zmiany w traperstwie

Zaczęty przez Robinton, 2012 10 06, 18:20:52

Poprzedni wątek - Następny wątek

Bonne

Jako gracz pvm wypowiedziałam się, bo ograniczacie skill tylko do pvp... Skoro jest nieprzydatny to go wywal i skoxaj sobie malarstwo...

Nie wzięłam udziały w ankiecie i nie wezmę.

a jeżeli chcecie by wypowiadali sie tylko gracze pvp, to z tego co wiem istnieje takie podforum?

Jackob

Cytat: Bonne w 2012 10 09, 08:21:53
Jako gracz pvm wypowiedziałam się, bo ograniczacie skill tylko do pvp... Skoro jest nieprzydatny to go wywal i skoxaj sobie malarstwo...

Nie wzięłam udziały w ankiecie i nie wezmę.

a jeżeli chcecie by wypowiadali sie tylko gracze pvp, to z tego co wiem istnieje takie podforum?

Mordo nie ma co się przejmować. Masz 100 %. Ludzie poprostu kochaja wyrzucać wszystkie swoje mądrości.

Temat i tak się skończył na 1 stronie, ale przecież dyskusja musi trwać.

Hexin

zmiana jest dobra tylko szukacie nie w tym miejscu.
Problem polega na tym, ze jest 50 online przy czym 100 różnych miast i w każdym straż terminatory. Fraga powinno się szukać w miejscach, które gracz musi odwiedzić - czytaj bank, czy jak kiedyś portale. Jak tu szukać fraga, jak magowie mają milion roznych portali z których korzystają też wojowie. Dostali też księgę portali, żeglarzy szmuglerów itd.
Dopóki gracz nie będzie musial podróżować z miasta kawałek do portalu żeby gdzieś się dostać, dopóty fraga będziecie tak jak dzisiaj szukać przez 3h dziennie skanując mapę. Strata czasu i totalny zanik ryzyka. Kiedyś frag mógł ucieć czy zawołać szybko kumpli i była walka.... teraz znajdujesz fraga w stuffie za 50k na 3cim lvlu jakiś podziemi zabijając go w chwilę.
Podsumowując kolejny post-wypociny... trapa nie jest waszym głownym zmartwieniem.

Tinerot

Przy moongacie i tak mogłeś od zawsze złapać tylko woja albo nooba, Hexin. I to takiego woja, który nie miał kolegów magów do transportu (nawet z ograniczeniem raz na 15-30 min portalu wciąż jednokrotne przerzucenie nie stanowiło dla magów żadnego problemu przecież). To nie mechanika portali, tylko mentalność graczy. ;)
(18:42:51) Dhagt: asylum
(18:42:53) Dhagt: gral w ogole w uo?

Aion

mag oto by pewnie chcial, zeby trapa dzialala:

- przez sciany
- bez delaya
- na wszystkich poziomach
- przez niewidoczne obszary mapy

i byloby dla maga gites ;D
stay low move fast, kill first die last. one shot one kill not luck just skill

nullum magnum ingenium sine mixtura dementiae fuit

skorzak

Jeszcze się używa moonów, z tym ze te najczęściej używane jak skara, magincia, jhelom są prawie pod strażą...
,,<Lilianna> ale ja cie juz nie lubie" <- i nawzajem wszystkiego najlepszego :*
mae (gm dm 26.10.2011):
"Przeciez to tylko fabula, ktora latwo mozesz olac, skorzak. Nikt ci niczego nie zabiera, nie kaze niczego pla

Pollack

To usunmy wszystkie portale (magowskie, kal ort pory, ksiegi, etc) poza stacjonarnymi moongatami i zrobi sie ciekawie. Zeglarz tylko dla mlodych. Albo dla starych duzy delay, lub jedno polaczenie miedzy miastami.

Przywrocimy jak online znowu bedzie 200.

Raaban

Cytat: Nimrod w 2014 01 19, 17:19:09
Tak jak mówię - ja z 9x str (może i gt ale i tak już ktoś to napisał) padam na jedno combo od maga (no nie ukrywam, bardziej skoksanego)

SiS

Cytat: Pollack w 2012 10 11, 16:12:31
To usunmy wszystkie portale (magowskie, kal ort pory, ksiegi, etc) poza stacjonarnymi moongatami i zrobi sie ciekawie. Zeglarz tylko dla mlodych. Albo dla starych duzy delay, lub jedno polaczenie miedzy miastami.

