Statek

Zaczęty przez buhi16, 2013 01 12, 21:32:27

Poprzedni wątek - Następny wątek

buhi16

Dlaczego mój statek jest na skos ja zrobić by był w pionie lub poziomie?

AsYlum

Cytat: buhi16 w 2013 01 12, 21:32:27
Dlaczego mój statek jest na skos ja zrobić by był w pionie lub poziomie?

Co to znaczy "na skos" ? Klikasz sternika dwa razy i tam masz komplet komend od sterowania statkiem. Polecam również dział komendy na www http://www.dm-uo.pl/komendy/#20
<uninitialized object>

buhi16

No miałem tak statek fajnie że płynął albo w poziomie i pionie i to było fajnie a jak teraz weszłem to był "na skos" i trudno mi nim kierować

DzikiHL

Nie istnieje grafika statku "na skos". Statek może być tylko zwrócony w 4 strony świata. Może też płynąć w każdym kierunku, który nie zawiera w sobie "wstecz".
Buccaneer's Den - Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

Lindi

Statek rozklada sie w tym kierunku w jakim stoi postac, komendami lub przez sternika mozna statkiem skrecac, obracac i kierowac. Asyl podal ci dzial z komendami ktore na pewno rozwiaza twoj "probllem"
"Dobry elf, to martwy elf" -Marszałek Milan Raupenneck

"-To nie gracz ma latać za GMem... To GM ma sprawić żeby gracze nie chcieli koxac/lać się po mordach a zechcieli pobawić się w klimat." Thiass

Rey

Jemu chyba chodzi oto jak lodz plynie. Wniosek pobaw sie komendami.

Dzieki bogu, ze wylaczono niszczenie sie lodek. :D
Borry: "Papier przepakowany, nożyczki OK. Kamień"

"kolego jesli internet explorer ma odwage zapytac czy moze byc domyslna przegladarka, to Ty nie masz odwagi podejsc do dziewczyny i zagadac?"

Lindi

Wylaczono? Fajnie :D
"Dobry elf, to martwy elf" -Marszałek Milan Raupenneck

"-To nie gracz ma latać za GMem... To GM ma sprawić żeby gracze nie chcieli koxac/lać się po mordach a zechcieli pobawić się w klimat." Thiass

On

Wyłączono? Do pupy...
Informator Konwentowy - twoje informacje o konwentach w Polsce.

buhi16

Jeszcze jedno miałem klucz do skrzyni na statku Ale zostałem zabity i tego klucza nie ma ... Można go jakoś odzyskać? Czy muszę otwierać wytrychem?

Prorokpl

Cytat: buhi16 w 2013 01 13, 14:57:31
Jeszcze jedno miałem klucz do skrzyni na statku Ale zostałem zabity i tego klucza nie ma ... Można go jakoś odzyskać? Czy muszę otwierać wytrychem?

Da się komenda wymienić na nowy. Chyba "sterniku wymien zamki" ale chyba trzeba mieć nowy kluczyk (nie jestem pewny)

growin

:| a mi powiedzieli, że mam łódkę w plecy i kupowałem nową.
Cytat: Gucio w 2014 02 13, 19:37:36
"posiadanie umiejętności Anatomia oraz Taktyka uniemożliwia przemieszczanie się przy użyciu zaklęcia Recall."
Wycastowanie czaru recall i kliknięcie na zaznaczoną runę UMOŻLIWIA teleportację.

DzikiHL

Bo raczej jest łódka w plecy. Nie mając klucza = nie jesteś właścicielem łodzi = nie masz praw do jej obsługi.
U zaopatrzeniowca można zakupić takie coś jak "kółko na klucze". Jeśli wsadzisz na niego klucz (dotyczy tylko pierwszego w życiu kółka na klucze) to staje się ono pobłogosławione. Czyli nigdy nie stracisz kluczy
Buccaneer's Den - Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

Bazyli

Cytat: DzikiHL w 2013 01 13, 18:07:59
Bo raczej jest łódka w plecy. Nie mając klucza = nie jesteś właścicielem łodzi = nie masz praw do jej obsługi.
U zaopatrzeniowca można zakupić takie coś jak "kółko na klucze". Jeśli wsadzisz na niego klucz (dotyczy tylko pierwszego w życiu kółka na klucze) to staje się ono pobłogosławione. Czyli nigdy nie stracisz kluczy

bullshit dziki...
ty rozkladales lodke - to pamieta Ciebie jako wlasciciela. mozesz wymienic zamki, ale bez klucza nie zlozysz lodzi.

klucze czyste mozna kupic u majstra (NPC lub gracza)
CytatQuot capita, tot sensus...

growin

O, ubiegł mnie Bazyli ;)
Cytat: Gucio w 2014 02 13, 19:37:36
"posiadanie umiejętności Anatomia oraz Taktyka uniemożliwia przemieszczanie się przy użyciu zaklęcia Recall."
Wycastowanie czaru recall i kliknięcie na zaznaczoną runę UMOŻLIWIA teleportację.

buhi16

Jeszcze jedno pytanie : U kogo mogę zdobyć lub kupić mapę całego świata?
Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi na te i inne pytania