Postawa obronna

Zaczęty przez dawiss, 2013 01 12, 18:40:31

Poprzedni wątek - Następny wątek

dawiss

Cytat: Hexin w 2013 01 13, 19:29:27
myślę, że jesteście rozgoryczeni, bo uwalono easy solo pvm bmem. Wiem z pierwszej ręki, że niezbyt łatwym zadaniem jest zabicie takiej kroczącej śmierci Balorem, a widywałem BM demonologów, którzy bez heala sobie z tym stali... więc coś jest chyba nie halo. Nawet nie podejmę się krytyki wobec BM-tanków, a w samym pvp wystarczy spojrzeć na Wiliana, wrzuci Ci klątwe na dmg (to z odbijaniem do przeciwnika) i prędzej on Cie laga zabije niż Ty go halką. Bez używania czarów ofensywnych.
Myślę, że wiadomym jest od dawien dawna, że BM w pewnych kwestiach jest twardy do przegięcia, więc te protesty zdają się być dziwne. To była kwestia czasu i raczej spodziewałbym się jeszcze zmian w tym kierunku, więc przygotujcie się ;p

Powiedz temu Demo, niech wywali trape/poisona/hida/stealtha/umag/skrybe/zielke czy co tam ma i wtedy niech wymaga tego samego, na srednim solo pvm (kroczaca). Skoro to i to jest mag, to czemu BM odstaje na dużym PvM od zwykłego maga? Dla BM'a jedyna droga życia i jedyne w czym jest dobry to walka, nie moze byc krawcem, malarzem etc. etc. Bo zwyczajnie brakuje na to miejsca.

Gorgian

ogolnie nie bilem Bmem cos co sciaga prota reactiva ale Bm solo portafi duzo o ile ma sie troche pomyslow w glowie i bm Psionik jest najlepsza klasa do pvm moim zdaniem bo ja akurat mysle ze wyciagam ze swojej postaci 110% swoich skili a inni nawet nie umia wykorzystac 80% skila na pvm wiec skonczcie te placze, moze i racja ze bm nie ma .taktyka tak jak i nie ma Broni w artach dla bma
jestem przeciwny aby berek MagBM tankowal wyrmy exo pzety wyslanniki od tego jest puszka albo wierny
rozumiem berek MagBM bija sobie smoki/sbp/pteraptusy/abysale/kosciane smoki/i wiele wiele innych mobow ale nie te najmocniejsze nawet jak jest grupa Pvm
niech bedzie wymagany Tank na mocne pvm

dawiss

Dlatego powinno sie zepsuc psionika, nie bm. ;)

Gorgian

Psionik jest uwalany co chwila wiec uwalic jeszcze bardziej? to moze wywalmy skil psionnik

Sadi666

Cytat: dawiss w 2013 01 15, 10:44:41
Cytat: Hexin w 2013 01 13, 19:29:27
myślę, że jesteście rozgoryczeni, bo uwalono easy solo pvm bmem. Wiem z pierwszej ręki, że niezbyt łatwym zadaniem jest zabicie takiej kroczącej śmierci Balorem, a widywałem BM demonologów, którzy bez heala sobie z tym stali... więc coś jest chyba nie halo. Nawet nie podejmę się krytyki wobec BM-tanków, a w samym pvp wystarczy spojrzeć na Wiliana, wrzuci Ci klątwe na dmg (to z odbijaniem do przeciwnika) i prędzej on Cie laga zabije niż Ty go halką. Bez używania czarów ofensywnych.
Myślę, że wiadomym jest od dawien dawna, że BM w pewnych kwestiach jest twardy do przegięcia, więc te protesty zdają się być dziwne. To była kwestia czasu i raczej spodziewałbym się jeszcze zmian w tym kierunku, więc przygotujcie się ;p

Powiedz temu Demo, niech wywali trape/poisona/hida/stealtha/umag/skrybe/zielke czy co tam ma i wtedy niech wymaga tego samego, na srednim solo pvm (kroczaca). Skoro to i to jest mag, to czemu BM odstaje na dużym PvM od zwykłego maga? Dla BM'a jedyna droga życia i jedyne w czym jest dobry to walka, nie moze byc krawcem, malarzem etc. etc. Bo zwyczajnie brakuje na to miejsca.

Plus dla tego Pana :D. Też jestem zdania, jak Gorgian, że BM owszem, do Smoków, Płonących, itd. (Pterapus mnie wciąga, biłem go 40 minut, a on "ma bardzo duży zapas many" :P), ale do większych już Wierny, bo on od tego jest. To tak, jakby w WoWie tankował szaman albo hunter - klasa po prostu nie do tego przeznaczona. Jednak myślę, że w dużym PvM i tak nie używano PO, więc uwalono raczej to mniejsze, solo PvM, w którym jak pisałem PO była dobrym smaczkiem, dodającym urozmaicenia, a nie przekoksanym boostem. Zwracam się o przemyślenie tej decyzji i o ew. cofnięcie (albo .taktykę dać :P).

spot

Wycastuj zwierzaka. Naslij go na moba. W tym czasie zdejmij mobowi lustro i wycastuj paraliz. Na paralizu wrzuc klatwe, ktora cie interesuje. Calkiem mozliwe, ze dostaniesz hita, ale BM od jednego (ani dwoch) nie pada. Kolejne lustra zdejmuj w biegu, zatrzymaj sie, wrzuc paraliz, wrzuc klatwe, proces powtarzaj az do ubicia moba. Kombinowac trzeba. Dziekuje za uwage.

