób. A wiadomo, że exp tyt narzędziem tych udanych będzie więcej jak vendorowskim.

Jackob

FELIXOR DINOZAURZE !!!

ZAWSZE SIE KOXA ROYALEM !!

JAK TWOJ NUB NIE MA CHAJSU TO WPADAJ DO WUJKA JACKOBA !!

NAPIJEMY SIE NA LODCE !! WPADNA DUPECZKI !!

DOGADAMY SIE !!

POZDRAWIAM !!

p.s wychodze z pracy bo już nie daje rady.

el

Odświeżam temat rybak :)

Czy jest coś takiego jak sieć z ohii :<?
Co daje magik do rybactwa? Częściej się wyławia perły, magiczne ryby i mapki? Czy jak założę magik do rybactwa przy rozbijaniu muszelek to będzie więcej pereł z każdej rozbitej muszelki, czy zawsze na 1 muszelkę przypada tyle samo pereł?

DzikiHL

1. nie
2. zwiększa ilość Twojego skilla ogółem.
3. nie
Buccaneer's Den - Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

^_^

A z moich obserwacji wynika, że magik do rybaka znacząco wpływa na ilość wyłowionych perełek i jakość map skarbów ;<

Death Freak

Magik do rybaka daje więcej magicznych rybek
"Kto staje się potworem, zrzuca z siebie ciężar bycia człowiekiem"

el

Natomiast ten bonus % jest tylko w Occlo? Czy o wiele więcej tych muszelek się tam łowi, czy lepiej łowić gdzie indziej, bo nie ma sensu się tłuc po i tak małym jeziorku?

Felixor

Hah wlasnie zauwazylem ze jakosc wedki tzn exp wplywa na ilosc magicznych rybek ...
"Nie będzie miał nigdy prawdziwych przyjaciół ten, kto nie lęka się robić sobie wrogów."

el

W takim razie musisz być zaawansowanym rybakiem skoro jeszcze łowisz wędką :D Mówisz, że magiczne rybki lepiej łowi się na wędce ohii i magiku, niż na sieci i magiku?

DzikiHL

Bonus do pereł jest tylko na terenie Ocllo, czyli tam gdzie macie napis "Wkraczasz na tereny miasta Ocllo". Innymi słowy jest to to małe jeziorko w środku wyspy. Zysk jest duży, ryzyko też.
To do Was zależy czy warto tam łowić.

Wędka = dex
Sieć = złoto (i trochę siły)
Buccaneer's Den - Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

Felixor

Na wedce tez rosnie sila. Proporcja gainow jest taka sama co gain dexa. Chyba ze ktos koxa z hidem wtedy na 1 gain str ma 2 gainy dexa.

Jestem zaawansowanym bo lowienie siecia jest totalnie nieoplacalne jezeli zamierzasz koxac a nie zarabiac

^_^

Magiczne rybki lepiej łowi się wędką. Częściej zarzucasz niż sieć dlatego i szansa większa ;p

Rey

Hmm z tego co ja lowilem to siecia nigdy nie wylowilem magicznej rybki.
Tzn siec sluzyla do zarabiania a wedka do magicznych rybek i koxu dexa.
Borry: "Papier przepakowany, nożyczki OK. Kamień"

"kolego jesli internet explorer ma odwage zapytac czy moze byc domyslna przegladarka, to Ty nie masz odwagi podejsc do dziewczyny i zagadac?"

Ropuch

Magol do rybaka podbija ilość wyławianych muszel i ryb magicznych. Exp Wędki coś niby dają, ale przy koksaniu statów nie ma większego znaczenia.
<saxas> teraz na pvp liczy sie mag
<saxas> na dm nie ma lepszych i gorszych graczy pvp
<saxas> sa bardziej i mniej skoxani