Błędy graficzne

Zaczęty przez Papa Smerf, 2012 07 30, 12:28:59

Poprzedni wątek - Następny wątek

Papa Smerf

Kochani,

Zaobserwowałem na komputerze w pracy pewien niemiły efekt graficzny, który towarzyszy mi podczas przemieszczania postaci. Mianowicie z krawędzi ekranu pozostaja mi czarne trójkąty, będące pozostałością niedoczytaniej mapy. Im szybciej sie poruszam tym więcej takich kwiatków plącze mi sie po ekranie.

Nadmieniam, że gram na rozszerzonej razorem rozdziałce (1200x800), system W7 z wyłączonym AERO, a czarne trójkąty nie wynikają z braku plików, a jedynie z efektu przesuwania sie czarnej krawędzi widocznego terenu .

Mam nadzieję, że w miare jasno opisałem tę jakże drażniącą sytuację.

Będę wielce zobowiązany za wszelką radę.

Wyczekując Waszych odpowiedzi z poważaniem,

Wasz Papa.
"Feel the burn of the mists. Master them. They will devour your enemies"

fir

Obawiam się, że to nie jest do przeskoczenia. Rozszerzenie Razorem tak ma, to samo dzieje się kiedy po niedoczytanej krawędzi przemieszcza się jakiś mobek, zostaje po nim taki "duszek" z jego grafiki. Zasięg doczytywanych danych jest pewnie tak zakodowany w kliencie, że Razor mimo rozciągnięcia ekranu gry nie jest w stanie tego obejść.

Death Freak

Każde rozszerzenie tak ma, hacki z easyuo tez, musisz znaleźć optymalną wielkość ekranu do rozdzielczości pulpitu. Poza tym jak zrobisz za duże pole to będziesz w środku widział tylko rąb, gdyż tyle informacji wysyła Ci serwer do Clienta. Postaraj się ustalić taką wielkość by czarne trujkąty na rogach były jak najmniejsze, a by zmniejszyć te pojawiające się podczas biegu możesz tylko próbować oddalić trochę ramki od brzegów clienta.
"Kto staje się potworem, zrzuca z siebie ciężar bycia człowiekiem"

AsYlum

Nie rozszerzać. Następny proszę. Klient Ci nie narysuje i tyle :P
<uninitialized object>

Papa Smerf

Jak to? Mi nie narysuje? :(

A tak na poważnie, tak właśnie myślałem, ale pozwoliłem sobie zaciągnąc WAszej opini celem upewnienia się.

Dziękuję za odzew i temat można zakłódkować.
"Feel the burn of the mists. Master them. They will devour your enemies"