pvm polaczone z postaciami neutralnymi i pvp

Zaczęty przez ubee, 2012 10 16, 22:12:47

Poprzedni wątek - Następny wątek

ubee

Witam, chcialbym dowiedziec sie czy w takiej sytuacji kiedy ekipa jest wymieszana np. 1 bard jest neutralny a reszta postaci pvp czy mozna zabic wszystkich razem z postacia neutralna ? jakie jest stanowisko ekipy w takich sprawach ?   

Tinerot

Wykładnia podstawowa:
Cytat: Regulamin DM IIDM2 jest shardem przeznaczonym dla tych, którzy odznaczają się wiedzą na temat fantasy oraz potrafią odnaleźć się w jej świecie. Każdy gracz zobowiązany jest do odgrywania swojej postaci zgodnie z zasadami rozsądku oraz klimatem świata fantasy.

Postanowienia dodatkowe:
Cytat: Zasady PvP- gracze PvP i ogólnie Gildie Walczące (GW) mogą walczyć ze sobą bez ograniczeń, czyli nie jest karalne wzajemne zabijanie na PvM czy na tzw. koxie, ani na logout. Nie jest karalna gra "dla fraga", jeśli tylko gracze stosują się do nakazów poniżej.

Cytat: Zasady PvP c.d.- graczy PvP przestaje obowiązywać możliwość nieograniczonych walk, gdy wdają się w walkę z graczami non-PvP. W takich sytuacjach nadrzędny zawsze jest regulamin i nakaz RPG takich walk.

To chyba wyczerpuje nasz temat. Od siebie dodam: pamiętaj, że zabić możesz na DM zawsze i wszędzie* każdego. Nie każdego możesz za to zabić w taki sam sposób, por. Zasady PvP.

*wyjątkiem są sytuacje w które wmieszani są fabulanci i ich odrębne decyzje (np. questy bez PvP) oraz kilka bardzo wyjątkowych miejsc (np. żeglarz w Aurin i zakaz zastawiania w tym miejscu pułapek).
(18:42:51) Dhagt: asylum
(18:42:53) Dhagt: gral w ogole w uo?

Jasmine

swego czasu byłem neutralem i grałem pvm z postaciami walczącymi czy to czasem order czy ktos z chaosu, drowy etc. i zawsze bylo to tak, ze albo mnie nie bili dopoki sie ni mieszalem, albo trzeasneli i nie grabili zebym nie przeszkadzał, ale ogolnie potem jakos nigdy nikt (prawie :P) mnie pozniej nie meczył z jtego powodu jak bylem sam albo z neutralami, i to w sumie bylo spoko. wiesz z kim idziesz i mozesz dostac w czambuł, ale potem mialem spokoj.

i sumie taki układ wydaje sie być logiczny i na miejscu.

Tinerot

W sumie należy tutaj dodać, że od pewnego czasu każda postać posiadająca status mordercy (czerwony kolor imienia) traktowana jest jak postać PvP i nie obowiązują jej żadne opisane w Zasadach przywileje. I nie ma znaczenia to czy red jest permredem czy redem zasłużonym.

Teraz już chyba macie w tej sprawie wszystko.
(18:42:51) Dhagt: asylum
(18:42:53) Dhagt: gral w ogole w uo?

Thiass

CytatW sumie należy tutaj dodać, że od pewnego czasu każda postać posiadająca status mordercy (czerwony kolor imienia) traktowana jest jak postać PvP i nie obowiązują jej żadne opisane w Zasadach przywileje.

Tin prosze albo wpiszcie to do regulaminu albo uzgodnijcie miedzy sobie bo jeszcze z miesiac temu kumpel polecial na 96 za pkowanie goscia z redem a jak sie bronil ze mozna to uslyszal zeby mu to pokazac w regulaminie  ;)

Widze, ze juz Thiass na lika relognal, to spadamy - by order ;]

Wol

ja od dluzszego czasu zyje w przekonaniu ze jak ktos ma reda mozna go klepnac bez slowa o_0

mwojok88

red klepie innych inni klepia reda bez slow bez szopki cyrku

growin

i to jest dobre rozwiązanie, które powinno działać w dwie strony!:)
Cytat: Gucio w 2014 02 13, 19:37:36
"posiadanie umiejętności Anatomia oraz Taktyka uniemożliwia przemieszczanie się przy użyciu zaklęcia Recall."
Wycastowanie czaru recall i kliknięcie na zaznaczoną runę UMOŻLIWIA teleportację.

Raaban

Bo można nie rozumiem skąd zdziwienie i akcja że ktoś myśli że nie można :D
Jak sie ma reda to trzeba być twardym! ;)
Cytat: Nimrod w 2014 01 19, 17:19:09
Tak jak mówię - ja z 9x str (może i gt ale i tak już ktoś to napisał) padam na jedno combo od maga (no nie ukrywam, bardziej skoksanego)

Thiass

No trzeba, mozna, zabijajmy sie bo jestesmy czerwoni! - Nie zmienia to faktu ze tak jak mowie spotkalem sie z jailem za pkniecie reda a tlumaczenie GMa bylo takie ze albo pokazujesz ten punkt w regulaminie albo idziesz na 96  ;)

A co do samego pytania:
Nie problem wpisac "gin za pomoc wrogowi blablabla" aczkolwiek ja preferowalem zabijanie bez jumania  :)

Widze, ze juz Thiass na lika relognal, to spadamy - by order ;]

el

qtu

Widzę że nawet order już płacze.
Ube możesz być dumny ze swojego płaczu. Po tygodniu dostałem jaila za to że peknąłem osobę która trzyma się z całym orderem i nie mam zamiaru szczędzić jej życia. Mało tego... na dowód że tak jest zaraz się zlecieliście i równie szybko co przybiegłeś padłeś pod portalem Brit i jeszcze jeden orderowy kolega. Jesteś tak żenującym typem że buzgałeś mnie na ircu i pewnie kolegów z ts.
Następnym razem jak już dostaniesz buły razem se swoją wybranką nie płacz i mnie nie wyzywaj. W następnym wypadku obiecuje że podam inny powód pekowania twojej dziewczyny niż żonka Ordera czy koleżanka która CHODZI  z wami na pvm i z racji że się z wami trzyma dla CHAOSU jest już przeciwnikiem!

GRATULUJE KOMEDII!!! KTÓRA TWORZYCIE
DOSTAŁEM JAILA po 8 dniach!!! szok!!! mało tego nie było to pk bez słowa, zleciało się pół orderu w 2 minuty. POTEM przychodzili skryto do banku Jhelom i myśleli że pozabijają wszystkich. GRATULUJE GMOWI (wybacz że cię atakuję) ale zanim wpakujesz mnie do ciupy i będziesz mówił że robię bez sensowne pk to jesteś w dłużym błędzie po pod presją płaczącego UBE po 8 dniach się doczekałem kary.
Czy płacze? nie, jestem zły bo irytujące są postępowania gm'a który działa w taki a nie inny sposób.

Ja mam pytanie dlaczego wszystko co złe załatwiają ze mną gmowi którzy są przeciwko mnie? Chyba raz dostałem "kare" od Gofra słuszną.

UBE płaczku, oddmy Ci exp demona jeżeli ma to Ci poprawić nastrój. A twoja dziewczyna? nawet jej nie zgrabiliśmy...
<ssijwy> taly to chlopak z ostroleki
<ssijwy> ktoremu koledzy szczali do kasku jak jezdzil skuterem

dhagt

Cytat: qtu w 2012 10 20, 16:38:47
Widzę że nawet order już płacze.
Ube możesz być dumny ze swojego płaczu. Po tygodniu dostałem jaila za to że peknąłem osobę która trzyma się z całym orderem i nie mam zamiaru szczędzić jej życia. Mało tego... na dowód że tak jest zaraz się zlecieliście i równie szybko co przybiegłeś padłeś pod portalem Brit i jeszcze jeden orderowy kolega. Jesteś tak żenującym typem że buzgałeś mnie na ircu i pewnie kolegów z ts.
Następnym razem jak już dostaniesz buły razem se swoją wybranką nie płacz i mnie nie wyzywaj. W następnym wypadku obiecuje że podam inny powód pekowania twojej dziewczyny niż żonka Ordera czy koleżanka która CHODZI  z wami na pvm i z racji że się z wami trzyma dla CHAOSU jest już przeciwnikiem!

GRATULUJE KOMEDII!!! KTÓRA TWORZYCIE
DOSTAŁEM JAILA po 8 dniach!!! szok!!! mało tego nie było to pk bez słowa, zleciało się pół orderu w 2 minuty. POTEM przychodzili skryto do banku Jhelom i myśleli że pozabijają wszystkich. GRATULUJE GMOWI (wybacz że cię atakuję) ale zanim wpakujesz mnie do ciupy i będziesz mówił że robię bez sensowne pk to jesteś w dłużym błędzie po pod presją płaczącego UBE po 8 dniach się doczekałem kary.
Czy płacze? nie, jestem zły bo irytujące są postępowania gm'a który działa w taki a nie inny sposób.

Ja mam pytanie dlaczego wszystko co złe załatwiają ze mną gmowi którzy są przeciwko mnie? Chyba raz dostałem "kare" od Gofra słuszną.

UBE płaczku, oddmy Ci exp demona jeżeli ma to Ci poprawić nastrój. A twoja dziewczyna? nawet jej nie zgrabiliśmy...
Nie dostałeś kary za płacz Ube.
Dostałeś najniższy możliwy wymiar kary za pk bez podania powodu (przed lub po) wynikającego z gry.
Dostałeś karę po 8 dniach bo chciałem wysłuchać obu stron (a też kilka dni mnie nie było) stąd te opóźnienie.
Na przyszłość załatwiaj takie sprawy na pw, konstruując tak zdania by przypominały pytania na które mogę ci odpowiedzieć.
Pzdr
[22:40] <Tin> kappa to dzieci maego
[22:40] <Tin> moim zdaniem
[22:40] <Tin> ten loch odzwierciedla jego charakter

qtu

Niczego ze mną nie wyjaśniałeś, minutowe przesłuchanie i cześć paka. Nagle znikasz...
Słuchy chodzą że UBE ostro się zbeczał.
<ssijwy> taly to chlopak z ostroleki
<ssijwy> ktoremu koledzy szczali do kasku jak jezdzil skuterem

ubee

Placz :D "pajacu"  ... Rzeczy z zycia codziennego przenosisz do gry i to ma byc normalne ?  puknij sie w glowe !  Prosze juz zamknac temat !