Phoenix

Cytat: spot w 2013 01 16, 04:54:48
Wycastuj zwierzaka. Naslij go na moba. W tym czasie zdejmij mobowi lustro i wycastuj paraliz. Na paralizu wrzuc klatwe, ktora cie interesuje. Calkiem mozliwe, ze dostaniesz hita, ale BM od jednego (ani dwoch) nie pada. Kolejne lustra zdejmuj w biegu, zatrzymaj sie, wrzuc paraliz, wrzuc klatwe, proces powtarzaj az do ubicia moba. Kombinowac trzeba. Dziekuje za uwage.
Jeden ze sposobów, po 2 Sadi gubisz sie, wczesniej broniles BMa, dlaczego nie może tankowac w grupie Wyrma a teraz piszesz ze do Abbysala to prog BMa, i na wyższe trza puszki.
Wyrm jest owiele silniejszy od Abby.
Hehe bawia mnie te niektore posty  :D

dawiss

Poswiec na ta akcje 102 many ;D. Rob tak co minute :D To tak jakby co 2 minuty berek musial robic przerwy po 30s.

spot: zaloguj sie do gry, zacznij grac... bo Twoje granie na papierze zaczyna robic sie co najmniej irytujace.

Aion

Hexinowi przyznac trzeba racje, jak Gorgian wrzucisz klatwe i masz truta lage z zywego i jeszcze dobrego magika to 1vs1 z wojem z 2h predzej Ty go zlozysz niz on Ciebie...
jakos nikt o tym nie wspomina za czesto mowiac o BMie z psionikiem
stay low move fast, kill first die last. one shot one kill not luck just skill

nullum magnum ingenium sine mixtura dementiae fuit

Sadi666

Cytat: Phoenix w 2013 01 16, 07:39:04
Jeden ze sposobów, po 2 Sadi gubisz sie, wczesniej broniles BMa, dlaczego nie może tankowac w grupie Wyrma a teraz piszesz ze do Abbysala to prog BMa, i na wyższe trza puszki.
Wyrm jest owiele silniejszy od Abby.
Hehe bawia mnie te niektore posty  :D

Ale ładnie wyrywasz z kontekstu wszystko, żeby na swoją stronę przekręcić :). Abyssal i reszta na solo, a to co napisał Guardian wcześniej - chodziło o dużą grupę. W grupie z bardem i magami może tankwać Asmodaya/Wyrma i BM i berek i Wierny... bo czemu nie?

Spot: szkoda słów... pisałem, że klątwy trwają po 30-60s średnio, a klątwy na obniżenie obrażeń nie wykastujesz w całości nawet jak mobek jest na paraliżu. Gdyby klątwy trwały po 5-6 minut, to spoko, mogę tak robić, nawrzucać klątw i biegać z nim, ale jak taka klątwa na zbicie dmg kosztuje mnie 1/3 albo 1/4 many, to sorry...

Phoenix

Juz ci pisze misiu dlaczego, moglbym nic nie pisać było by owiele lepiej dla Ciebie, ale jest jedno ale.
BM, to klasa magiczna ma 8 kregów magicznych +20 dodatkowo z klasy magicznej(psionik,nekro,demo).
Berek ma co troche klatwy i zanim dobije tego mobka musi ze 2x czekać (a mobek sie regeneruje), ty za to bijesz non stop.
Nie umisz wykorzystać możliwości BM dlatego że nie potrafisz racjonalnie myśleć.
Nie bede uczył ludzi bo i tak są tępi. hehe xD
Ty sie uczepiasz tylko jednej rzeczy ja Wieluuuu.
Kto na tym lepiej wychodzi? ::)

dawiss

Cytat: Phoenix w 2013 01 16, 16:01:49
Juz ci pisze misiu dlaczego, moglbym nic nie pisać było by owiele lepiej dla Ciebie, ale jest jedno ale.
BM, to klasa magiczna ma 8 kregów magicznych +20 dodatkowo z klasy magicznej(psionik,nekro,demo).
Berek ma co troche klatwy i zanim dobije tego mobka musi ze 2x czekać (a mobek sie regeneruje), ty za to bijesz non stop.
Nie umisz wykorzystać możliwości BM dlatego że nie potrafisz racjonalnie myśleć.

Jak każda klasa na tym shardzie, płaci za to skillcapem.

Phoenix

Cytat: dawiss w 2013 01 16, 16:41:39

Jak każda klasa na tym shardzie, płaci za to skillcapem.

No coś kosztem czegoś, to mag nie woj a i tak BM w porownaniu do ZM wymiata solo, nie można miec wszystkiego.

Sadi666

Co za człowiek... A BM musi co chwilę odbiegać, żeby odmedytować, bo rzuci parę klątw i parę razy się podleczy In Mani albo IVM. Nazywasz ludzi tępakami? Popatrz na siebie najpierw. Pograj BMem 5 lat bez przerwy i dopiero coś mów. Schodzimy trochę z tematu, a Twoje posty nic nie wnoszą.

Po prostu czekam na odpowiedź ekipy i proszę o nie prowokowanie zbędnej dyskusji.

spot

Cytat: dawiss w 2013 01 16, 10:37:13
spot: zaloguj sie do gry, zacznij grac... bo Twoje granie na papierze zaczyna robic sie co najmniej irytujace.

Kochaj sie kolezko. Zajmij sie swoja gra, bo nic ci do tego czy gram na papierze, czy udzielam sie na forum.

Masz swoje zdanie? Wyraz je, a nie szukasz zaczepki na forum.