Lagujacy serwer

Zaczęty przez SiS, 2012 10 26, 20:45:20

Poprzedni wątek - Następny wątek

AsYlum

Cytat: Zywol w 2012 11 03, 15:28:32
testowy serwer będzie resetowany ? ;D
pytam bo można sobie tam arene pvp np ustawić przez 7 dni napierdzielanie heh
pamiętacie wcześniej jak ładnie się rozwinęło? wiele osób na takim serwie siedziało i testowało, ważne aby było info, iż to serwer testowy i wszystko co się tam dzieje będzie resetowane.

Tak będzie. Mamy na 7 dni wykupiony testowy serwer i po 7 dniach go firma zwyczajnie skasuje. Tak możesz sobie ustawić arene pvp i walczyć.

Macie po prostu możliwość sprawdzenia łącza o różnych porach i godzinach i porównania jak się to zachowuje obecnie i w proponowanej nowej lokalizacji. Obecna maszyna testowa jest słabsza od obu proponowanych docelowo, także wydajność powinna być jeszcze wyższa jeśli zdecydujemy się przesiadać.
<uninitialized object>

SiS

Trzeci dzien pos rzad nie da sie zalogowac z rana zalogowac. To jakis specjalny zamysl?

AsYlum

Cytat: SiS w 2012 11 05, 06:30:50
Trzeci dzien pos rzad nie da sie zalogowac z rana zalogowac. To jakis specjalny zamysl?

Gdyby był specjalny to bym umieścił o tym informację :) Po prostu kopie serwera blokują dostęp do dysków i zapis się wykłada.
<uninitialized object>

SiS

Hehe :)) pomyslalem sobie, ze moze chcecie w ten sposob na jakis czas zwiekszyc populacje olnine na serwerze testowym :P

Zywol

to zamierzony cel, że na testowym serwerze polowa stafu uciekła z mojej skrzynki ?:D
"Jeśli wierny jest na prawdę wierny swemu bogowi to załatwi sobie asyl w mieście gdzie świątynia stoi lub będzie żył na wygnaniu, prześladowany."

Logika DM'a ;)

AsYlum

Cytat: Zywol w 2012 11 07, 23:51:09
to zamierzony cel, że na testowym serwerze polowa stafu uciekła z mojej skrzynki ?:D

Niektórym połowa innym więcej lub nic, coś sobie testowałem i to jest zamierzony efekt.
<uninitialized object>

Zywol

to nie było pytania ;)
"Jeśli wierny jest na prawdę wierny swemu bogowi to załatwi sobie asyl w mieście gdzie świątynia stoi lub będzie żył na wygnaniu, prześladowany."

Logika DM'a ;)

SiS

Dzis mija tydzien od postawienia serwera testowego? I jak?

AsYlum

Cytat: SiS w 2012 11 08, 14:31:19
Dzis mija tydzien od postawienia serwera testowego? I jak?

Tydzień to minie gdzieś jutro bo odpalili go w nocy 3 listopada.

U mnie działa :) Kto chciał ten przetestował. Zapis na pełnych danych na obecnej maszynie testowej wynosi 6,4 - 7s pod obciążeniem spodziewam się czasów 10-11s . Przez tydzień nie zanotowałem żadnych przerw w działaniu łącza czy większych strat pakietów. Według mnie jest wszystko w porządku.
<uninitialized object>

mwojok88

DzikiHL

To gdzie jest ten numer konta? Zbliża się dzień wypłat...
Buccaneer's Den - Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

AsYlum

To naprawdę nie jest temat o zbiórkach. W tej chwili staram się dograć plan działania, żeby wszystko było jak najbardziej jasne i zrozumiałe.
<uninitialized object>

mwojok88

zrob tak zeby bylo wszystko ok i bedzie git ;]

Death Freak

-do skasowania, pomylka-
"Kto staje się potworem, zrzuca z siebie ciężar bycia człowiekiem"