Objasnienia nowego/starego regulaminu - pvm i teren - pytanie.

Zaczęty przez Aion, 2012 08 20, 09:56:32

Poprzedni wątek - Następny wątek

Aion

Otoz w swietle sformuowanego punkty dotyczacego pvm wkradla sie moim zdaniem pewna mechaniczna i logiczna niescislosc... otoz ... wg tego co zostalo napisane podczas uciekania i proby zgubienia moba, jego przywolaniec zahaczy/zablokuje sie o sciane a my nadal bijemy moba...
wykorzystujemy mechanike chociaz tylko uciekalismy a summon sam sie zablokowal.

Clarify if im going nowhere...

stay low move fast, kill first die last. one shot one kill not luck just skill

nullum magnum ingenium sine mixtura dementiae fuit

Jackob

Patrząc na logike, jest to zablokowanie moba, wykorzystujące błąd logiki moba. Glupie ale prawdziwe.

Poza  tym Twój post nie wskazuje na uciekanie przed mobem, tylko na ewidentną próbę zablokowania przywołańca. Jak chcesz zgubić moba, to jego przywołaniec do niego wróci. Koniec tematu.

Aion

wiec de facto - analizujac na sucho nowa wizje starego punktu - kazde pvm nawet z czystej intencji moze byc proszeniem siebie o jaila za mechanike :)
bo to gracz odpowiada za ulomnosc systemu a jak wiadomo system jest bezwzgledny.

Bedzie dobrze jak sie wypowie porzadkowy

Jackob

Nie , w tym nowym punkcie masz ponowne przesłanie , że koniec z blokowaniem i ułomnością mobów. Zasady są jasne i klarowne.

Twoje pytanie o przywołańca ma jedną odpowiedź - wykorzystywanie mechaniki. Powinieneś odbiec od moba i poczekać aż przywołaniec wróci. Ja tak rozumiem restrykcje powtórzone w tym punkcie.

Uważam, że takich sytuacji może być dużo więcej, ( czy rzeka to przeszkoda, co z budynkami , klatkami etc. ) ale znając poważne podejście naszych GMów , sytuacja oceniana będzie na podstawie całego pvm , a nie tylko jego fragmentu.

Death Freak

Czy atakowanie magiem/łucznikiem mobka po drugiej stronie rzeki lub na innym poziomie na LL tez łamie regulamin?
"Kto staje się potworem, zrzuca z siebie ciężar bycia człowiekiem"

Rey

Death zawsze bylo.
Brak dojscia moba do Ciebie.

Na pewno jak przebiegles i raz strzeliles to na pewno cie nie usadzi nikt.
Ale jak tak mapke robisz to juz inaczej wyglada.

Hmm nie sadzilem ze to "gubienie" przywolanca to mechanika.
Czesto nie magiem tak robilem. Teraz mam zaczekac az sam zniknie?

A jak gubie glownego moba a bije najpierw przywolanca?
Nie mowie tu o imiennych demonach ale taki terathan mag itp
Borry: "Papier przepakowany, nożyczki OK. Kamień"

"kolego jesli internet explorer ma odwage zapytac czy moze byc domyslna przegladarka, to Ty nie masz odwagi podejsc do dziewczyny i zagadac?"

Pollack

Zdziebko to wlasnie nie do konca jasne jednak - walczac wojem - standardem bylo jednak rozbieganie przywolanca & glownego moba - zeby bic je osobno. Teraz trzeba razem?:)

Nie ma jakiejs opcji - co by w momencie kiedy mob traci LOS na czas zbyt dlugi (ktory podpada pod mechaniczne blokowanie) - teleportowal sie na swoje miejsce startowe - i resetowal hp & mane? To by chyba rozwiazywalo problem, bez bawienia sie regulaminem.

Darogan

Nie ma już solo bicia przez woja, mobów które przywołują, chyba ze z kryształem odwołania, chyba właśnie po to on służy ;)

el

Przyznaję się, że zdarzyło mi się raz, czy dwa razy bić samej smoka właśnie przez odciągnięcie przywołańca, który nie wracał do smoka, ponieważ jeszcze się nie *zasapał*. Po prostu teraz nie ma opcji i mag musi być w PvM. Zresztą demony przywołane wcale nie są takie silne, kiedy skończy im się mana. Najbardziej wytrwali dadzą sobie radę.

mae

Jackob zna fajne, zgodne z regulaminem i nieryzykowne sposoby pozbywania sie przywolancow. Mozna z nim pogadac, to pewnie wam powie.

Rey

Jackob? :)
Bo szkoda zebys kazdemu z osobna pisal, moze moglbys tu sie wypowiedziec?
Borry: "Papier przepakowany, nożyczki OK. Kamień"

"kolego jesli internet explorer ma odwage zapytac czy moze byc domyslna przegladarka, to Ty nie masz odwagi podejsc do dziewczyny i zagadac?"

Death Freak

"Kto staje się potworem, zrzuca z siebie ciężar bycia człowiekiem"

Aion

ma to jakis sens ;)
o ile to nie krysztal odwolania bo to bez sensu :)

Jackob

Mae zdradza moje tajemnice, stary podgladacz...

a tak na poważnie : nie napisze tu nic na ten temat z dwóch powodów :

1) game talk - obowiazujacy od poczatku istnienia forum

2) kazdy kto mnie w grze spotkal, wie jak lubie ludziom pomagac, pomoge i w tym zakresie, ale zagadajcie mnie tam a nie tu.

Wybaczcie, zasady to zasady - bez obrazy.   

Papa Smerf

W zasadzie jest to jedna zasada rozpisana na dwa punkty. Dobra zasada.
"Feel the burn of the mists. Master them. They will devour your enemies"