Popieram rekami i nogami :)

Phoenix

Cytat: Pollack w 2012 10 11, 16:12:31

No to wtedy magowi trza odblokowac puszke  8)

DzikiHL

Magowie się freezną wszyscy, stracą sens życia a jeśli nie to na #help-dm zacznę liczyć nowe zapytania:
- Gdzie się kupuje łódź?
- Jak się używa moongatów? Czy to wymaga składników?
- Gdzie na coordach X, Y jest najbliżej do miasta?
- Ma ktoś działające UOAM?
- Dlaczego jak biegnę to mi stamina spada?
- itp
Buccaneer's Den - Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

Hexin

Może nie trzeba aż tak drastycznie, ale to co jest obecnie jest efektem tego, że przez ostatnie kilka lat ekipa stworzyła miasta-safezone'y (właściwe savezony również) i dodatała między nimi bezpieczne połączenia w postaci zeglarz, szmugler, milion magowskich przywołań, odwołań i fikołków. Tymczasem pvp na tym cierpi, bo jest tylko wtedy gdy obie ekipy sa w 100% gotowe do walki i z równymi składami - inaczej ucieczka do miasta. Tej grze brakuje tylko zrobienia szansy na trafienie przez maga do przekształcenia się w pasjansa.
Graczy powinno się zmuszać do kontaktu w sposób mechaniczny, jedynym problemem jest uwzględnienie w tym wszystkich graczy nonpvp, bo jak wiadomo są ludzie na poziomie ale są też kurothele, którzy zabiją każdego nooba, który ma na sobie stuff od bagna w górę.

Zywol

a to zmieniali coś w straży? przecie jakiś czas temu werny na przemianie strażników trzymał na klacie?
"Jeśli wierny jest na prawdę wierny swemu bogowi to załatwi sobie asyl w mieście gdzie świątynia stoi lub będzie żył na wygnaniu, prześladowany."

Logika DM'a ;)

Soszek

Cytat: Zywol w 2012 10 12, 10:34:44
a to zmieniali coś w straży? przecie jakiś czas temu werny na przemianie strażników trzymał na klacie?

Jakiś czas temu widziałem takiego wiernego, więc chyba nie zmieniali. ;)
"Knowledge demands sacrifice."

DzikiHL

Prawdę mówiąc różnic w dzisiejszym poziomie bezpieczeństwa miast a tym z przed kilku lat jest niewiele. Do tego to nie ekipa je wprowadziła tylko gracze. Można wymienić, jak teraz wyglądają "safe zony" o których mówi Hexin i inni:
- Brak Bogdana Bankowego który morduje wszystko co szare/czerwone w jego polu działania. W zamian zabija zwierzęta i wierzchowce znajdujące się w banku.
- Straż nadal jest nieśmiertelna ale już się nie teleportuje.
- Straż już nie reaguje na zwierzęta.
- Straż nadal śpi w nocy (Kiedyś trzeba było podbiec do niego i krzyczeć "straż", teraz chyba też się nie budzi sama, prawda?)

Zatem, nic się nie zmieniło w samej straży. Jedyne co się zmieniło to:
- Księstwa, gracze sami decydują o tym gdzie co stoi:
a) Można dać wszystkich strażników w jedno miejsce lub obstawić ich tak by przeszkadzali maksymalnie
b) Każde zamieszkane miasto ma tych samych NPC

Poza tym, rzeczywiście gracze zyskali możliwość bezpiecznego transportu.
Kiedyś:
- Portal od maga
- Wezwanie od Szamana
- Droga do moongate'u piechotą

Dziś
- Portal od maga
- Wezwanie od Szamana
- Droga do moongate'u piechotą
- Żeglarz
- Szmugler
- Zwój miejskiego portalu

Ułatwiono graczom życie, umożliwiono duża oszczędność czasu z niewielkim kosztem. Stracili na tym tylko bandyci i gracze pvp. No cóż. Z jednej strony ich rozumiem, mają prawo czuć się pokrzywdzeni. Z drugiej jednak mam ich głęboko w nosie :P
Buccaneer's Den - Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM